Hoe kies ik het ideale Exit zwembad uit?

Hoe kies ik het ideale Exit zwembad uit ronde versieAf en toe durf ik al een beetje weg te dromen naar de zomer. Dan hoop ik dat we veel mooie dagen krijgen. Dagen die we kunnen doorbrengen in de tuin. De kinderen die lekker spelen in het zwembad, de barbecue aan en eindeloos veel zonuren. Zou het dit jaar gebeuren, zo’n mooie zomer? Hoe dan ook, een zwembad is een must bij mooie dagen, zeker als je kinderen hebt. Helaas is die van ons vorig jaar kapot gegaan. We zijn toe aan een nieuw exemplaar. Nu de kinderen groter worden, willen we ook een wat groter zwembad. Zo kwam ik terecht bij de zwembaden van Exit.

Hoe kies ik het ideale Exit zwembad uit?

De keuze is reuze, dus het ideale zwembad van Exit uitkiezen valt nog niet mee. Sowieso zijn ze verkrijgbaar in drie kleuren, Stone, Wood en Black Leather. Aangezien ik toch de hele zomer tegen zo’n zwembad moet aankijken, wil ik dan het liefste iets wat past bij de tuin. Mijn persoonlijke voorkeur is toch wel Black Leather. Dan zijn er ook nog verschillende afmetingen en vormen. Wat de ideale afmetingen zijn hangt natuurlijk ook af van de grootte van je tuin, de hoeveelheid kinderen die je hebt en of er misschien vriendjes of vriendinnetjes komen zwemmen. 

Hoe gebruiksvriendelijk zijn de zwembaden van Exit?

Het voordeel van de een Exit Zwembad is dat hij kan blijven staan. Je hoeft ‘m dus niet elke dag opnieuw op te tuigen en te vullen. Dat moet veel ouders als muziek in de oren klinken. Qua gebruiksvriendelijkheid zijn alle zwembaden standaard voorzien van een watercirculatiesysteem en hebben alle hoge baden een zwembadladder. Het fijne van die zwembadladder vind ik ook dat je ‘m kunt weghalen, zodat kinderen er niet per ongeluk in kunnen vallen. 

Hoe kies ik het ideale Exit zwembad uit wood

Dek de zwembaden goed af

Het is een tip om de zwembaden goed af te dekken. Dit maakt dat het niet uitmaakt wat het weer doet. Het voorkomt dat er bij een regenbui of een storm vuil in het water terecht komt. Je kunt gebruik maken van een afdekzeil, maar ook een kap. Met een kap creëer je eigenlijk een binnenzwembad. Als je de kap er op laat zitten, ben je ook nog eens duurzaam bezig. De zon verwarmt het water en die warmte wordt door de kap vastgehouden. De overkapping is doorzichtig en makkelijk te openen. In weer en wind genieten van je zwembad dus. Je kunt het water met een warmtepomp verwarmen tot 40 graden, waardoor je eigenlijk een soort hottub krijgt. Ook leuk in de winter!

Zijn de zwembaden makkelijk te onderhouden?

Als je het zwembad de hele zomer laat staan zonder iets met het water te doen, dan is het een broeinest voor bacteriën. Daarom is het belangrijk het zwembad goed te onderhouden. Je houdt het water schoon met een EXIT cartridge- of zandfilterpomp. Dankzij de watercirculatie voorkom je de ontwikkeling van algen, schimmels en bacteriën. Ook wordt viezigheid uit het zwembadwater gefilterd. Met een filterpomp hou je het water dus helder en schoon. De filterpomp moet ook altijd aan staan, zelfs als je het zwembad niet in gebruik hebt. Daarnaast is het belangrijk om chloor te gebruiken als ontsmettingsmiddel. Ook zout toevoegen kan helpen. 

Welke accessoires zijn aan te raden om mee te bestellen?

Wat betreft accessoires: de meeste handige producten zoals een filter en een zwembadtrap zit er meestal bij als je een Exit Zwembad gaat bestellen. Het kan slim zijn om meteen een afdekzeil of een kap mee te kopen en eventueel een zwembadstofzuiger. Zo blijft het water schoner en helderder. Dat nodigt ook uit om er in te blijven spelen voor de kinderen. 

Waar kopen?

Wil jij ook een Exit zwembad bestellen? De Zomerspecialist heeft een uitgebreid assortiment en heel veel informatie op hun website staan over het onderhoud en de bijgeleverde accessoires. Even goed lezen en dan weet je vast snel welk zwembad deze zomer in jouw tuin pronkt!

Hoe kies ik het ideale Exit zwembad uit?

 

Vorig artikelInspiratie voor een gezellig terras met parasol
Volgend artikelAlles voor je huisdier
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in