Zo leer je kinderen fruit eten

fruit leren eten printable plaatjeHet komt wat minder vaak voor dan groente, maar er bestaan in de peuter en kleuter leeftijd ook echte fruithaters. Onze Yuren is er eentje van. Hij eet alleen peer. Verder niks. En zelfs die peer gaat moeizaam naar binnen. Zodoende eet hij dus maar heel weinig fruit. Van variatie is geen sprake. Ik kan het zelf niet gebruiken, ik vind fruit heerlijk. Het is zoet, je zou verwachten dat alle kinderen het lusten. Hij niet. Hij wil nieuwe soorten niet proberen, hij wil gewoon geen fruit leren eten.

Dus toen ik merkte dat onze gratis printable om groente te leren eten zo goed aansloeg, besloot ik Susan te vragen er ook eentje voor fruit te maken. Op die manier kunnen we Yuren uitdagen om meer soorten fruit te proberen en te kijken of hij het lekker gaat vinden.

Hoe werkt het?

Het is de bedoeling dat je de pdf uitprint en ophangt ergens bij de eettafel. Schrijf de naam van je kind er op en leg er een groen en rood potlood bij. Elke dag maak je iets met fruit en je kind proeft minimaal 1 hap. Daarna mag met een groen potlood een bolletje gekleurd worden als je kind de fruitsoort lekker vindt. En het met het rode potlood mag het worden ingekleurd als je kind het fruit heel vies vindt. Er kunnen in totaal 10 bolletjes per fruitsoort worden gekleurd. Misschien gaat je kind na verloop van tijd de het fruit wel lekkerder vinden. Het stimuleert in elk geval om een fruitsoort 10 keer te proberen. Zo kun je je kind leren om fruit te eten. Eventueel kun je er een beloning aan koppelen, maar dat hoeft niet.

Meedoen? Download de printable leer-fruit-eten, hang ‘m op en laat weten bij de reacties hoe het bevalt!

fruit leren eten foto

Vorig artikelSchoencadeautjes en Bratz poppen
Volgend artikelDe lol van nieuwe meubels en woonaccessoires
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in