Inspiratie voor een gezellig terras met parasol

wijntje in september bij de bbq in de tuinNu het voorjaar in aantocht is begint het te kriebelen om de tuin gezellig te maken. Onze terrasstoelen zijn deze winter door het slechte weer helaas aan vervanging doe. Ieder jaar neem ik me weer voor om ze in de winter binnen te zetten, maar dan vergeet ik het weer. Nu zitten ze vol groene en zwarte vlekken die er niet meer uit gaan. In de zomermaanden hou ik van kleur, daarom ga ik waarschijnlijk van der garde terrasstoelen uitkiezen in een hip kleurtje. Ik heb nu wit, maar daar zie je dus echt alles op. Daarom ga ik waarschijnlijk voor geel. Een zonnige kleur! In deze blog deel ik nog meer inspiratie voor een gezellig terras met parasol. 

Inspiratie voor een gezellig terras met parasol

Wil je een echt gezellig terras of balkon, dan heb je dus kleur nodig. Liefst een beetje felle kleuren, maar wie meer van pastel houdt: dat kan natuurlijk ook. Kussentjes heb ik het liefst lekker opvallend, maar een parasol wil ik wel graag in een neutrale tint. Voor een balkon parasol bij van der garde tuinmeubelen kun je vast slagen, want ze hebben kleuren als houtskool, antraciet of taupe. Dat past eigenlijk overal bij. Kun je verder losgaan met kleur! 

Planten en bloemen

Naast kussens wil ik vooral ook veel groen en kleur in de tuin als het gaat om bloemen en planten. Ik hou van dat echte urban jungle gevoel, dus ga ik vaak naar het tuincentrum en overleg daar wat zij adviseren. Het liefst heb ik planten die niet zoveel onderhoud vragen en het ook volhouden als wij een weekje met vakantie gaan. Gelukkig hebben we altijd wel buren die bij echte hitte onze tuin even willen sproeien. Bovendien heeft mijn man, gadgetfreak pur sang, gezorgd voor een irrigantiesysteem dat zelfs aan de droogte van de grond kan zien wanneer er automatisch gesproeid moet worden. Handig he? 

Leuke accessoires voor een gezellige tuin

Met alleen kleurrijke kussens en mooie planten ben je er natuurlijk nog niet. Wil jij je balkon of terras ècht gezellig maken, dan zijn een aantal leuke accessoires een must. Denk aan een paar fijne plaids (hier bouwen mijn kinderen ook altijd leuke hutten mee in de zomer), een karaf met mooie glazen, een tuinkleed op de grond en een speciaal tuinschilderij voor tegen de schutting. Ook vogelhuisjes doen het altijd goed. Wij hebben er een aantal tegen het huis opgehangen. Waar veel mensen vaak niet aan denken is dat je aan een schutting prima houten planken kunt ophangen. Zo heb je een gezellige plank om een mooie bloempot op te zetten of een stenen beeld. Voor ‘s avonds hangen wij altijd kerstverlichting op en ik koop ook ieder jaar van die grote fakkels die ik in de tuin zet. Een kacheltje kan eveneens veel sfeer geven, maar houd rekening met je buren en het milieu. Dit kun je beter niet dagelijks aansteken. 

Wapperende doeken

Wat ik laatst ergens zag en erg sfeervol vond, was een soort pergola met wapperende voile. Gewoon van die vitrage, wellicht kun je die ergens goedkoop op de kop tikken. En dan hang je ze aan de schutting, een pergola of je balkon. Je kunt ook zelf iets maken van 4 bamboe stokken. Als de wind een beetje waait, wat vaak het geval is in Nederland, dan ziet dat er echt heel leuk uit. Eventueel kun je er nog gezellige lichtjes in hangen, een dromenvanger of iets anders. Zo krijg je dat echte Indian Summer feeling. Zet een lekker drankje erbij, bijvoorbeeld een karaf bruiswater met citroen en munt en het zomergevoel is compleet. Wat een heerlijke inspiratie voor een gezellig terras met parasol! 

Een sjieke buitenkeuken

Wil je de gezelligheid helemaal compleet maken, dan is een buitenkeuken zo gemaakt. Of je nou klein of groot woont, je kunt altijd zelf een mooie buitenkeuken maken. Wij hebben een green egg staan, maar als je die ruimte niet hebt zijn er genoeg kleine barbecues die je op een houten plank kunt zetten. Zo is jouw eigen buitenkeuken snel klaar! Hang wat haken op voor barbecue gear en leg een paar handdoeken neer, dan ziet het er extra leuk uit. Nodig je vrienden uit, want echte gezelligheid ontstaat bij verbinding met anderen. Fijne zomer gewenst!

rose in de tuin feb 2021

 

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #371
Volgend artikelHoe kies ik het ideale Exit zwembad uit?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in