Hoe maak je iets leuks van het kleinste kamertje?

toilet 1e verdieping afHoe maak je iets leuks van het kleinste kamertje in huis? Het toilet bedoel ik dus. Een ruimte waar je meerdere keren per dag komt. Kan het maar beter comfortabel en gezellig zijn, toch? Het lijkt misschien ingewikkeld om zo’n ruimte in te richten, maar dat valt reuze mee. Met weinig geld en een paar leuke items maak je er al snel iets leuks van. In deze blog ga ik uitleggen hoe je dat doet.

Lees ook: Make over van onze trapkast

Hoe maak je iets leuks van het kleinste kamertje?

Wie een nieuwbouwwoning opgeleverd krijgt, heeft meestal een nieuw toilet. Dit hoeft echter niet per se gezellig te zijn. Meestal is het juist erg kil en wit. Hoe breng je nu sfeer in die wc? Je kan bijvoorbeeld een leuk behang op één van de wanden doen. Een vaasje en een kaarsje doet ook al wonderen. Heb je een raam in het toilet, dan kan een plant ook prima. Of een luchtplantje. Vergeet ook de verlichting niet. Een plafonnière is kil, maar een mooie hanglamp met zacht licht geeft al meteen meer sfeer.

Het toilet in een oud huis

Heb je een oudere woning, dan heb je vaak een toilet met een reservoir en misschien wel hele lelijke tegels op de wanden. Er bestaan ook oude wc’s met hout op de muren. Dat is vaak bij vooroorlogse huizen zo. Ik heb eens een toilet volledig behangen met kranten uit allerlei landen. Die kun je gewoon online bestellen en met behangplaksel tegen de wand aan plakken. Oude tegeltjes kun je verven met speciale tegelverf. Daar knapt zo’n toilet meteen van op.

het kleinste kamertje

Wat leg je op de vloer?

Het meest praktische en hygiënische is een vloer met grote tegels die je goed kunt schoonmaken. Lukt dit niet, dan kun je ook voor linoleum of nog goedkoper is zeil, kiezen. Dit heb je in allerlei kleuren, waardoor je er ook iets moois van kunt maken. Stem de handdoekjes er op af, of koop een systeem met papieren handdoeken die je aan de wand hangt. Dit is milieutechnisch gezien wel minder goed.

Andere tips

Andere leuke ideeën voor het kleinste kamertje zijn bijvoorbeeld het ophangen van een kaartenrek met leuke kaarten, een fotowand met belangrijke foto’s, en toilet in een bepaald thema, bijvoorbeeld van een land, waarbij je fotopapier kunt ophangen. Denk vooral ook aan een zeeppompje in een leuke kleur, handdoekjes en een prullenbakje. Zelf heb ik een plank boven mijn toilet, waar ik in een mooie gekleurde bak de wc rollen heb zitten. Een kastje tegen de wand hangen is ook ideaal. Hier bewaar ik vaak de voorraad schone handdoekjes in en de schoonmaakmiddelen. Zo staat dit niet in het zicht. Een mooie wc borstel hoeft trouwens ook niet duur te zijn. Vervang ‘m ieder jaar even, zo blijft het hygiënisch. Hoe maak je iets leuks van het kleinste kamertje? Nou, zo dus!

wc inrichten

Vorig artikelCadeautips voor Harry Potter fans
Volgend artikelBedplassen oplossen met de Dryly plaswekker
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in