Honden boterhammen en knakworstjes met gezichtjes!

Bento BroodDe scholen zijn weer begonnen! De bruine boterhammen met kaas en een appel mogen we weer in de schooltassen doen. Stel je eens voor dat je op school zit, je lunchtrommel openmaakt en er Hello Kitty eieren, honden boterhammen, mandarijnen cupcakes of knakworstjes met gezichtjes in zitten. Dat zou iedereen toch geweldig vinden?

In Japan doen ze het al heel lang. Bento genaamd. Kijk op Pinterest en de rijkelijk gevulde bento boxen vliegen je om de oren. De een nog uitbundiger dan de ander, maar om nou iedere dag een complete rijsttafel in een lunchtrommel te proppen zou ik al een uitdaging vinden, laat staan om er dan ook nog iets geweldigs van te freubelen. Naast Pinterest is er ook nog Facebook, waar je ideeën vandaan kan halen, tips kan krijgen, mooie plaatjes kan kijken en je eigen lunchtrommel kan laten zien.

Kijk bijvoorbeeld eens op de Facebook pagina van Bento lunches NL. Moeders zoals jij en ik maken de lunchtrommel van hun kinderen net even leuker en feestelijker en delen dat met elkaar. Een plek voor inspiratie. Niet alleen qua freubelkunsten, maar ook zeker qua vulling. Want iedere keer die trommel vullen en een beetje afwisseling erin houden is ook soms lastig. Naast fruitspiesjes zijn de trommels ook gevuld met panini’s, broodrolletjes, kipspiesjes en wraps.

Ook de facebookpagina van Bento Donderdag is absoluut een bezoekje waard. Elke week maken Alja en Jochem een bento voor hun kinderen. Wat een geweldig broodtrommels! Hondenboterhammen, varkenseieren, appelbloemen, ze kunnen het allemaal maken. Soms kan het ook best simpel zijn, want gebloemde radijsjes,bonenspiesjes, wortelwokkels, een Nederlands Elftal tenue uit paprika, we zouden het allemaal kunnen. Maar je moet het maar bedenken. Gelukkig hebben we daar Alja en Jochem voor.

Bento hondjes ei

Fotografie Bento Donderdag

Vorig artikelDIY: een bloemenslinger met lichtjes
Volgend artikelGroeikalender met lekkere mamathee
Joyce Valkenburg
Joyce Valkenburg ontdekte het bloggen een paar jaar geleden. Het begon als een soort fotoboek voor haar zelf en voor later voor haar 3 kinderen. Het bloggen in combinatie met social media vond ze zo leuk dat ze bij Hip & Hot de plek vond om deze 2 dingen te combineren. Op Twitter, Pinterest en Instagram is ze te vinden op de naam @zjojes. Haar blog heet De Wondere Wereld Van Klein Grut.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in