Kinderschoenen online kopen, verstandig of niet?

Schoen bunnies jongenDurf jij online schoenen te kopen voor je kinderen? Ik vind het altijd eng… Kindervoetjes zijn immers nog in de groei, is het dan wel verstandig? Bovendien hebben twee van mijn drie kinderen extreem smalle voeten. Ze passen haast nooit. En dan zit je ook nog eens met het probleem dat de ene voet de andere niet is. Ik besloot eens wat research te doen. Ik vond een hele goede website, waar ze niet zomaar wat roepen, maar waar ze ook daadwerkelijk bronnen aanhalen zoals wetenschappelijk onderzoek. Het is zeker de moeite waard om daar als moeder (of vader) eens te gaan lezen: Tips Kinderschoenen kopen. Hier lees je, dat het eigenlijk heel onverstandig is om schoenen (ongepast) online aan te schaffen.

laars meisje bunnies

Koop geen kinderschoenen online

Dat klopt precies met de informatie die ik van LINE footwear kreeg. Ook zij zeggen: “Koop geen kinderschoenen online, want veel kinderen dragen zo de verkeerde maat en het verkeerde model schoenen. Dit kan klachten opleveren. Het is belangrijk naar een gespecialiseerde kinderschoenwinkel te gaan, waar ze de voeten zowel in de lengte als in de breedte opmeten en een loopanalyse doen.”  LINE footwear heeft kinderwinkels door heel Nederland en is gespecialiseerd in kindervoetjes. Ze verkopen diverse kinderschoenen die verkrijgbaar zijn in meerdere breedte maten. Heel handig voor mijn oudste twee,  met hun smalle voetjes. Ze verkopen echt leuke merken, zoals Mimpi, Clic, Develab, maar bijvoorbeeld ook Bunnies, gespecialiseerd in extreem smalle voetjes. LINE footwear heeft tevens een filmpje gemaakt met nuttige informatie over het opmeten van kindervoetjes. Hier vind je een lijst met al hun vestigingen door heel Nederland.

Hoe zit dat dan met babyschoentjes?

Voor babyschoentjes werkt het anders. Baby’s lopen immers nog niet echt, die schoenen hebben ze eigenlijk alleen aan voor de sier. Wel moet je er rekening mee houden dat deze schoenen soms wat wijd kunnen uitvallen, waardoor ze uit gaan. Baby’s bewegen namelijk veel met hun armpjes en beentjes, dus als een slofje of schoentje te los zit, vallen ze zo af. Wil je een schoentje of slofje cadeau doen als kraamcadeau, dan is het dus goed om even te checken of het betreffende kindje klein of groot gebouwd is. Check hier alle baby maten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Conclusie

Het beste koop je kinderschoenen dus niet online, maar in een echte winkel waar de voeten van je kind kunnen worden bekeken en opgemeten voor de beste keuze schoen. Dit is het beste voor de ontwikkeling. Voor baby’s ligt het iets anders, tot het moment waarop ze gaan staan en lopen. Dan is het wel verstandig om de juiste loopschoentjes te laten aanmeten.

 

schoen track style jongen

 

Banner-gesponsord-product

Vorig artikelEen herfstvakantie vol Zweedse kinderfilms
Volgend artikelTexel, het kidsproof Ibiza van het noorden
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in