De moderne Jip & Janneke

opilopi cover “De moderne Jip & Janneke” stond er bij. Dan denk ik al snel: ja ja. Jip & Janneke is immers zo’n klassieker. Nauwelijks te overtreffen. Of zelfs maar te evenaren. Dus tja, dan is mijn nieuwsgierigheid getriggerd. Ik besloot mijn eigen mening er maar eens op los te laten en begon met voorlezen aan Yuren en Lenthe….

Opilopi

Opilopi is eigenlijk de opa van Sjef en Mina. Mina is nog een baby en Sjef en zij logeren regelmatig bij opa en oma. Opilopi is eigenlijk een soort koosnaampje voor opa. Sjef beleeft met opa Pie allerlei grappige, gekke, herkenbare avonturen. Zo houdt hij samen met oma Opilopi voor de gek door te zeggen dat een eitje gekookt is en opa het tegen zijn hoofd kapot kan tikken. Het ei is echte rauw en opa zit zo onder het ei. Ook bestelt oma via internet een heus supermanpak voor Sjef. En komt Sinterklaas op bezoek.

Herkenbare onderwerpen van deze tijd

De overeenkomst met Jip & Janneke zit ‘m vooral in de herkenbare onderwerpen. Zaken van alledag, die ook Jip & Janneke tegenkwamen in hun avonturen. Clinty Thuijls, schrijfster van dit boek, weet die alledaagse dingen perfect te verweven met de tijd van nu: internet, mobiele telefoons, euro’s, enz. Het resultaat is een boekje wat bij ieder kind en ouder een glimlach op het gezicht tovert.

opilopi superman

Genieten

Yuren en Lenthe genieten allebei zichtbaar van de verhaaltjes. Yuren misschien nog wel iets meer dan Lenthe, omdat hij zich kan identificeren met de hoofdpersoon, Sjef. Dat werd nog eens extra versterkt door de tekeningen. Yuren heeft een beetje flapoortjes en Sjef op de illustraties ook. Hij moest erg om de plaatjes lachen.

Het boekje is oa te koop via bol.com en kost €14,95. Ook een heel leuk cadeautje!

opilopi zagen

Winactie

Ik mag van uitgeverij Marmer 1 exemplaar weggeven! Heb jij thuis kindjes in de leeftijd van 4-8 jaar, of misschien een neefje, nichtje of buurkindje dat graag voorgelezen wordt? Dan is dit echt een aanrader.

Laat via onderstaand formulier weten waarom jij dit graag zou willen winnen en voor wie. Vergeet ook niet je adresgegevens door te geven, dan sturen we het boek zo snel mogelijk toe als jij de winnaar bent!

  Winactie formulier

  Voor een snelle afhandeling vragen we je je adres in te vullen.
  Naam (verplicht)

  Adres

  Postcode

  Woonplaats

  E-mail (verplicht)

  Naam van de actie (verplicht)

  Jouw antwoord (verplicht)

  Hoe heb je ons gevonden?

  Wil je onze nieuwsbrief met extra kortingen en winacties ontvangen? (maximaal 2x per maand)
  JaNeeIk ontvang hem al

  Ik ga akkoord met de voorwaarden (verplicht).
  Ik heb kennis genomen van de privacyverklaring (verplicht).

  opilopie illustratie

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in