Dit is de smakelijkste traditie van de zomer

tastecarousel1Ik hou van het voorjaar en de zomer. Er zijn dan zoveel leuke festivals en evenementen die je zonder, maar ook met kinderen kunt bezoeken. Voor de foodies onder ons is Taste Amsterdam   inmiddels de smakelijkste traditie van de zomer geworden.

Wat is Taste of Amsterdam?

Taste of Amsterdam tovert van 2 t/m 5 juni het Amstelpark alweer voor de achtste keer om tot een waar culinair pretpark. Tijdens hét restaurantfestival van Amsterdam geniet je van de signature dishe van smaakmakers uit de Nederlandse foodinstustrie. Met meer gerenommeerde chefs en toprestaurants dan ooit en het uiteraard ook weer de kookworkshops, cool-offs en proeverijen, is het programma van Taste of Amsterdam 2016 om van te gaan watertanden.

kidscorner taste
Taste of kids

Topchefs, restaurants en food trucks

Bekende topchefs als Alain Caron, Julius Jaspers, Justin Brown, Mark Vaessen, Michiel van der Eerden en Michiel Deenik serveren hun mooiste gerechten. Aan de Tasteology Table by AEG kijken bezoekers van het festival de chefs verlekkerd op de vingers. Samen met restaurants als BAUT, C, The ROAST ROOM, Visaandeschelde, Bluspoon, The Rough Kitchen, The Harbour Club, Pikoteo, Truffelrestaurant Verzet, VIDA, ’t Amsterdammertje, Aaltje en Jansz., kun je met recht zeggen dat het een dagje culinair genieten wordt!

De mobiele restaurants van Bennie Blij, Lavinia Goodwood, The Butcher en meneer Temaki, koken kleurrijke kunstwerken en bij L’entrecote Mobile stilt men de trek met een eersteklas entrecôte. Een zalige pitstop wordt verzorgd door de roodtruck PEUGEOT by Peter Lute, terwijl de foodies die liever gezond zondigen, zich melden bij SNCKBR om voedzaam vals te spelen. Vlees en vis liefhebbers zijn bij The Upton Meat Club en Visbar Beet aan het goede adres.

Taste10-278-449x300

Taste of Kids

Je hebt geen oppas en denkt dat Taste of Amsterdam niet voor kinderen is? Dan help ik je uit de droom. Wij bezochten Taste al meerdere malen met de kids en dat was fantastisch leuk. Vorig jaar mochten ze hun eigen groenten snijden, champignons kweken en zelf koken.

Voor de kleine foodies is er speciaal op zaterdag en zondag een heerlijk programma? Dit jaar kunnen kinderen cupcakes maken met Sharla, koekjes bakken met Bergar, kookworkshops voor kids met Smaaksoldaatjes en smaaklessen van Koppert Cress! Kijk dan hier voor het volledige programma van Taste of Kids! Kids t/m 16 jaar hebben trouwens gratis toegang!

taste of kids

Kaarten kopen?

Tickets zijn in de voorverkoop €12,00. Bij Taste kun je niet betalen met euro’s, maar met florijnen. Houd daar rekening mee. Je kunt die ter plekke kopen, maar soms staan er lange rijen. Het is dus nog handiger, om ze meteen te kopen bij je tickets.

Koop hier je ticket met €3 korting

Wie zie ik daar? Ik ben er zelf op donderdag….

uitgelichte-afbeelding-taste
Deze foto is van Taste of Amsterdam vorig jaar, toen ik smulde van oesters, champagne en red velvet cake 🙂
Vorig artikelDe moderne Jip & Janneke
Volgend artikelTe gek dessin: VW-busjes!
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in