Ik Mik Loreland schooltv afleveringen

Ik Mik Loreland schooltv afleveringenWie in de jaren negentig heeft leren lezen, kent Ik Mik Loreland waarschijnlijk wel. Dit was namelijk een serie voor het leren lezen en schrijven in de jaren ’90 (om precies te zijn van 1994-2002). Ik ken Ik Mik Loreland vanuit mijn werk als leerkracht. Deze Schooltv serie keek ik met de kinderen, en later ook met Sterre. Na mijn bezoek aan het museum voor Beeld & Geluid dachten we ineens weer aan Ik Mik Loreland en ik besloot op te zoeken of je het nog kunt kijken. Dat kan! In deze blog alles over de Ik Mik Loreland schooltv afleveringen.

Wat is Ik Mik Loreland?

De hoofdrolspelers in Ik Mik Loreland zijn Mik, een meisje uit Loreland die kan lezen en schrijven en Karbonkel, een vrij griezelig figuur die nog niet kan lezen en schrijven en sokje. Mik wil Karbonkel wel leren lezen, maar hij raakt zo gefrustreerd dat het langzaam gaat, dat hij boos wordt en Mik gaat dwarszitten. Hij laat alle letters uit haar geheugen en van haar computer verdwijnen. Mik moet ze in de afleveringen die volgen gaan zoeken, en dat is een behoorlijke uitdaging met Karbonkel die haar steeds dwars zit! Voor veel kinderen zal deze serie echt nostalgie zijn. Zo leuk!

Spannende afleveringen

Al snel na de lancering van alle Ik Mik Loreland schooltv afleveringen, bleek dat veel kinderen in groep 3 de serie behoorlijk spannend vonden. Ook ik had kinderen in de klas die niet durfden te kijken en mijn eigen dochter Sterre is ergens halverwege afgehaakt, omdat ze het te spannend vond. Hier is door Schooltv op gereageerd door de spannende muziek achter sommige scènes weg te halen en de vis met één oog, waarin Karbonkel regelmatig veranderde, uit de seri te halen. Naarmate de afleveringen door gingen werd Karbonkel gelukkig steeds menselijker en liever en natuurlijk loopt alles goed af. Vanwege de angst die sommige kijkers hebben ervaren, is er een achter-de-schermen productie gemaakt van de Ik Mik Loreland schooltv afleveringen. Deze konden scholen dan kijken met de kinderen die het erg spannend vonden. Ook is de pop die Karbonkel speelt bij scholen langsgegaan.

ik mik lorenland leren lezen groep 3

Leren lezen en spellen

De Ik Mik Loreland schooltv afleveringen duren tussen de 20-24 minuten. Wie zich afvraagt hoeveel afleveringen er zijn gemaakt: er zijn in totaal 28 afleveringen van Ik Mik Loreland. De afleveringen zijn het meest geschikt voor kinderen in groep 3, maar mijn kinderen vinden het allemaal leuk: zelfs Yuren van bijna 10 geniet er van. Voor kleuters die al een beetje interesse hebben in de letters is het ook leuk, maar laat ze niet alleen kijken, want het is op sommige momenten ook echt eng en spannend. Zeker angstige kinderen kunnen het tè spannend vinden.

Ik Mik Loreland schooltv afleveringen kijken?

Wil jij met je kinderen Ik Mik Loreland kijken? Op Youtube kun je alle 28 afleveringen vinden. Voor kinderen in groep 3 lopen de afleveringen redelijk gelijk met de leesmethodes, waardoor het goed is om daar op aan te sluiten. Begin dan ongeveer in oktober met kijken, zodat de aflevering steeds een herhaling is van wat ze eerder geleerd hebben. Zo zullen de letters het beste inslijten. Je begint natuurlijk met de allereerste aflevering. Het is ook leuk om mee te kijken met je kind, want het is echt een toffe serie. Hieronder zie je de eerste aflevering. Veel kijkplezier!

https://www.youtube.com/watch?v=xNl50M2v-Qc&list=PLEygxYonDu2IvF2BPnb8h1HC-TrV9ICSO&index=2&t=0s

 

Vorig artikelHet Sinterklaasjournaal, wel of niet kijken?
Volgend artikelWondr Amsterdam, de instagram speeltuin voor volwassenen
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in