Kinderen voor kinderen “Twee minuten stilte” bevrijdingsdag lied

Het Kinderen voor kinderen “Twee minuten stilte” bevrijdingsdag lied is nu te luisteren via YouTube. Dit nummer is uitgebracht in samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 mei en heeft als doel om het herdenken en vieren van vrijheid bewuster te maken voor kinderen. Een goed idee, vind ik, want ook mijn kinderen zitten vaak maar wat te giechelen als wij 2 minuten stilte houden. Het is een mooie toevoeging aan andere activiteiten rondom bevrijdingsdag. Zoals bijvoorbeeld dit boek

 

Kinderen voor kinderen Twee minuten stilte bevrijdingsdag lied

Sinds 1980 brengt ‘Kinderen voor Kinderen’ elk jaar een nieuw album uit met vrolijke, serieuze, verdrietige en brutale liedjes. Op deze manier maakt ‘Kinderen voor Kinderen’ maatschappelijke onderwerpen bespreekbaar. In de afgelopen 43 jaar zijn veel thema’s de revue gepasseerd, maar nog niet eerder is er een lied uitgebracht over de herdenking op 4 mei en de bevrijding op 5 mei. Tot nu; want in samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 mei en het Metropole Orkest heeft ‘Kinderen voor Kinderen’ het nummer ‘Twee Minuten Stilte’ gemaakt.

‘Twee Minuten Stilte’ legt op een begrijpelijke manier uit waarom we op 4 mei twee minuten stil zijn en waarom het belangrijk is om te herdenken. Het maakt een beladen onderwerp bespreekbaar en draagt bij aan het besef dat vrijheid niet is iets dat je voor lief kunt nemen. 

Op 4 mei treedt het koor voor het eerst met het nummer op tijdens de Nationale Kinderherdenking in Madurodam, een herdenking speciaal voor, door en met kinderen. Op 14 april komt de videoclip van ‘Twee Minuten Stilte’ uit, waarin verschillende monumenten centraal staan die ons eraan herinneren waarom we op 4 en 5 mei stil staan bij onze vrijheid.

Portretten ‘Thuis is het Oorlog’

In Nederland wonen bijna zevenduizend kinderen die zijn gevlucht uit een land waar het oorlog is. Ellen, Sonya en Omar hebben dit alle drie meegemaakt. In ‘Thuis is het Oorlog’ vertellen ze hun verhaal aan ‘Kinderen voor Kinderen’ presentatrice Raïsha Zeegelaar. De portretten zijn vanaf maandag 1 mei om 16.00 uur te zien op het YouTube-kanaal van ‘Kinderen voor Kinderen’ en op het YouTube-kanaal van ‘Kinderen voor Kinderen’ en op www.kinderenvoorkinderen.nl.

Kinderen voor kinderen Twee minuten stilte bevrijdingsdag lied

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #428
Volgend artikelAntisfiga, de rode gelukshoorn van Procida
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in