Wondr Amsterdam, de instagram speeltuin voor volwassenen

wondr confetti doucheIn september 2019 opende Pop-up museum Wondr Amsterdam zijn deuren. Tot 18 maart 2020 kun je hier de meest geweldige Instagram foto’s maken. In dit 15 kamers tellende  Instagrammuseum, vind je overal tafereeltjes om de perfecte foto te maken voor jouw insta-feed. Een walhalla van maarliefst 1200 m2 voor creatievelingen die wel houden van een beetje over the top foto. Inmiddels is Wondr Amsterdam een ware hype geworden. Een blog als Hip & Hot moest er dus zeker geweest zijn, want hee, deze speeltuin voor volwassenen is op zeker hip!

Lees ook: The Friends Experience in Amsterdam review

Wat kun je verwachten bij een bezoek aan Wondr Amsterdam?

Als je binnenkomt door de, uiteraard roze, entree bij de immense speeltuin voor volwassenen, kun je je spullen in een kluisje opbergen. Zo hoeft alleen je telefoon of camera maar mee naar binnen, een tas is namelijk verre van praktisch als je al je zintuigen wil laten prikkelen. Bij de iPads in de hal kun je je registreren, zodat alle foto’s die je in Wondr maakt naar je mailadres kunnen worden verzonden. Daarna begint je ervaring in de eerste kamer.

Wondr gevel amsterdam

Wat kun je in de verschillende kamers aantreffen bij Wondr?

De eerste kamer hangt vol met telefoons. Als je hier luistert, krijg je een korte introductie. De kamer zelf is zeker ook instagramwaardig. De tweede ruimte is er direct naast. Hier is een wand met verschillende verftekeningen en een wand vol post its, waar je zelf ook iets op kunt schrijven. De derde kamer is opeens donker, met blauwig licht en vol witte wolken, kussens en linten. Een heel aparte ervaring om hier doorheen te lopen en slomo’s te maken. Na deze kamer kom je in een compleet in pastel geverfde ruimte, met een piano, een bank, een open haart, een scooter en nog veel meer. Hier kun je enorm veel verschillende foto’s maken. Let echter wel op je medemens, wij vonden het vrij irritant dat een paar groepen eindeloos lang bleven hangen bij hetzelfde tafereeltje. De volgende kamer bestaat uit spiegels, daarna een kamer met een knuffelmuur en glitterbollen, de jungle met een schommel en kermisattractie, een kamer met een enorm bed, een pink snookertafel en rozenboogjes, vervolgens de kamer met het inmiddels beroemde spekjesbad, gevolgd door een kamer met confettidouche, een paarse glitterruimte, het blauwe ballenbad, de gekleurde typekamer en tot slot een ruimte met linten in regenboogkleuren.

Wondr Amsterdam kamer glitterbollen

Wondr Café

Wie dat wil, kan direct de gemaakte foto’s laten afdrukken aan het einde. Daar hebben wij niet voor gekozen. Onderweg maak je zelf foto’s met je telefoon, maar er zijn ook plekken waar je foto’s kunt maken met een Wondr camera. Deze worden je zo’n twee uur na je bezoek gemaild. Na je expercience bij Wondr Amsterdam is het leuk om af te sluiten met een Wondr hapje en drankje in het Wondr Café. Ook deze ruimte is weer perfect doorgestyled en instagram waardig. Hier vind je ook de wc.

wondr amsterdam cafe

Hoe lang moet je ongeveer uittrekken voor een bezoek aan Wondr Amsterdam?

Een bezoek aan Wondr Amsterdam kun je natuurlijk zo lang of kort maken als je zelf wil. Om voldoende tijd te hebben in alle 15 kamers, moet je er ongeveer zo’n 2 uur voor uittrekken. Wil je na afloop nog wat gaan drinken in het Wondr Café, dan moet je rekenen op 2,5 a 3 uur. Natuurlijk is het ook afhankelijk van de drukte, hoeveel foto’s je wil maken en hoe snel je er zelf doorheen gaat. Dat zal voor iedereen weer anders zijn.

wondr tel

Wondr met kinderen

Kinderen vinden Wondr ook heel leuk! Vooral pubers vinden het fantastisch om een duik te nemen in het bad met spekjes of het blauwe ballenbad. Belangrijk om te weten: kinderen onder de 10 jaar kunnen op woensdagmiddag en zondagochtend komen tijdens KIDS TIME. Om de veiligheid te garanderen, moet elk kind tot en met 10 jaar vergezeld wordt door één verantwoordelijke volwassene (één volwassene per kind). Vanaf 10 jaar kunnen kinderen ook op de reguliere tijden komen. Mijn puberdochter vond het echt geweldig. Ze had haar camera mee om foto’s te maken en te filmen.

wondr schommel met ster

Is Wondr Amsterdam ook leuk met mannen?

Is Wondr Amsterdam ook leuk met mannen? Een vraag waar lastig antwoord op te geven is. Het hangt namelijk heel erg van de man zelf af. Toen wij er waren, liepen er zeker ook mannen rond. Veel in dit instagrammable pop-up museum is roze, maar er zijn ook zeker kamers met andere kleuren. Mannen kunnen sowieso mee als fotograaf natuurlijk, maar ik denk dat ze het best grappig vinden om in een bad met ballen of spekjes te duiken, te schommelen in de jungle of een kussengevecht te doen op een groot bed. Ik heb mijn man afgezet bij Stork, een restaurant aan het IJ, voor een bakje koffie met uitzicht op het water en ben alleen met de puber geweest. Hij was daar achteraf niet verdrietig om hoorde ik 🙂

wondr bed

Meer foto’s zien van Wondr?

Natuurlijk ga ik hier niet alle foto’s publiceren. Het moet ook een beetje een verrassing blijven. Kun je toch niet wachten en wil je toch al meer zien? Check dan de Instagram pagina van Wondrexperience of mijn weekoverzicht. Hier kun je ook inspiratie opdoen om originele Istagramfoto’s te maken. Overigens lopen er in Wondr ook werknemers rond die je helpen met het verzinnen van toffe insta foto’s.

wondr amsterdam blauw ballenbad

Praktische informatie Wondr Amsterdam

Wondr- Experience the art of Play
Website: www.wondramsteram.com
Openingstijden: dagelijks van 11.00-19.00 uur
Adres: Meeuwenlaan 88, Amsterdam Noord
Tickets: €24,50 per persoon, voor kinderen onder de 10 jaar €14,50 (alleen tijdens KIDS TIME)
Parkeren Wondr Amsterdam kan makkelijk in de straat zelf.

Houd je van dit soort Insta tafereeltjes? In Zagreb is een hele straat zo ingericht, superleuk en ook nog eens gratis!

Wondr Spekjes bad

wondr kamer rozen

Datum beoordeling
Beoordeeld bericht
Wondr Amsterdam
Aantal sterren
51star1star1star1star1star
Vorig artikelIk Mik Loreland schooltv afleveringen
Volgend artikelOnze ervaring met het museum voor Beeld en Geluid
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in