Foto weekoverzicht Judith #368

werken op maandagNa een heerlijke week in Spanje moest ik deze week weer gewoon aan de slag. Dat ging prima hoor, ik was echt bijgetrokken van de decembermaand met griep, corona en quarantaine. Kan het iedereen aanraden om dan even een weekje ertussenuit de gaan. Daar knap je van op! Zo blij dat dat kan met mijn werk. Wel moest ik wat dagen inhalen, waardoor ik deze week best veel moest werken (en dus ook veel achter de laptop zat). Verder mis ik nog wat energie om zo vaak te kunnen sporten als ik zou willen. Rustig opbouwen maar….

Maandag

Het was echt even schakelen toen ik maandagochtend wakker werd van de wekker en ineens weer vanalles “moest”. Opstaan, kinderen naar school, werken. Toch voelde ik me echt opgeladen en ging dat gewoon prima. Ik heb lekker gewerkt, veel mails beantwoord, vergaderd en telefoontjes gepleegd. De dag vloog voorbij. Eind van de middag wilde ik toch nog even bewegen, dus ik besloot een rondje te gaan hardlopen. De vorige keer was dat 17 dagen na de positieve test en vond ik het behoorlijk pittig (ook al ging het wel), dus ik wilde nu wat rustiger lopen. Dat scheelde wel, ik was nu minder kortademig en ook daalde mijn hartslag sneller. Daarnaast ben ik natuurlijk ook een week verder. Eind van de dag maakte ik courgettesoup en paprikasoep met wat focaccia (niet zelfgemaakt dit keer) en andere broodjes. 

werkkamer vogellampenFee leert ei

Dinsdag

Vanmorgen ging ik na het opstaan meteen naar de sportschool. Ik wist dat ik een drukke dag ging hebben met werk, veel online, dus dan vind ik het lekker om de dag te beginnen met een beetje beweging. Daarna zat ik dus vooral achter de laptop, met uitzondering van toen ik even beneden was om de verhalen van Sterre te horen die toetsweek had. En eind van de dag, toen ik de bestellingen wegbracht en moest koken. We aten rijst met kabeljauw, mango, boontjes en kokossaus. We gingen op tijd naar bed. 

voorlezen sprookje

Woensdag

Normaal ben ik vrij op woensdag, maar vandaag moest ik werken. Ik had natuurlijk vorige week de dinsdag gemist, omdat ik in Spanje zat. Ik wist dat het een lange dag achter de laptop zou worden, dus ik begon met een rondje hardlopen. Sinds Corona had ik nog best veel longpijn tijdens het hardlopen, maar vandaag had ik dat voor het eerst niet. Ik rende 6 km. Nu ga ik langzaam proberen op te bouwen naar de 10. Als dat weer lukt, ben ik weer op mijn oude niveau. Na het hardlopen was het dus tijd om de laptop op te starten. Er stond een lange dag met vergaderingen op de planning. 

werken dinsdagIJs van de ijsmobiel

Donderdag

Ook deze dag moest ik werken, we hadden namelijk een online studiedag. Altijd jammer natuurlijk dat het online moet, want het is leuker om collega’s te zien. Toch was er iets leuks gemaakt van deze dag. Het stond volledig in het teken van inspiratie. We mochten gaan wandelen met een podcast, vertelden over personen die ons inspireerden en we kregen een boekenbon om zelf een inspirerend boek te kopen. Ik vroeg mijn volgers om ideeën en heb een aantal prachtige boekentips gekregen die ik ook al in een blog heb verwerkt, omdat er vragen kwamen of ik ze wilde delen. Tussendoor hadden we 2 uur vrij met de lunch en ik ging lunchen in Voorburg met 3 andere collega’s. Heel toevallig kwamen er nog 2 andere collega’s aan die hetzelfde idee hadden, dus zo eindigden we met z’n zessen. Heel gezellig dat dat zo kon! Eind van de dag maakte ik courgettelasagna, waar uiteraard niet door iedereen even enthousiast op gereageerd werd. Behalve Yuren heeft uiteindelijk iedereen het wel gegeten, vooral Lenthe vond het heel lekker. 

salade palkintooh joy jan 2022

groentelawerken online studiedag

Vrijdag

Hoewel ik eigenlijk zou gaan hardlopen, heb ik dat even overgeslagen en ben ik naar de sportschool gegaan. Ik merk dat ik toch nog wel een beetje moet opletten met sporten na corona. Soms ben ik ineens heel moe en dan weet ik dat ik iets teveel van mijn lijf heb gevraagd. In het dagelijks leven merk ik dat niet, maar met sporten dus wel. Dat heeft gewoon wat tijd nodig. Op de sportschool kan ik dat beter doseren dan met hardlopen. Na de sportschool was het tijd voor een kopje thee en een beetje lezen/werken. Normaal moet ik altijd vroeg naar school om Fee op te halen, maar zij ging vandaag uit school bij iemand spelen. Dat was fijn, daardoor had ik wat meer tijd voor mezelf. In de middag haalde ik Lenthe en Yuren op en hebben we lekker aan tafel een vilten vogeltje zitten knutselen, naar de wens van Lenthe. 

Lenthe knutselt vogeljte

Zaterdag

Het zwembad is weer open, dus ging ik voor het eerst sinds weken naar mijn eigen binnenbad. Leuk om iedereen weer te zien. Ik besloot een half uurtje te zwemmen, want ik was vrijdag al naar de sportschool geweest. Een souveniertje van de Corona is dat je na de infectie echt lager in je energie zit en ik merk dat. Mijn lijf heeft langer nodig voor het herstel. Zelfs na dit half uurtje zwemmen was ik de rest van de dag erg moe. Veel heb ik dan ook niet gedaan, alleen een beetje gelezen en zelfs nog even geslapen in de middag. ‘s Avonds had ik gelukkig wel genoeg puf om Wie is de mol te kijken. Helaas had ik op het laatste moment mijn inzet nog veranderd en jammer genoeg precies op iemand die er uit ging. Dag punten, grr!

Strooplollys lenthebrooddeeg feetge

Zondag

Nadat Maik een rondje had hardgelopen en ik alleen wilde wandelen, stelde ik voor om met z’n allen naar de Pyramide van Austerlitz te gaan. Dat stond altijd nog op mijn bucketlist, alleen is het 55 minuten rijden dus dan doe je dan niet “zomaar” even. We hadden geen verdere plannen voor de zondag. Maik leek het wel leuk en de meeste kinderen waren er wel voor de porren, alleen Sterre wilde niet mee. Ze heeft toetsweek dus moest leren en voor de allerlaatste keer de folders rondbrengen. Ze heeft haar baantje opgezegd en daar ben ik eerlijk gezegd heel blij om. Elke week van donderdag tot en met zondag en soms zelfs maandag of dinsdag die stomme folders in mijn gang en steeds die strijd met Sterre dat ze het moest gaan rondbrengen, ik was het enorm beu. Ze gaat nu lekker oppassen. Daar heb ik geen last van 🙂 Maar goed, de Pyramide van Austerlitz dus. We waren er op tijd en na een bezoek aan de Pyramide maakten we ook nog een wandeling. Dat ging niet helemaal goed, omdat we kennelijk wat verkeerde paaltjes gevolgd hadden, maar na 6 km vonden we de auto weer. We aten een pannenkoek op het terras bij de speeltuin en gingen daarna nog even naar het Henschotermeer. Dat is er vlakbij. Prachtig helder water, echt een plek om nog eens terug naartoe te gaan bij mooier weer. De kinderen hadden geen energie meer om een rondje rond het meer te lopen, dus na even zitten zijn we weer naar huis gereden. In de avond gingen Maik en ik met z’n tweetjes uit eten in Delft, de kinderen aten pizza. 

pyramide van austerlitz

bos bij piramide austerlitz

Juut maik henschotermeer

Vorig artikelInspirerende boeken die je leven veranderen
Volgend artikelIn het voorjaar is het tijd voor een nieuwe schutting
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in