Foto weekoverzicht Judith #99

brasserie-archipelMijn 99e weekoverzicht al weer! Wat heb ik al veel met jullie gedeeld. Lief en leed, zoals dat gaat in een mensenleven. Ik stop er nog niet mee, want ik zie dat dit mijn best gelezen blog is elke week. Blijkbaar vinden jullie het kijkje in mijn (privé)leven toch best leuk. Terwijl ik soms denk: wie is daar nu in geïnteresseerd? Maar goed, daar komt ie weer…

Maandag

Ik bracht zoals altijd Sterre naar school, maar deze ochtend verliep een beetje anders. De gastouder had namelijk een ziek kindje, dus Maik moest thuisblijven. Ik ging gelijk door naar mijn werk. Daar hadden we overleg. Aansluitend gingen we iets heel leuks doen. We gingen namelijk met ons team een Escape Room challenge aan. Mijn teamleider keek mee op een tv, terwijl wij uit de kamer probeerden te ontsnappen. Ik had zoiets nog nooit gedaan, dus het duurde even voor ik er een beetje in zat. Maar het was erg leuk! Het is ons net binnen het uur gelukt, we hadden nog 50 seconden over. De opdrachten waren best moeilijk. Het lijkt me leuk om het nog eens te gaan doen! Mijn teamleider was gelukkig tevreden over onze manier van samenwerken. Na de Escaperoom moest ik naar een afspraak, en daarna Sterre weer van school halen. Ik dronk een kopje thee vlakbij school, want ik had een half uurtje over en ik vond het in de auto te koud.

Dinsdag

De gastouder kon nog steeds niet komen, dus bracht ik ‘s morgens Fee en Lenthe naar mijn schoonouders. Yuren ging wel naar school, hij had een lange dag. Maik moest wel werken, maar kon zorgen dat hij op tijd naar huis kwam. Ik haalde de meiden op. Een heel geregel en gedoe. Het was sowieso een hele drukke dag, ik reed van hot naar her. Tussendoor had ik weer even een half uurtje niks en dronk ik een kopje Chai Latte, terwijl ik ook mijn werkmail nog doornam. ‘s Avonds was ik blij thuis te zijn en ben vroeg mijn bed in gedoken.

lunchroom-zondag

Woensdag

Op woensdag was onze gastouder er gelukkig weer. We gingen weer fijn in de routine. Ik had ook deze dag de hele dag afspraken. ‘s Avonds heb ik de cadeautjes voor Sinterklaas van Yuren en Lenthe gemaakt. Op de Vrije School moet je die zelf knutselen, voor Yuren een map en voor Lenthe een kistje. Nu ben ik best creatief in denken, maar het uitvoeren laat ik normaal gezien liever aan mensen over die dat écht goed kunnen. Helaas voor mij is Maik nog minder goed in verven en tekenen, dus was ik de klos. Uiteindelijk ben ik redelijk tevreden over het resultaat. Zeker voor een eerste keer. Nu nog hopen dat de kinderen het ook mooi vinden…

kistje-lenthe-sintmap-yuren-sint

Donderdag

De ren- en vlieg dag. In de ochtend Sterre naar school gebracht. Daarna pakketjes naar de post en meteen wat boodschappen gedaan. Ik was mijn tasjes vergeten, dus bouwde ik de buggy van Fee helemaal vol. Het leek haar niet te deren. De mevrouw achter de kassa moest er ontzettend om lachen.

ingepakt-door-boodschappen

Ik verfde met Fee en daarna moesten we eerst Lenthe ophalen, daarna Yuren (die had een lange dag) en daarna Sterre. Al met al zit ik op donderdag zo’n 3 a 4 uur in de auto om overal kinderen vandaan te halen. Dat is gelukkig over een paar weken voorbij, in het nieuwe huis wonen we overal veel dichter bij. ‘s Avonds snoepte Fee stiekem van mijn tomaatjes. Die waren voor de pastasaus, eigenlijk.

tomaten-gepikt

Vrijdag

Op vrijdagochtend speel ik vaak met Fee. Ik blies bellen die ze probeerde te pakken en we speelden met de Ostheimer figuren. We deden ook nog even een boodschap en toen was het alweer tijd om Lenthe te gaan halen van school. Yuren ging naar een kinderfeestje van een jongen uit zijn klas. ‘s Middags hebben Lenthe en Fee heel gezellig samen gespeeld. Ze speelde vadertje en moedertje. Lenthe was natuurlijk de moeder. Ze bouwde een bedje voor Fee, en die ging daar heel gewillig in liggen. Terwijl je haar eens moet zien als ze in haar echte bed moet 🙂 Voor het spel kan het allemaal wel!

vadertje-moedertje-spelenverven-fee-2016

Ondertussen maakte ik de konijn stoofpotje. Yummie. Het was erg lekker. Yuren werd thuisgebracht en tussendoor haalde ik Sterre natuurlijk ook op. Maik was vrij laat, maar we dronken tijdens het eten nog samen een wijntje en namen de laatste ontwikkelingen rondom het huis door. Week 4 zit er op, we zijn over de helft!

konijn-stoofpotje

Zaterdag

Over de zaterdag kan ik redelijk kort zijn: ik heb de hele dag achter de laptop gezeten. Ik heb enorm veel campagnes voor Hip & Hot lopen en die moeten uiteraard wel allemaal geschreven worden. Door de week komt dat er niet van, dus af en toe plan ik een weekenddag in om even meters te maken. Dat is wel aardig gelukt.

Zondag

De klad zat er een beetje in met het sporten. Door alle drukte en hectiek lukte het me niet om door de week te gaan. Vorig weekend was ik te druk en lukte het ook al niet. Maar deze zondag wel! Mijn conditie was nog prima, maar de spierkracht was wel een beetje achteruit. Na het sporten gingen we met de kinderen op pad voor vloeren. Dat is eindelijk gelukt. Weer iets van het lijstje kunnen afstrepen…

Vorig artikel6 x kerststallen voor kinderen
Volgend artikelInspiratie voor alternatieve kerstbomen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in