World Kids Colouring Day

Op 6 mei aanstaande is het World Kids Colouring Day! Deze actiedag is in het leven geroepen om kinderen, ouders en verzorgers met elkaar creatief bezig te gaan ten behoeve van het goede doel. Je kunt namelijk elke tekening inscannen en inleveren en voor iedere tekening doneert Staedtler één euro aan het de hulporganisatie Plan Internationaal.

World Kids Colouring Day

Deze World Kids Coloring Day vindt viert dit jaar zijn tiende jubileum. Ieder jaar opnieuw kleurt jong en oud rondom een bepaald thema, en dit jaar is dat thema “Typisch”. Een nogal breed thema, waardoor je je fantasie optimaal kunt benutten en bijna iedere creatieve uitspatting wel past. Natuurlijk hebben wij ook meegedaan. Tijdens ons weekend in de Beekse Bergen was het heerlijk zonnig en zaten de kinderen boordevol inspiratie. Ze hadden allerlei “typische” wilde dieren gezien in het safaripark, dus de creativiteit spatte van het papier af.

Kleurpotloden en viltstiften

Ik neem eigenlijk altijd kleurtjes en papier mee als we op vakantie gaan, zo ook dit keer. Van Staedtler had ik voor deze samenwerking prachtige aquarelpotloden, kleurpotloden en viltstiften ontvangen, waar de kinderen naar hartelust mee konden werken. Sterre (11) was onder de indruk van de prachtige roze flamingo’s, dus zij ging met stift aan de slag en tekende een mooie roze vogel. Lenthe (6) vond de zebra’s heel mooi. Ik vond vooral hààr getekende zebra’s prachtig: wow! Fee (3) maakte een schitterende kleurenpracht en bedacht achteraf welke dieren het waren. Yuren (8) begon twee keer opnieuw. Hij wilde graag een zeehond tekenen, maar hij is perfectionistisch en was steeds niet tevreden. Uiteindelijk mocht het resultaat er zijn, hij had er geweldig zijn best op gedaan!

Upload je tekening

Wil jij ook meedoen met deze leuke actie? Ga dan, net als ik, met de kinderen aan de slag. Kleuren is belangrijk voor het ontwikkelen van de motoriek, de fantasie en de creativiteit van kinderen. Elk kind beleeft plezier aan kleuren, en wat is er nu mooier dan dat de tekening van jouw kind €1 oplevert voor het onderwijs aan kinderen in Malawi? Dit jaar stelt Staedtler namelijk maarliefst €50.000 beschikbaar voor dit goede doel. Laten we massaal meedoen en zorgen dat dit bedrag gehaald wordt! Het enige dat jij hoeft te doen is zorgen dat je de tekeningen van jouw kinderen upload via deze link èn dat je deze blog met uitleg deelt op je social media kanalen of via de mail met vrienden en familie, zodat zij ook kunnen meedoen!

Hoe pak je het aan?

Deze activiteit is natuurlijk heel leuk voor het weekend of na schooltijd. Het beste werkt het als je vooraf vellen papier klaarlegt en fijne tekenmaterialen, waarmee kinderen goed kunnen tekenen en kleuren. Check dus of de stiften werken, de punten geslepen zijn en zorg voor gummen en puntenslijpers die binnen handbereik zijn. Niets zo vervelend als een stift die het niet doet of een gebroken punt, waardoor je niet verder kunt kleuren. Het thema “typisch” is natuurlijk niet zo concreet, dus help je kind met inspiratie. Sommige kinderen weten direct wat ze willen tekenen, andere kinderen hebben wat meer hulp nodig. Ik lees soms eerst een boekje voor, of voer een gesprekje over iets wat we gedaan hebben waar ze misschien over kunnen en willen tekenen.

Doe jij mee?

Meedoen kan dus heel eenvoudig. Kleur mee en doe iets goeds! Kost je niks, maar levert wel veel op! Dit is wat jij kunt doen om mee te helpen deze actie tot een groot succes te maken:

  1. Maak samen met je kinderen een mooie tekening
  2. Upload de tekening tussen nu en uiterlijk 30 juni 2018 via de website van Staedtler
  3. Deel deze actie (of deze blog, net wat je wilt) met je vrienden, familie, kennissen en via social media. Hoe meer mensen meedoen, hoe beter! Voor elke tekening gaat immers €1 naar het goede doel!
  4. De meest creatieve inzendingen maken kans op een leuke prijs!

In samenwerking met Staedtler

Vorig artikelSlapen tussen de giraffen bij de Beekse Bergen
Volgend artikelInspiratie voor de mooiste Italiaanse designkeukens
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in