Breng de natuur terug in je badkamer!

We weten allemaal dat de natuur een rustgevend gevoel geeft. En een rustgevend gevoel is precies wat je nodig hebt in de badkamer. Even heerlijk tot rust komen in bad of onder de douche is wat we allemaal willen. Het implementeren van de natuur in de badkamer wordt steeds populairder. Met een paar simpele tips kun ook jij een rustgevende badkamer krijgen.

Planten in de badkamer

Planten in de badkamer zijn een trend. Een plant voegt namelijk kleur toe en geeft een natuurlijke look. Door de vochtigheid in een badkamer is het de perfect plek voor planten! Zo kun je voor Varens, graslelie/spinnen plant of de vrouwentong kiezen. Deze planten kunnen goed teken vochtigheid. Als je wat meer kleur wilt toevoegen aan de badkamer kun je ook voor orchideeën kiezen, maar deze moet je wel regelmatig water geven.

Regendouche

Heerlijk onder een regendouche staan geeft een heerlijk rustgevend gevoel. De grote douchekop met brede douchestralen zorgt voor optimaal comfort. Naast het toevoegen van natuurlijke elementen kun je voor een regendouche kiezen. Dan ziet je badkamer er niet alleen natuurlijk uit maar voelt het ook natuurlijk. Combineer het design met gevoel voor het optimale rustgevende resultaat. De Grohe Euphoria bijvoorbeeld, deze douche heeft naast een regenstraal ook een massagestraal en een SmartRain straal. Met de SmartRain straal verbruik je minder water waardoor je ook nog milieu bewust bezig bent!

Natuurlijke belichting

Als je een natuurlijke look wilt creëren in je badkamer dan moet de badkamer vooral niet overbelicht zijn. Je moet goed over de verlichting nadenken. De meest natuurlijke vorm van licht is natuurlijk het licht van buiten. Zorg daarom voor een raam. De groter het raam, de meer licht. Houdt jij van een lichte badkamer? Ga dan voor een groot raam. Heb jij geen raam in de badkamer? Of geeft je raam te weinig licht? Kies dan voor het toevoegen van spotjes. Zo verdeel je het licht over de badkamer en komt het licht niet van één punt, dit kan storend overkomen.

Houten meubels

Als je het natuur thema wilt doorvoeren in de meubels van je badkamer, kies dan voor een houten badkamerkast. Het merk Villeroy en Boch verkoopt veel kwaliteits badkamerkasten in verschillende kleuren, waaronder houtkleuren. Het gebruiken van natuurlijke materialen zoals hout in combinatie met planten zorgt voor de ultieme natuur look.

Conclusie

Als je een natuur thema in je badkamer wilt, houd het dan simpel, overdrijf niet. Het gaat er uiteindelijk om dat de badkamer rustgevend is, waardoor jij je comfortabel voelt in de badkamer. Door het toevoegen van planten, natuurlijke verlichting en het werken met natuurlijke materialen kun je de ideale natuurlkijke badkamer creëren.

Meer badkamerinspiratie nodig? Check ook deze blog.

Vorig artikelKerstliedjes om op de gitaar te spelen
Volgend artikelWinterkamperen: zoek de rust en ruimte op
Vrouw, 44, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in