De leukste thee- en pluktuinen van Overijssel

kalter landwinkelAls er iets is wat ik leuk vind om te doen met kinderen in het voorjaar en de zomer, dan is dat wel het bezoeken van thee- en pluktuinen. Die zijn vaak heel kinderproof, met dieren, ruimte om te rennen, speeltoestellen en activiteiten. Je kunt er soms ook kinderfeestjes vieren of rondleidingen volgen. En natuurlijk je eigen fruit plukken! Of groente. Of bloemen! Na het schikken van je bos bloemen of het afrekenen van je zelfgeplukte fruit strijk je neer op het terras voor een kop koffie, thee of limonade. En misschien zelfs iets lekkers erbij? Dit zijn de leukste thee- en pluktuinen van Overijssel. Mocht je er nog eentje weten, geef het dan door bij de reacties, dan voeg ik ‘m toe!

Tip: Zo maak je van je eigen tuin een theetuin: kweken, oogsten & mengen
Tip: Geef een High Tea bon cadeau

De leukste thee- en pluktuinen van Overijssel

Theetuin Ik en mijn moeder in Enschede heeft een sfeervolle tuin, rondom het oude koetshuis. Het zit midden in het Wooldrikpark waar ook een kinderboerderij is en een speeltuin. In de tuin zijn diverse hoekjes ingericht, waar je kunt genieten van wat drinken met huisgemaakt gebak of een heerlijk broodje.

ik en mijn moeder
Theetuin Ik en mijn moeder

De Oale Zessprong in Usselo is een Theetuin een Bed & Breakfast en er is een schattig Brocante winkeltje. Sinds juni 2012 zijn ze een officieel Rustpunt geworden. Een Rustpunt is een plek waar fietsers en wandelaars elk moment van de dag even kunnen pauzeren met een kopje thee of koffie en iets lekkers. Stichting Rustpunt heeft als doel om de buitengebieden van verschillende regio’s aantrekkelijker te maken voor toeristen. Buiten de openingstijden mag je dus zelf een kopje thee of koffie zetten en iets lekkers pakken bij de zelfbedieningskast. Je bent altijd welkom!

oale zessprong
De Oale Zessprong

Bij de Manderveense Aardbei in Manderveen kun je terecht voor de zelfpluk aardbeien, frambozen, bramen, blauwe bessen en zelfs asperges! Daarnaast is er een Koffieschuurtje en een streekproductenwinkel. Op de website kun je precies zien wat je wanneer kunt komen plukken.

de manderveense aardbei
De Manderveense Aardbei

Theetuin de Huppe in Zwolle is een plek waar je in de lente en zomer heerlijk buiten kunt zitten en genieten van een lekker vers kopje EchtKoffie of thee met appelgebak. Ook verkopen ze er lekker boerenijs. Je kunt lekker rondstruinen in de Landwinkel of bij Hout & Zo. Het is er altijd gezellig en je hoeft je zich niet te haasten. Ook voor de kinderen is er vanalles te beleven: er zijn dieren, enkele speeltoestellen en in de Pluktuin kunnen ze  zelf hun boeket samenstellen.

dehuppe
Theetuin de Huppe

Aardbeienpluk Kalter in Kampen is een zelfpluktuin, waar voor de kinderen zelfs karren klaar staan! Ze schijnen de allerlekkerste aardbeien van de streek te hebben… Daarnaast verkopen zij in de Boerderijwinkel een uitgebreid assortiment
aan streekproducten, zoals groenten uit eigen kas, onze aardbeien, aardbeienjam, sappen, sauzen, zuivel, vlees en kaas.

aardbeienpluk kalter
Aardbeienpluk Kalter

Thee- en Pluktuin Stadsland kreeg ik door van de eigenaresse zelf. Ik ben er nog niet geweest, maar als ik in de buurt ben ga ik zeker kijken! Woon jij in de buurt en ga je er binnenkort heen? Mail mij dan graag een fotootje, voor bij deze blog.

Lees ook: de allerleukste thee- en pluktuinen in Nederland

Woon jij in Overijssel en heb je leuke aanvullingen? Laat ze ons weten!

Vorig artikelInterview met een travelblogger: Sandra van Travelbysan.nl
Volgend artikelBinnenkijken bij…. Linda
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

6 REACTIES

  1. Dit is ook een leuke bloemenpluktuin: http://www.pluktuin-zeeland.nl
    Er loopt daar een kangoeroe, een groot terras, je kunt zelf je bloemenboeket maken, verkopen honing van een echte imker uit de buurt. Ook kun je zelf je zeekraal snijden, wat nog nergens hier in Nederland kan!
    Ik raad u aan om er zeker een keer te gaan kijken.

  2. Hoi Judith,

    Het Plukreef: Pluktuin in Twekkelo. Het is een officieel rustpunt waar je iets kunt eten of drinken en waar je zelf bloemen kunt plukken.
    Met vriendelijke groet, Gwen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in