Dit is waarom een blotevoetenpad zo fantastisch is

in de glibberige modder blotenvoetenpad
Met Yuren als kleine jochie nog. Ons eerste blotevoetenpad was dat!

Wie mij al een tijdje volgt, weet inmiddels dat wij grote fans zijn van de blotevoetenpaden die Nederland (en ook België) te bieden hebben. Een blotevoetenpad is een lange of korte wandeling (afhankelijk van welke plaats je het pad gaat doen) die je volledig op blote voeten kunt lopen. Waarom het lopen van een blotevoetenpad met onze kinderen mijn favoriete uitje is, heeft meerdere redenen, die ik hieronder voor je op een rij zal zetten.

Tintelende voeten

Ten eerste tintelen je voeten werkelijk van zo’n wandeling op blote voeten. Je gaat namelijk door water, gras, modder, stenen, houtsnippers en nog veel meer verschillende ondergronden. Het is daadwerkelijk gymnastiek voor je voeten. Na afloop voelen ze als herboren. Het schijnt zelfs therapeutisch te werken, omdat op je voeten allerlei drukpunten zitten die corresponderen met andere plekken in je lijf.

Prachtige natuur

De natuur om je heen is bovendien ook prachtig. Geniet van koele bossen, uitgestrekte bloemenvelden, vergezichten, kikkers die tussen je tenen springen, insecten die rondvliegen. Vergeet zeker je camera niet mee te nemen, want het is zo leuk om onderweg fotootjes te nemen.

Avontuur

Kinderen vinden het lopen van een blotevoetenpad geweldig. Het is een avontuur voor jong en oud. Niet alleen is het superspannend om een hele wandeling zonder schoenen te mogen maken, ook is het heel afwisselend waardoor ze niet verveeld raken. Er zijn zelfs blotevoetenpaden met activiteiten onderweg voor kinderen. Zorg wel voor droge kleding in de auto, sommige blotevoetenpaden zijn waterig en modderig. Even uitglijden en ze zijn lekker nat en vies. Dat geeft natuurlijk helemaal niks op een mooie, zomerse dag!

modderig zutendaal blotevoetenpad

Educatief

Het klinkt misschien gek, maar kinderen leren onderweg superveel. Er is zoveel te zien en te doen, als ouder kun je af en toe wat vertellen over planten en bomen die je tegenkomt, of diertjes die je ziet. Je kunt kinderen ook opdrachten meegeven die je van te voren opstelt. Bijvoorbeeld door ze een camera mee te geven en ze zelf mooie foto’s te laten maken van water, insecten, enz.

collage blotevoetenpad opende

Gezond

Buitenlucht is gezond, bewegen is gezond, op je blote voeten lopen is gezond, frisse lucht is gezond, de natuur is gezond, wat wil je nog meer?

Neem voor na de wandeling een handdoek mee om je voeten mee af te drogen, want bij de meeste blotevoetenpaden zijn er na afloop plekken om je voeten te wassen. Daarna doet iedereen zijn schoenen weer aan en zul je merken dat ze voelen alsof je op kussentjes loopt!

Wat is jouw favoriete uitje in het voorjaar? #marktplaatsmomenten

blote voetenpad zutendaal ondergrond

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #69 deel 1
Volgend artikelBinnenkijken bij…. Lorraine Wernsing van De PR Kliniek
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

3 REACTIES

  1. Zo grappig maar ik had er net gisteren van gehoord van een juf die dat wilde maken op de speelplaats en nu lees ik dit bericht. Wil ik ook wel eens proberen…

  2. Al een keer in brunssum(zuid-limburg) geweest? Ook een heel leuk blote -voeten -pad! Afgelopen zomer met groep 4/5 van de basisschool geweest

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in