Binnenkijken bij…. Lorraine Wernsing van De PR Kliniek

Lorraine Vogel Bloem
Het vogeltje op de muur in de keuken is gemaakt door vogelbon.nl

Naam: Lorraine Wernsin
Werk: VVV/ De PR Kliniek
Locatie: Den Haag
Grootte: 90m2
Woont er sinds: 2014
Met: Roger & dochter Tessel

Ik woon in een benedenwoning, jaren ’30. Leuk buurtje met kleine winkeltjes en heel belangrijk: in 10 minuten op het strand! Ik ben gevallen voor dit huis vanwege de enorme tuin!  We kwamen van een bovenwoning met piepklein balkon. Toen het we huis gingen bezichtigen vond ik het een gedateerd donker jaren ’70 interieur waar ik niet zo snel iets in zag. Maar Roger liet me er doorheen kijken: ” we halen dit muurtje weg, doen de keuken daar, draaien de badkamer om’. Toen was ik om. Er kwam een zee van licht vrij en het is een grote fijne ruimte geworden waar we steeds in contact met elkaar zijn.

Lorraine Eettafel Huiskamer
De wandpanelen heeft Lorraine zelfgemaakt van mdf plaat en behang van sjakies.com

Ik geloof niet echt dat ik een stijl heb. Ik houd van mooie dingen met een geschiedenis, met een verhaal. Daarmee bedoel ik niet antiek of vintage, maar dingen waar ik zelf herinneringen aan heb. Dat kunnen steentjes zijn gevonden op een strand of mooie kommetjes van een pottenbakker uit Venetië. Of dingen die mensen zelf bedacht en gemaakt hebben. Dat kan een designstuk zijn maar ook een mooie illustratie. De basis is wit, dat geeft me rust.

Lorraine Schouw
Op de schouw staat altijd een mooie bos bloemen

Ik breng de lente in huis met bloemen en met het zaaien van dingen. En minder kaarsen! Mijn inspiratie haal ik vooral uit Interieur bladen, winkels, stedentripjes en Instagram.

Lorraine Eettafel
De favoriete woonplek van Lorraine is de Gispen tafel waar iedereen graag aan zit

Wat is je favoriete voorwerp in je huis? “De grote tafel van Gispen. Deze kreeg ik van mijn vader, het was een oude vergadertafel. Het houten bovenblad is er op maat bij gemaakt zodat er meer mensen aan kunnen zitten. Ik heb eraan gestudeerd, talloze etentjes aan gehouden, spelletjes gespeeld, geknutseld met Tessel en nog steeds gebruiken wij hem alle drie om aan te werken en studeren. Op feestjes zijn de plekken om de tafel altijd als eerste bezet! Mijn favoriete plekje is trouwens aan tafel.”

Mijn vrienden vinden mijn huis ook mooi. Ze zeggen vaak dat ze het leuk en lekker licht vinden. Veel te zien en ze zien altijd wel iets dat ze op moeten pakken!

Lorraine Tuin
De tuin van Lorraine is al helemaal in lentesfeer

We hebben helaas weinig bergruimte dus probeer ik zo min mogelijk te bewaren en te kopen en eens in de zoveel tijd te ruimen. Dat gaat me steeds beter af. En samenwonen met een muzikant betekent naast veel live muziek in huis, ook veel muziekspullen in huis! Maar we zijn bezig met een studio in de tuin.

Ik ben er trots op dat we van zo’n gedateerd donker huis zo’n fijn licht huis hebben gemaakt. Ik ben er nog steeds heel blij mee en kom graag thuis. Mocht ik ooit het budget hebben voor een 2e huis, dan zou deze in Italië aan de kust staan.

Lorraine Werkkamer
De werkkamer is, net als de rest van het huis, lekker licht

Mijn droomhuis? Een strak open loft op de 10e etage met een prachtig uitzicht over de stad, òf een klein houten landhuisje met veranda en kasje in de tuin.

Mijn ultieme woontip is: verzamel dingen om je heen waar je blij van wordt, elke dag weer. Dingen met een herinnering.

Mijn favoriete (web) winkels / markten? “Ik ben dol op COS en Hay. Sissyboy inspireert me ook en daar ga ik ook bijna nooit met lege handen weg. En ik ga graag naar creatieve marktjes waar mensen spullen verkopen die ze zelf gemaakt hebben. ”

Lorraine woonkamer bank
De bank in de woonkamer is een heerlijke plek om een boek of tijdschrift te lezen
Verkooppunten accessoires:

Bloemen kussen: miendomus.nl
Grijs kussen: designroomzeeheldenkwartier.nl
Geel kussen: hema.nl
Houten kandelaar: miendomus.nl
Snijplankje: miendomus.nl
Cactus print: marenthe.nl
Paris print: marenthe.nl
Nylon tas: susanbijl.nl

Fotografie: Hipaholic

Vorig artikelDit is waarom een blotevoetenpad zo fantastisch is
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #69 deel 2
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in