Jazz Duzz voor zes plus!

Afgelopen zaterdag ben ik samen met Lenthe (en 2 van de 3 winnaars die op Instagram en Facebook hadden meegedaan om ook kaartjes te bemachtigen) naar de voorstelling Jazz Duzz 6+ gegaan. Een superleuke theatervoorstelling van De Toneelmakerij voor groep drie-ers en hun papa’s of mama’s. Ik had al gehoord van wat volgers dat de voorstellingen van de Toneelmakerij altijd heel gaaf zijn, maar nu heb ik dat ook zelf ervaren. Zoek je nog een leuk uitje de komende tijd om met je zoon of dochter naartoe te gaan? Dan is Jazz Duzz een aanrader. In deze blog dus de review toneelvoorstelling Jazz Duzz voor zes plus!

Waar gaat de voorstelling over?

Vooraf had ik me verdiept in de voorstelling. Dizzy, een Pippi Langkous-achtig jongetje gaat van de kleuters naar groep 3 en vindt het maar wat in ingewikkeld, dat aan een tafeltje zitten en al die regels enzo. De Toneelmakerij zegt er zelf dit over: ‘Jazz duzz’ is een theatraal jazzconcert voor iedereen vanaf zes. Over buiten de lijntjes kleuren en 1+1 = 3. Met poëzie en anarchie, zelf verzonnen woorden en melodieën zonder eind. De voorstelling heeft goede recensies gekregen in de Volkskrant, Het Parool en Theaterkrant. Dat schept verwachtingen!

Op pad met mijn zesplusser dus

Lenthe zit op de Vrije School in de eerste klas, wat hetzelfde is als groep 3. Het was dus logisch dat ik haar zou meenemen. Ze was er superblij mee, sowieso is het natuurlijk al een cadeautje als je als enige van de vier kinderen met mama mee mag. Ze had er speciaal een nieuwe outfit voor aangetrokken. Om 10 voor 3 vertrokken we met de auto naar Amsterdam, waar om 16.00 uur in Theater de Krakeling de voorstelling Jazz Duzz speelde. Parkeren kon op 5 minuten lopen van het theater in een parkeergarage. Die trouwens best vol was, dus ik moest een aardig eindje naar boven rijden. Daarna snel doorgelopen naar het theater en we waren gelukkig op tijd!

Review toneelvoorstelling Jazz Duzz voor zes plus

We konden meteen naar binnen. Grappig genoeg zat één van de winnaars toevallig voor me, en Pauline van Voormijnkleintje.nl naast ons. De voorstelling begon direct. Jazz Duzz wordt gespeeld door 5 volwassen mannen. Eén van de mannen speelt Dizzy, een 6 jarig jongetje dat op een nieuwe school in groep 3 gaat starten. Hij vindt het spannend, maar zijn moeder stelt hem gerust: het komt vast goed. De volgende dag heeft hij er zin in. Helaas komt hij er al snel achter dat er een paar pestkoppen in groep 3 zitten. Die maken hem het leven zuur. Ook vindt hij het allemaal erg moeilijk, waardoor hij denkt dat hij dom is. Sommige kinderen konden zich zo inleven dat ze het echt heel zielig vonden voor Dizzy. Gelukkig loopt het allemaal goed af.

Onze ervaring

In de voorstelling zit veel vaart, waardoor het niet saai wordt. Teksten worden afgewisseld met liedjes en muziek. Het decor is ook erg mooi en er zit veel humor in de voorstelling. Evenals poep en scheetjes enzo. Doet het altijd goed bij zesjarigen 🙂 Wij vonden het een erg leuke voorstelling! Hij duurt 60 minuten, precies goed, en na afloop staat er voor iedereen een lekker drankje klaar. Bovendien kunnen de kinderen knutselen onder begeleiding. Theater de Krakeling is een heel sfeervol theater!

Na afloop: lekker eten!

De voorstelling was om 5 uur klaar. Lenthe wilde nog even knutselen en zo rond half 6 kreeg ze honger en dorst. Ik stelde voor om in de buurt nog even een hapje te eten. Dat vond ze wel gezellig. We kwamen terecht bij restaurant Moeders, op loopafstand van het theater en de parkeergarage. Dat bleek een heel gezellig restaurantje met schappelijke prijzen. Lenthe at spareribs met frietjes en ik een vissalade. We namen het chocoladefeestje toe. Aanrader voor na de voorstelling (als je die in Amsterdam gaat bekijken). Supergezellig om samen met de zesplusser een hapje te eten.

Ook naar Jazz Duzz?

Ben je na het lezen van deze blog enthousiast geworden en denk je dat dit ook echt iets is wat jouw zes plusser zal aanspreken? Jazz Duzz draait nog de hele maand december, januari en een stukje van februari. Een leuke kindervoorstelling voor de kerstvakantie dus! Op de website van De Toneelmakerij kun je de precieze data, tijden en prijzen vinden. Naast Amsterdam zijn er ook voorstellingen in Rotterdam, Gouda, Tilburg, Den Helder, Rosmalen, Drachten, Arnhem en Alkmaar, dus er zit vast wel iets bij jou in de buurt. Wij vinden de voorstelling Jazz Duzz zonder twijfel de moeite waard! Hieronder kun je de trailer bekijken.

Datum beoordeling
Beoordeeld bericht
Theatervoorstelling Jazz Duzz 6+
Aantal sterren
51star1star1star1star1star
Vorig artikelZorgverzekeringen vergelijken
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #206
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in