Zorgverzekeringen vergelijken

Een maand geleden ongeveer ontving ik mijn nieuwe polis en premie voor mijn zorgverzekering. Ik schrok me rot. De collectiviteitskorting die ik al die jaren had ging er af. Dat scheelde in ons geval, een gezin met vier kinderen, €75 per maand. Dat vind ik nogal een bedrag. Hoe fijn het ook is dat de zorg in Nederland goed geregeld is, als het goedkoper kan, dan doe ik dat graag. Dus ging ik op zoek naar de beste zorgverzekering voor ons gezin. Zorgverzekering vergelijken kan namelijk heel makkelijk op de website van de Consumentenbond.

Vergoedingen voor de vergelijkingssites

Er zijn natuurlijk wel meer websites waar je zorgverzekeringen kunt vergelijken, maar wist je dat die niet altijd even inzichtelijk zijn over de vergoedingen die ze daarvoor krijgen? De Consumentenbond is daar wel transparant over: zij ontvangen inderdaad van sommige verzekeraars een vergoeding voor een overstapper. Deze vergoeding investeren ze echter in het nog toegankelijker maken van de diverse opties in zorgland. Als je meer hierover wil lezen raad ik je aan om meer over de test en dienstverlening te lezen. Ze tonen echter ook maatschappijen waar ze geen vergoeding van ontvangen en zijn echt onafhankelijk. Ze zullen dus niet de maatschappij met de hoogste vergoeding als eerste tonen, als die niet het beste bij jou past.

Zorgverzekeringen vergelijken

Maar goed, ik ging dus vergelijken. In onze situatie gaat ook iets veranderen. Sterre zal namelijk in 2020 een beugel krijgen. Ik kwam er achter via onze tandarts, dat je dan beter een jaar van tevoren hier een aanvullende tandartsverzekering voor kunt afsluiten, want de meeste ziektekostenverzekeringen hebben als voorwaarde dat je al een jaar deze verzekering moet hebben voor ze zullen uitkeren. Goeie tip van de tandarts! Daarnaast vind ik het belangrijk dat de reisvaccinaties vergoed worden, want die had ik afgelopen jaar nodig.

Waarom jij ook even moet kijken of je nog wel goed zit

Misschien heb je geen zin of geen tijd om je er in te verdiepen, maar ik verzeker je, het kost je echt niet veel tijd. Het kan je zomaar 20-30 euro per maand schelen. Dat is op jaarbasis toch een aardig bedrag. Misschien is jouw situatie wel veranderd, net als die van mij. Bijvoorbeeld omdat je kind een beugel moet, je dit jaar zwanger hoopt te worden en verwacht dat je gaat bevallen of omdat je denkt gebruik te gaan maken van alternatieve geneeswijzen. Of misschien ga je, net als ik, van baan wisselen en gaat je collectiviteitskorting eraf? Het kan echt de moeite lonen om goed te kijken welke verzekering voor jou de beste voorwaarden heeft èn de beste prijs!

Hoe lang ben je bezig?

Als je denkt dat je geen tijd hebt om te vergelijken: het valt echt mee hoe lang je er mee bezig bent. Ik heb het bijgehouden, en ik had met een half uurtje al een goed beeld. Het meeste werk was het nog om alle namen en geboortedata in te vullen, met de 4 kinderen die ik heb zijn dat er een heleboel! Daarna kwamen er een stuk of 10 opties, met bovenaan de goedkoopste. Je kon hier en daar nog wat dingen wijzigen om te zien wat dat met de premie zou doen.

Ga ik overstappen of niet?

Uiteindelijk ga ik waarschijnlijk toch niet overstappen. Ik heb alles goed op een rijtje gezet. Er kwamen wel een paar verzekeringen goedkoper uit de bus, maar toen ik de review las, bedacht ik me dat ik waarschijnlijk heel goed zit bij de maatschappij waar ik al jaren verzekerd ben. Gelukkig ontdekte ik ook, dat ik als ZZP-er ook recht had op een collectiviteitsverzekering, waardoor de stijging geen €75 meer bleek, maar €30 per maand.

Eigen risico

Ik ben nog wel aan het twijfelen of ik mijn eigen risico hoger zal zetten. Ik maakte dat eigenlijk ieder jaar wel op (voornamelijk door medicatie), maar dit jaar voor het eerst niet. Toch weet ik dat je zomaar ineens iets kan krijgen, waardoor je ziektekosten misschien totaal anders uitpakken dan je verwacht. Je weet immers nooit… Aan de andere kant: ik kan de kosten van een hoger eigen risico ook wel gewoon dragen, dus misschien moet ik de gok nemen. Scheelt toch weer

Ik ben benieuwd, wat zijn voor jou de overwegingen bij het kiezen van een zorgverzekering? Wat vind je belangrijk en wat niet? Ga jij overstappen?

Datum beoordeling
Beoordeeld bericht
zorgverzekering
Aantal sterren
51star1star1star1star1star
Vorig artikelTips voor een romantische slaapkamer
Volgend artikelJazz Duzz voor zes plus!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

  1. Ik kijk naar wat ik gebruik voor het afvallen kan ik een deel gebruiken en bij een stap hoger kan ik 200 euro meer declareren maar als ik die zelf betaal is dat 125 voor 2.5 maand sporten maar mijn premie zou per jaar 141 euro stijgen dus niet goedkoper.
    Mijn eigen risico is al jaren het maximale ik kom eigenlijk nooit bij de huisarts en gebruik geen medicijnen dus dan kan het.
    Van die beugel ga ik eens navragen. Hier ook 3 kids met scheve tanden aankomend jaar nog geen beugel en jaar daarop ook niet denk ik. Toch even vragen. Bedankt voor de tip.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in