Foto weekoverzicht Judith #206

Kerst staat nu echt voor de deur. Vandaag zijn de kinderen nog naar de opvang, terwijl Maik en ik als een razende door het huis gaan om het kerstdiner voor te bereiden. Mijn ouders komen namelijk vanavond al in plaats van eerste kerst. Wij vinden het leuk om kerstavond te vieren. Er liggen weer achterlijk veel cadeautjes onder de boom die schreeuwen naar de kinderen dat ze opengemaakt willen worden (zeggen ze ;-)) Dus het wordt vast gezellig. De afgelopen week was nog best druk, maar ik ben ‘m goed doorgekomen. Had zelfs tijd om 5 dagen te sporten!

Maandag

Op maandag was ik bijna de hele dag op kantoor en daarna nog even naar een school. Ook moest ik heeeel veel bellen. En natuurlijk was weer niet iedereen bereikbaar op de momenten dat ik tijd had enzo. Nou ja, het is allemaal weer gelukt. Eind van de dag ben ik nog even gaan sporten en ‘s avonds heb ik zitten werken, want er moest nog een hoop afgerond voor de kerst. Ik was ook heel blij met mijn lunedot kandelaar trouwens.

Dinsdag

Ik was al vroeg op pad voor afspraken. Dat had ik eigenlijk niet verwacht, normaal is het vlak voor de kerstvakantie niet zo druk, omdat alle scholen dan aan het afronden zijn. Maar dit jaar had ik toch nog flink wat afspraken.

Woensdag

Ik was al om 8 uur bij de sportschool, want ‘s avonds was het kerstdiner van het werk van Maik. Dat moest ik er natuurlijk op voorhand even goed afsporten. De rest van de dag zat ik in vergadering. Dat eindigde overigens vrij abrupt met een telefoontje van Maik, dat Fee ziek was geworden en ik haar moest ophalen op het kinderdagverblijf. Mijn telefoon ging daarvoor al met een onbekend nulzes nummer, kennelijk van één van de juffen van het kinderdagverblijf. Als ik in vergadering zit druk ik dat altijd weg, maar toen Maik kort daarna belde kreeg ik argwaan. Fee had al 2 keer overgegeven dus ik ben meteen uit de vergadering gerend om haar op te halen. Ik heb de andere kinderen ook gelijk meegenomen, want ik had geen zin om later nog een keer heen en weer te moeten rijden met Fee.

Zieke Fee

Thuis ging het niet echt lekker, Fee bleef overgeven, heel zielig. Ik had daardoor geen tijd om nog iets te maken voor het kerstdiner bij Sterre op school. Het enige dat ik deed wat was Fee omkleden en alles opruimen wat ze weer had ondergespuugd. Om 5 uur kwamen oma en opa, die op zouden passen, omdat ik naar Rotterdam moest. Ik vond het echt lastig om Fee zo ziek achter te laten. Zelfs zei ze er over: “Ja, mama, dat is dus niet handig he, dat je weggaat als ik ziek ben!” Gelukkig was ze net in slaap gevallen en ik wist dat ze in goede handen was bij oma en opa.

Zinc Rotterdam

Het kerstdiner van het werk van Maik was bij Zinc in Rotterdam. Een ontzettend schattig klein restaurantje, waar je nog prima kon parkeren ook. We hebben heerlijk gegeten en ik vond het erg gezellig. Aanrader wel. We gingen niet te laat naar huis, vanwege Feetje. Toen we thuis kwamen lag ze op de bank te slapen. Ze had nog heel vaak overgegeven. We maakten ors voor haar en dat bleef er gelukkig een beetje in. Hoewel ze tussen ons in sliep, hadden we toch een goede nacht.

Donderdag

‘s Morgens wilde Fee per se wat eten, maar dat kwam er meteen weer uit. De dag bestond vooral uit bankhangen met een ziek meisje op schoot. Ik kan daar nooit zo heel goed tegen. Ik wil en moet nog veel doen, en niks lukt op zo’n dag. Ik heb me er maar aan overgegeven. Om half 4 was hij thuis en ben ik op de fiets naar mijn werk gegaan voor de kerstborrel. Dat was wel even gezellig. Ik kreeg een superlief kaartje van een collega. Terug op de fiets had ik de wind pal tegen, dat was een pittig ritje! We aten quiche en daarna gingen we allemaal vroeg naar bed. Oh ja, en ik schreef me in voor de CPC in maart…

Vrijdag

Lenthe was helemaal op, ik besloot haar thuis te houden. Ze hoefde toch alleen de ochtend. Yuren ging wel naar school en Fee was nog steeds niet fit. Sterre was al vrij en sliep, geheel puberwaardig, tot 11 uur uit. Ik deed niet veel. Fee hoefde niet meer over te geven, maar ze bleef hangerig. Wilde steeds op schoot, boekjes lezen. Maik mocht vroeg naar huis. We besloten ‘s middags meteen even naar Ikea te rijden om een nieuwe kledingkast voor Sterre. Haar kast puilt uit, en de commode van Fee inmiddels ook. Dus kreeg Fee de kast van Sterre en Sterre een nieuwe. De commode hebben we meteen via Marktplaats verkocht. Yuren zette de racebaan op met een vriendje en daar hebben ze best leuk mee gespeeld.

Zaterdag

Hoewel mijn bed nog heerlijk warm was en het buiten pikkedonker was, ging ik toch zwemmen. Het was heerlijk rustig, dus ik kon prima mijn baantjes trekken zonder al te veel ergernis. Toen ik thuis kwam werd net iedereen wakker. Het was meteen een drukke boel. Sterre was niet op haar gezelligst, fijn die puberbuien af en toe. Lenthe, Yuren en Fee zaten elkaar af en toe in de haren en ik probeerde nog wat te werken. Maik ging verder met de nieuwe kast voor Sterre in haar kamer. Daarna kon Sterre mooi opruimen.

Jazz Duzz

Om 3 uur ging ik met Lenthe naar Amsterdam voor de voorstelling van Jazz Duzz 6+. Een erg leuke voorstelling die ik echt kan aanraden voor de kerstvakantie. Een uitgebreide review kun je hier lezen. Na afloop gingen we samen lekker ergens eten. Dat was heel gezellig. We waren rond half 9 thuis.

Zondag

Ook deze ochtend ging ik naar de sportschool om een beetje in shape te blijven zo met de kerstdagen op komst. Ik ben weer wat meer aan het eten, omdat ik niet meer echt spieren kon opbouwen. Om spierkracht op te bouwen, moet je iets meer eten dan je nodig hebt. En ja, dan kom je ook iets aan in gewicht, maar het idee is dat je daarna weer gaat afvallen met behoud van spiermassa en je dus weer ietsje strakker wordt dan je al was. Dat afvallen komt dus weer in het nieuwe jaar. Eerst een beetje genieten. Met mate en gewoon lekker erbij blijven sporten om de schade niet te groot te laten worden. Is meteen mijn feestdagentip voor jullie trouwens. Werkt echt. Ik ga met kerst een half uur hardlopen en thuis wat krachttraining doen, want de sportschool is dan dicht.

Werken en schoonmaken

Verder hebben Maik en ik ons vooral nuttig gemaakt door schoon te maken, plintjes te leggen en nog wat te werken. De kinderen waren afwisselend gezellig en ongezellig. Dus ik moest mijn werkzaamheden we telkens afbreken om weer ruzietjes op te lossen. Ik deed alvast een kerstige outfit aan om in de stemming te komen en we keken natuurlijk nog Kerst met Linus. Fijne dagen allemaal!

Vorig artikelJazz Duzz voor zes plus!
Volgend artikelMijn ervaring met een cryo behandeling
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in