Je geld op de bank of liever in crypto’s?

Je geld op de bank of liever in crypto's?De laatste tijd hoor je steeds vaker over negatieve rente die je moet betalen over het geld dat op je spaarrekening hebt staan. Daarbij is ook inflatie een groot probleem. Ik las laatst dat €1000 op de bank in 10 jaar tijd nog maar voelt als €650, omdat alles duurder wordt in 10 jaar. Dat is natuurlijk enorm zonde en voor mij precies de reden dat ik anders naar mijn spaarrekening ben gaan kijken. Tegenwoordig gaat er een groot deel van mijn inkomsten en spaargeld naar een beleggingsrekening en de crypto app Bitvavo. Met name met cryptocurrency heb ik het afgelopen jaar hele mooie winsten kunnen behalen. Als je mij dus vraagt: Je geld op de bank of liever in crypto’s? Dan zeg ik: crypto’s! 

Je geld op de bank of liever in crypto’s?

Veel mensen vinden het spannend om geld te investeren in risicovolle projecten. Iedereen kent wel iemand die heel veel geld verloren is door dit te doen. Daarom is les 1: doe het alleen met geld wat je kunt missen. Je investeert niet in crytocurrency met het deel van je salaris dat je nodig hebt voor de boodschappen. Snel rijk worden klinkt niet te mooi om waar te zijn, dat is het ook. Ook gebruik je er niet je gehele vakantiegeld voor, als je hier ook voor gepland hebt om van op vakantie te gaan. Wat je wèl kunt doen, is je een stukje van je salaris en je vakantiegeld in crypto’s zetten. Mensen denken vaak dat je er meteen duizenden euro’s in moet steken, maar dat is helemaal niet nodig. Beleggen op Bitvavo kan al vanaf een tientje. Zelfs twee van mijn kinderen hebben via de Bitvavo app van hun vader een paar euro van hun zakgeld erin gestoken om te laten groeien. 

De koers beweegt

Een koers beweegt. Dat is al jaren zo. Soms staat de koers hoog, vervolgens daalt het weer flink. Dat is ook zo met bijvoorbeeld huizenprijzen. Die zijn momenteel heel hoog, maar een keer knapt de bubbel en dalen de prijzen. Kun je voorspellen wanneer dat is? Nee. Maar een keer gaat het gebeuren. Ga je dan je huis verkopen met verlies? Natuurlijk niet! Je wacht tot de prijzen weer gaan stijgen. Ook dat gaat uiteindelijk weer gebeuren. Zo verkochten 10 jaar geleden onze buren hun huis met verlies, nadat de huizenmarkt gecrasht was. Wij vertrokken drie jaar later met flinke winst. Zo werkt dat ook met crypto. De koers stijgt en de koers daalt. Raak niet in paniek als de koers daalt en je geld minder waard wordt, maar denk aan het voorbeeld met je huis dat je ook niet halsoverkop verkoopt als het minder waard wordt. Wacht rustig af tot het weer gaat stijgen. Koop eventueel wat bij als de koers lager staat. Zodra de boel dan weer stijgt, sta je sneller weer in de plus. 

Bitvavo app

Ik maak dus onder andere gebruik van Bitvavo. Wat ik erg fijn vind, is dat Bitvavo de laatste tijd veel nieuwe munten heeft toegevoegd. Er is dus een ruime keuze in cryptocurrency om in te investeren. Achter elke munt hangt een project. Het is goed om je daar in te verdiepen, zodat je weet wat elke munt beoogt te doen. Even de naam van de crypto Google en je vindt allerlei informatie. Een ander voordeel van Bitvavo is dat het eenvoudig is in gebruik èn de kosten om aan te kopen of te verkopen relatief laag zijn. Plus dat er dus een ruime keuze is. Wil je de app ook eens downloaden en met een paar tientjes beginnen om te kijken hoe het werkt? Via deze link krijg je de eerste handelskosten gratis. 

Vorig artikelLow budget een leuke badkamer regelen
Volgend artikelTrends op het schoolplein
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in