Low budget een leuke badkamer regelen

douchewandWij zijn al een tijdje op zoek naar een tweede woning, die wij graag willen verhuren. Met de huidige hoge huizenprijzen, zijn de huizen die in aanmerking komen vaak wel aan een opknapbeurt toe. Het ergst is vaak de badkamer. Toch kun je dit eenvoudig en relatief goedkoop regelen, door bijvoorbeeld de tegels te laten zitten, maar wel voor een nieuw badkamermeubel, een nieuwe douche en eventueel een bad te kiezen. Tel daar bij op een aantal accessoires en zo kun je low budget een leuke badkamer regelen. 

Low budget een leuke badkamer regelen

In de wat goedkopere woningen zijn de badkamers vaak niet zo groot. Oude huizen hebben zelfs regelmatig een badkamer gemaakt in een kast bijvoorbeeld. Vroeger waren huizen immers niet zo ruim. In de meeste gevallen gaat het om een ruimte met aan de ene kant een douche en aan de andere kant een wastafel. Soms is er ook een toilet, maar deze kan in een aparte ruimte zijn. Zo’n douche is vaak verouderd, heeft een douchegordijn of soms niet eens. Het is relatief eenvoudig om op zo’n plek een douchewand te plaatsen. Een douchewand geeft een oude badkamer direct een luxere uitstraling. De tegels kun je eventueel verven met speciale verf, maar als ze neutraal zijn, kun je ze ook gewoon laten zitten. Het geeft zelfs een grappig effect als je de badkamer een retro look & feel geeft. 

Vergeet de accessoires niet

Ook een ander badkamermeubel, liefst met een kastje, geeft een goede uitstraling. Door het kastje, kun je losse troepjes opbergen en krijg je meer rust. Daarna kun je aan de slag met de styling. Dat vind ik altijd het leukste, want dan ga je pas echt verschil zien. Koop een leuke lamp, handdoeken in dezelfde kleur, hang plankjes en haakjes op en zet wat planten neer. Als je geen raam hebt in je badkamer, kun je het beste voor neoplanten kiezen. Heb je daglicht, dan zijn echte planten het mooist. Veel mensen denken er niet aan, maar in een badkamer kun je heel goed schilderijen ophangen, als je het maar niet op een wand hangt die veel nat wordt. Of koop bijvoorbeeld een houten plankje waar je Storytiles op zet. Als je een raam hebt, vergeet dan zeker niet om geschikte, watervaste raambedekking te kiezen. Een kleedje op de vloer en een mooie spiegel mogen natuurlijk niet ontbreken. Tot slot is het natuurlijk heel leuk en niet al te duur om wat leuke flessen douchegel en bodylotion te kopen en neer te zetten. Ook een Bubble Buddy met een mooi stuk werfzeep is een succes in elk badkamerinterieur. 

Inspiratie om goedkoop een kleine, oude badkamer op te knappen

Ik hoop dat je voldoende inspiratie hebt opgedaan om low budget een leuke badkamer te regelen. Als ik een kleine schatting moet maken, dan zou je onder de €1500 moeten kunnen blijven. Voor accessoires kun je prima bij de wat goedkopere winkels terecht, maar voor wat betreft de basis zou ik wel voor kwaliteit kiezen. Denk trouwens ook eens aan de Kringloop! Hier vind je soms pareltjes voor weinig geld. 

rolgordijn badkamer

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #347
Volgend artikelJe geld op de bank of liever in crypto’s?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in