Trends op het schoolplein

Lego DOTS zakje
Heel Nederland gaat weer naar school na de zomervakantie. Je ziet dan vanzelf weer allerlei trends op het schoolplein ontstaan. Hypes die kinderen mee hebben genomen van hun vakantie, of die ze ontdekt hebben in de speelgoedwinkel. Hier was het de omkeerbare octopus die vanuit Polen meekwam. Inmiddels zie je ze overal. Wat er de lol van is, ik heb geen idee, maar het is hip, dus iedereen wil het. In deze blog vertel ik alles over de trends op het schoolplein. Sommige trends zijn net nieuw, andere trends ken je allang, maar kunnen met gemak nieuw leven worden ingeblazen. 

Lees ook: Pop it Fidget toys kopen

Omkeerbare octopus

De meeste hypes komen tegenwoordig van TikTok volgens mij, zo ook deze. De omkeerbare Octopus knuffel zagen we in het land waar wij op vakantie waren, Polen, overal. Na ongeveer 6 keer zien wisten de kinderen het zeker: die wil ik ook! Ze zijn er in verschillende kleuren en de grap is dat je de knuffel binnenste buiten kunt draaien. Dan krijgt hij een andere kleur en een ander gezichtje, blij of boos. Er zit ook nog een gedachte achter: deze mood octopus helpt bij het uiten van emoties. Het wordt veel door pedagogen, kindertherapeuten en kindercoaches gebruikt. Zeker voor kinderen die het moeilijk vinden om over hun gevoel te praten, kan deze omkeerbare octopus knuffel een uitkomst zijn. De knuffel is een leuk cadeautje met een heel vriendelijke prijs. Je koopt ‘m hier. Ze zijn er zelfs in regenboog kleuren en tye dye.

Trends op het schoolplein omkeerbare octopus

Pokemon kaarten

Dit is zo’n hype die soms weer een poosje verdwijnt en er dan weer volop is: Pokemon kaarten. Ik heb de lol er nooit van begrepen, maar onze Yuren geeft er af en toe het liefst al zijn zakgeld aan uit. Er schijnen hele bijzondere te zijn en je kunt ze moet een spel ook van elkaar winnen of je kunt ze met elkaar ruilen. Dan moet je natuurlijk zelf ook wat te bieden hebben. Er bestaan zelfs hele mappen om ze in te verzamelen. Slim marketing concept wel. Anyway, je kind wil natuurlijk meedoen en dus zijn wij hier ook gezwicht. Af en toe zo’n pakje van €5 als verrassing op z’n kussen leggen is leuk en het werkt trouwens ook heel goed als beloning voor klusjes. Soms maak ik een envelop met daarin een briefje met 3 opdrachten (de woonkamer stofzuigen, je kamer opruimen en de vaatwasser inruimen) en dan zit als beloning een zakje Pokemon kaarten in de envelop. Hier gaan ze daar voor! 

Trends op het schoolplein Pokemon kaartjes

Springtouwen

Springtouwen is echt al zo oud als de weg naar Rome. Toch komt het jaarlijks terug. Dan willen mijn kinderen ineens een eigen springtouw of ze willen zo’n hele lange, waar ze op school met de hele klas mee kunnen spelen. Twee kinderen draaien (of de juf, als je die zo gek krijgt) en dan allerlei zangspelletjes waarbij je moet springen verzinnen. 

springtouw roze regenboog

Loloballen

De Lolobal, kent u ‘m nog? Zelf van mijn eigen zakgeld gekocht en eindeloos mee gespeeld. Ik was er op den duur heel erg goed in en ik kan het nog steeds! Laatst geprobeerd, mijn kinderen waren zwaar onder de indruk. Grappig trouwens, ik heb dus nog steeds de Lolobal die ik ooit van mijn zakgeld kocht als 8 jarig meisje. Prima kwaliteit dus en z’n geld zonder twijfel waard geweest. Heb jij ‘m zelf niet bewaard? Dan kun je ‘m hier gewoon kopen. Succes verzekerd!

Trends op het schoolplein Lolobal

Rubik’s Cube

Ik was nooit zo van de Rubik’s Cube, maar mijn man wel, als kind. Laatst vonden zijn ouders nog een hele doos met allerlei verschillende die we meer naar huis hebben genomen voor de kinderen. Vervolgens was het weer een poosje een hype, ook op school. Fijn dus dat wij zo’n hele bak hadden staan, hoefden we ook daar niks van aan te schaffen. Gelukkig is ook deze trend op het schoolplein niet enorm prijzig en daardoor juist net wel weer leuk als cadeautje. Je koopt hier een Rubik’s Cube

rubiks cube schoolplein

Pop It Fidget Toys

Over de Pop It Fidget Toys heb ik al eens een aparte blog geschreven. Die zijn al heel lang een hype en blijven dat denk ik ook nog wel even. Er zijn verschillende soorten, zoals de Pop It’s, maar ook de Sticky Balls zijn bijvoorbeeld erg populair. Voordeel is dat kinderen er vaak ook wel rustig van worden. Ik werk natuurlijk in het onderwijs, en ik zie Fidget Toys vaak voorbij komen voor kinderen die veel onrust ervaren en hoor dan bijna altijd dat het werkt. Hier vind je alle verschillende Fidget Toys

Pop It Fidget Toys kopen regenb

Lego minifigures

Dit was vorig jaar rond sinterklaas ineens een hype weet ik nog. Yuren kocht het voor degene waarvan hij het lootje getrokken had. Sindsdien wilde hij ze zelf ook sparen. Ze zijn er rondom allerlei thema’s, zoals Disney, Batman, Ninjago, Harry Potter en nog veel meer. En ook prima als schoencadeautje straks, dus ik onthoud ze. Op het schoolplein schijnen ze deze ook met elkaar te ruilen trouwens. Lego Minifigures dus. 

lego mini figures hype op schoolplein

Lego DOTS

Hier was Lego DOTS met name bij de meiden een hit. Dat ontstond trouwens ook op vakantie, in Tsjechië. In de plaats met de hilarische naam Kutna Hora zit een Lego Museum en daar zagen wij ze voor het eerst. Inmiddels is het ook in Nederland ontdekt en is dit een geliefd cadeau. Op het schoolplein wordt er vooral mee gepronkt heb ik begrepen. Dan komen de meisjes thuis en zeggen ze: maar die had een Lego DOTS met cupcakes en die wil ik ook! Dan schrijf ik dat maar snel weer op, want je kunt nooit genoeg ideeën hebben voor een komende verjaardag ofzo. 

Trends op het schoolplein Lego DOTS

L.O.L. Surprise!

De L.O.L Surprise is volgens mij al wat jaartjes oud, maar nog steeds komt het regelmatig terug. In het begin was het alleen voor de meiden, maar inmiddels zijn er ook versies die de meeste jongens aanspreken. Natuurlijk moet dit ook mee naar school om te laten zien en mee te spelen (als dat mag). Zelf vind ik het vooral plastic meuk, maar ja, de kinderen denken daar echt anders over. Dus zwicht ik er soms voor… Het concept is trouwens compleet uitgekauwd met rugzakken, etui’s, stickers etc. Maar wel hip dus, blijkbaar.

lol surprise schoolplein speelgoed

Top Model boekjes

Steevast iedere verjaardag is er wel de wens voor een Top Model boekje. Die hebben alle meisjes wel in hun assortiment “spulletjes” zitten en hoewel het wat minder op het schoolplein gebruikt wordt, is het in de klas wel een graag gezien item. Als je even iets voor jezelf mag doen, wordt er heel wat afgetekend en geplakt met stickers. Het concept is vrij simpel: een boekje met voorgedrukte mensen of dieren, die je als kind kan inkleuren en versieren met stickers zoals een rokje, schoenen, oorbellen enz. Hier zijn ze er weg van. Ook thuis wordt er veel in gekleurd en daarom vind ik dit wel een van de betere hypes. Ze zijn er namelijk daadwerkelijk soms een uur zoet mee. Voor ons eigenlijk wel favoriete cadeaus om te geven en te krijgen. 

Top Model boekjes schoolplein trends

Knikkeren

Jaaaa knikkeren! Dat was in onze tijd wel echt dè trend op het schoolplein toch? Tegenwoordig is het wel minder, maar af en toe gaat het toch ineens leven. Alles valt of staat natuurlijk bij hoe het opgeplakt wordt. En of er de mogelijkheid is om te knikkeren, met een knikkertegel ofzo. Mijn moeder maakte vroeger een knikkerzak voor mij en daarin bewaarde ik al mijn schatten. Hier slingeren de knikkers vaak door het huis, maar het lijkt me heel leuk om deze hype weer eens nieuw leven in te blazen. Knikkers in allerlei prachtige vormen en maten zijn nog steeds volop te koop. Ook knikkerpotten zijn goed verkrijgbaar (al vind ik een knikkertegel wel leuker). Een knikkerzak maak je eenvoudig zelf of, voor de wat minder handigen onder ons, je koopt een leuke. 

knikkers schoolplein

Voetbal

Tot slot is ook voetbal natuurlijk een doorlopende hype als het gaat om trends op het schoolplein. Helaas mag het niet op alle schoolpleinen, soms is er onvoldoende ruimte. Maar vooral jongens vinden dit het ultieme tijdverdrijf in de pauze. Het levert soms wat onrust op met winnen en verliezen enzo, maar daar leren ze nou juist weer zoveel van. Een goede voetbal is wel een must. 

voetbal Adidas

Vorig artikelJe geld op de bank of liever in crypto’s?
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #348
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in