Kamperen in de nazomer

Gelukkig hebben we nog een paar mooie dagen gehad, maar je merkt dat de zon meer moeite heeft om ons te verwarmen. Zodra er een wolkje voor zit, is het koud. De verwarming heb ik nog niet aan gehad, maar dat gaan natuurlijk niet lang meer duren. Met weemoed denk ik terug aan afgelopen zomer, toen we heerlijk in Italië verbleven.

Kamperen in de nazomer

En terwijl ik mijmerend de laatste vakantiefoto’s bekijk, bedenk ik me dat de herfstvakantie er aan komt. Ik wil terug naar Venetië, de heerlijke dag bij de waterval en de mooie omgeving in de Proseccostreek, waar we zo lekker hebben gegeten, flessen prosecco hebben ingekocht en vooral genoten van zon, water en schitterende uitzichten. Aan de kust kun je ook enorm genieten. Kinderen en strand, dat is altijd een perfecte combinatie. Je ziet ze de hele dag niet: lekker zandkastelen bouwen, in zee spelen, vliegeren als er een windje staat en af en toe een ijsje. Zo’n nazomerweekje is een heel goed idee. Het is zowel in Italië als in Frankrijk nog 21 graden en zonnig, heerlijk toch?

Voordelen van kamperen in het najaar

Oke, je moet er natuurlijk wel een stukje voor rijden. Italië zeker, maar ook in Frankrijk, bijvoorbeeld in de buurt van Nice, is het nog heerlijk zonnig. Wist je dat veel campings in het najaar de helft goedkoper zijn dan in het hoogseizoen? Dat is natuurlijk een groot voordeel! Denk je eens in dat je in de herfstvakantie nog 9 dagen kunt genieten van de zon, prachtige omgeving en lekker eten? Voor de kinderen is het ook heerlijk om nog een weekje rond te struinen op een camping. Even dat vakantiegevoel vasthouden. Dan duurt de winter ook niet zo lang dit jaar. Een ander voordeel is, dat het vaak niet zo druk is als in de zomervakantie. Geen bommetje vol zwembad, geen lange wachtrijen en geen drukte op terrasjes.

Kamperen met korting in het naseizoen

Nu zul je je misschien afvragen hoe je die kortingen kunt vinden? Dan heb ik een goeie tip. Via Acsi kun je namelijk een CampingCard aanschaffen (voor minder dan €15) en daarmee krijg je allerlei voordelen, waaronder korting in het voor- en naseizoen. Soms zijn kinderen tot 5 jaar zelfs helemaal gratis. Stel je voor dat je voor slechts €135 een hele week in de zon kunt kamperen? Barbecuen voor de tent, boeken lezen bij het zwembad, terwijl de kinderen zich lekker vermaken in het water? Ik zou het wel weten… Helaas heeft Maik geen vrije dagen meer, dus de herfstvakantie wordt ‘m niet voor ons. Maar het voorjaar is ook een optie.

Gratis tip

Ik heb ook nog een gratis tip voor als je besluit nog even lekker weg te gaan. Ik heb namelijk vaker in het voor- en naseizoen gekampeerd en dat kan ‘s nachts best koud zijn. Overdag lig je aan het zwembad, maar ‘s nachts koelt het flink af. Ik neem dus altijd een warme pyjama mee, en… een kruik! Dat scheelt echt een hoop. Bijkomend voordeel: er zijn vaak niet meer zoveel muggen, dus de citronella kaarsen kun je thuis laten. Of je moet ze gebruiken voor een beetje romantiek als je met je partner een lekker wijntje drinkt…

Wie is van plan om te gaan?

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #141
Volgend artikelHet laatste nieuws over de iPhone 8
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in