Ken je dat rare verhaal van professor Staal?

het rare verhaal van professor staalAls professor Staal, een norse man die nergens van houdt, behalve van staal, op een dag een rode ballon spot, krijgt hij een idee. Hij wil vliegen! In zijn werkplaats gaat hij aan de slag. Als hij klaar is en naar buiten gaat met zijn creatie, houdt iedereen zijn adem in… Helaas mislukt zijn plan. Hij moet opnieuw beginnen. Maar professor Staal geeft niet op! Hij is net zo lang in de weer met staal tot wat hij wil ook daadwerkelijk lukt.

Boek

Het rare verhaal van professor Staal is een verhaal over doorzettingsvermogen, passie en je dromen volgen. Dit leuke boekje van Hanneke van der Meer is hier thuis een gewild boekje. We lezen het vaak, de simpele tekeningen spreken aan en ook over het verhaal zijn de kinderen enthousiast! De taal is begrijpelijk, ondanks dat er best een paar moeilijke woordjes in voor komen. Mijn kinderen vroegen niet wat het betekende, blijkbaar maakt de context het voldoende duidelijk.

App

Bij het boek is ook een iPhone en iPad app verkrijgbaar, die echt een leuke aanvulling is op het boekje. In de app bouwen kinderen zelf een luchtballon van staal, draaien ze schroeven aan, snijden ze staal af en nog veel meer. Ga het zelf maar ontdekken!

Voor meer informatie kun je kijken op de website van uitgeverij Somoiso.

professor-staal-en-zijn-wonderlijke-verhaal

Vorig artikelWeke delen reuma en je liefdesleven
Volgend artikelDit is waarom jij òòk een zijden kussenhoes moet hebben
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in