Kersthapjes op school

rendier koekjesOp veel scholen is het de bedoeling dat bij de kerstviering kinderen zelf een leuk kersthapje meenemen. Nu is er ontzettend veel te vinden op Pinterest, maar dat zijn meestal van die picture perfect plaatjes en ik wilde eens een blog schrijven over kersthapjes op school, maar dan met echte foto’s van mijn lezers. Dus deed ik een oproepje op Facebook en daar kwamen heel veel reacties op. Wat een inspiratie voor het kerstdiner op school! Ik werd er heel blij van en ga ze hier bijna allemaal plaatsen (er waren een paar dubbele, dus dan kies ik er eentje). In deze blog dus volop inspiratie voor kersthapjes op school!

Lees ook: Pannenkoeken recept, creatief met zoet en hartig
Lees ook: Zo houd je kinderen gezellig tijdens het kerstdiner

Kersthapjes op school

Het maakt de kinderen uiteindelijk niet heel veel uit of het kersthapje in het thema van kerst is of niet, maar wij ouders willen dat natuurlijk wel. Dus trekken we heel wat uit de kast om er een echt kersthapje van te maken. Sterren, kerstbomen, rendieren, kerstballen, kaarsen, noem maar op en het komt voorbij. Stiekem vind ik dat ook wel heel erg leuk, al die verschillende ideeën in kerstthema. Genoeg inspiratie voor het kerstdiner met deze inspiratieblog voor kersthapjes op school!

Kersthapjes met kerstbomen

Er werden heel veel foto’s gestuurd van kersthapjes in de vorm van een kerstboom. Sommige zijn zoet, andere zijn hartig. Ik heb alle kersthapjes op school dus gesorteerd en begin met de hartige hapjes in de vorm van een kerstboom. Daarna volgende de zoete kerstbomen. Iedereen heeft flink uitgepakt!

Hartige kerstbomen

Er werden heel veel kerstbomen als kersthapjes op school ingestuurd. Kerstbomen van komkommer, kerstbomen van knakworsten, kerstbomen van komkommer, knakworsten èn worst en soms zelfs met een kerstomaatje er aan. Creativiteit vierde hoogtij! Hieronder zie je de plaatjes ter inspiratie van jouw eigen kersthapje voor het schooldiner.

komkommer kerstbomen komkommer, kaas, worst tomaat kerstbomen kersthapje

komkommerkerstbomen met tomaat Kersthapjes op schoolkerstboom van schijfjes komkommer

Zoete kerstbomen

Kerstbomen waren ook in trek als zoete kersthapjes op school. Het meest geweldig vond ik toch wel de kerstboom gemaakt van tompoucen. Maar ook de soesjes ziet er spectaculair uit! En wat dacht je van de nutella kerstboom van bladerdeeg, de pannenkoek rolletjes met kerstprikkers, de kerstboomschuimpjes, de kerstboom cupcakes, de fruitkerstboom, de groene pannenkoekkerstbomen, en laagjes kerstbomen van boterhammen met speculoos.

tompouce kerstboomkerstboom van soesjes

nutella kerstboom van bladerdeegpannenkoek rolletjes op kerstprikkers

kerstboom schuimpjeskerstbomen cupcakes

fruitkerstboomgroene pannenkoek kerstbomen

broodlaagjes kerstbomenkerstboom ijsjes eiwitten

kerstboom cakepoffertjes aan kerstboomprikkers

Sterren

Natuurlijk kwamen er in de lijst met kersthapjes op school ook sterren voorbij. Het meest toch wel van bladerdeeg met een knakworstje erin. Ik plaats zoet en hartig bij elkaar, want het meeste was eigenlijk hartig. Soms is het een gewoon hapje met een ster prikkertje, zoals de tomaat-mozzarella-basilicum of de gehaktballetjes. De prikkertjes kun je kopen bij de HEMA of de Action begreep ik.

knakworstjes kerststermozzarella kersttomaat sterprikkertjes

chocolade koekjes met sterretjessterren gehaktballetjes

Rendieren

In de serie kersthapjes op school horen ook rendieren. Er kwamen vooral veel cupcakes en andere soorten rendieren voorbij. Hoofdzakelijk zoetigheid dus. Of een combinatie van zoet en hartig. De cupcakes zijn gemaakt met fondant en uitstekertjes. De neuzen zijn rode smarties en de oogjes schijn je zo kant en klaar te kunnen kopen bij de Jamin. De chocoladefiguurtjes kocht de betreffende moeder kant en klaar bij de bakker. Je spuit wat slagroom op een stuk cake of gevulde slof en steekt de chocolaatjes erin. Tot slot zijn ook de Danone rendieren erg simpel te maken en dat lusten kinderen vaak wel. Mooi resultaat!

cupcakes rendier en kerstmanrendier cupcakes

gevulde kerstkoeken kersthapjebrood rendiertjes

danone rendierenrendier cake

Sneeuwmannen

Sneeuwmannen waren er in gezonde en minder gezonde versies als het gaat om de kersthapjes op school. Sommige versies zijn heel simpel: met een wit plastic of kartonnen bekertje maak je in een handomdraai een sneeuwpop door er een gezichtje op te tekenen en een sjaaltje om te doen. De koekjes met de gesmolten sneeuwman maak je met smarties, marshmallow en een mengsel van water met poedersuiker. Tekenen doe je met eetbare stift (kun je zo kopen) of een tubetje vloeibare chocolade.

sneeuwman druiven kersthapje op schoolmelting snowman koekjes

sneeuwpop soesjesbolletjes ijsmannen

Kerstkransen

Je kunt natuurlijk heel veel kersthapjes op school als kerstkrans opdienen. Denk aan rucola met carpaccio in een krans neergelegd, maar ook weer de al veel geziene knakworst bladerdeeghapjes. Leef je uit, alles kan een kerstkrans worden!

bladerdeeg knakworstjes in een krans

Vuurpijlen

Dit vond ik ook een leuk idee: vuurpijlen met druiven. Een prima Kersthapjes op school dacht ik zo, ook nog eens gezond. En feestelijk. De prikkers koop je bij de groothandel, HEMA, Action of je maakt ze gewoon zelf met de kinderen door ze te maken van een satéprikker en wat gekleurd papier. Je kunt trouwens alles aan de prikkers rijgen, ook hartige dingen zoals kaas of worst en groenten zoals tomaat, komkommer en stukjes paprika.

vuurpijlen kersthapjes op school

Diverse kersthapjes

Tot slot nog wat ander soort kerstige hapjes voor op school.

kwarktaart in een bekertjeyoghurt in een bekertje voor kerst

Vorig artikelPannenkoeken recept; creatief met zoet of hartig
Volgend artikelFeestelijk kerst dessert; cheesecake-bars
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in