Het sinterklaas surprise museum

Het is hartstikke leuk als de kinderen op school lootjes gaan trekken en surprises maken. Misschien help jij je kind wel, of doet je kind zelf zijn of haar stinkende best om er iets moois van te maken. Vaak gaat er flink wat tijd in zitten om een mooie surprise te maken. Misschien geld ook, want soms moet er een heleboel worden gekocht voor het idee wat je in je hoofd hebt. Hoe leuk is het dan als de surprise niet pas op 5 december mee naar school gaat, maar al eerder, om te pronken in het sinterklaas surprise museum?

Slechts een paar uur genieten

Dit jaar kwam de school van Sterre met dit idee. We kregen een brief thuis dat het vaak zo zonde is dat kinderen hard hebben zitten zwoegen om een prachtige surprise te maken, en dat je van het resultaat vaak maar een paar uur kunt genieten. Immers: de surprises mogen meestal pas op de dag zelf mee naar school. Ze worden dan in de kring gezet en in tijd van een paar uur worden alle surprises opengescheurd en daardoor vaak minder mooi gemaakt.

Het sinterklaas surprise museum

Zij kwamen dus met het idee voor een Sinterklaas surprise museum. In de school werd een museumplek ingericht, waar alle kinderen hun surprises 3 dagen voor 5 december konden uitstallen. Voor zowel de kinderen als de ouders werden openingstijden van het museum gecommuniceerd. Op die tijdstippen kon je door het museum wandelen en alle surprises bewonderen. Dat was heel erg leuk! Ik deed veel ideeën op voor surprises en het was heel leuk om te kijken wat iedereen had gemaakt.

Geen namen

Wil je dit ook organiseren? Let er op dat kinderen er nog even geen namen op zetten. Zo houd je het spannend. Op 5 december plakken ze een naamsticker op de surprise en zetten alle kinderen hun eigen surprise in de klas waar ze sinterklaas gaan vieren. Soms gaan kinderen alvast raden welke surprise voor wie is, extra leuk is dat. Voordeel is ook dat het geen laatste moment werk wordt, want iedereen heeft zijn surprise sowieso al 3 dagen van te voren af. Ze willen immers allemaal in het sinterklaas surprise museum komen te staan!

Surprise ideetjes

Je doet dus veel inspiratie op in het sinterklaas surprise museum, wellicht is het handig om een paar foto’s te maken als je er rondloopt, die je archiveert voor volgend schooljaar. Nog meer surprise ideetjes nodig? Je vindt ze hier ook. Geef het door aan de school van jouw kinderen, wie weet organiseren zij het volgend jaar ook?

Vorig artikelZelf je huis verbouwen; een handig stappenplan
Volgend artikelOntbijtcake met banaan, vanille en speculaaskruiden
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in