Een kijkje achter de schermen bij… Mijn eerste sieraad

mijn-eerste-sieraad-uitgelichtBij Hip & Hot vinden we het leuk om af en toe een kijkje achter de schermen te nemen. Omdat we nieuwsgierig zijn naar de personen die achter een logo of webshop of website zitten. Deze week interviewen we Iede en Christiaan van Mijn eerste sieraad.

Willen jullie iets over jezelf vertellen?

Wij zijn Iede en Christiaan, hét brein achter mijneerstesieraad.nl. Begin 2012 zijn wij begonnen met het opzetten van ons eigen bedrijfje voor baby-, kinder- & mamasieraden vanuit een opdracht die wij van een klant ontvingen. Christiaan is afgestudeerd sieraadvormgever aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht, Iede is werkzaam als steward voor een luchtvaartmaatschappij. Samen vormen we de spil van een leuke startende onderneming. We halen onze inspiratie uit het vele reizen en de verschillende culturen waarbij wij hiermee in aanraking komen.

Hoe is de webshop ontstaan en waar komt de naam vandaan?

De naam Mijn eerste sieraad hebben wij gekozen vanwege de achterliggende gedachte dat een eerste sieraad een prachtig aandenken is. Het heeft zowel een symbolische als ook een esthetische waarde. Het is een oer-Hollands bedrijf en dat mag men weten. Duidelijk en geen poespas. Mijn eerste sieraad!

We proberen zo veel mogelijk in eigen beheer te doen, de webshop hebben we zelf vormgegeven en houden we zelf bij. We zijn echter van mening dat je datgene moet doen waar je goed in bent. Grafisch zijn we minder sterk, daarom hebben we onze huisstijl laten ontwerpen door een grafisch vormgever, evenals ons visitekaartje en de verschillende brochures.

IMG_6628

Wat geeft jullie energie?

Reizen is ons grootste passie en hierdoor komen we veel in aanraking met verschillende culturen. Het is bijzonder te zien hoe bepaalde rituelen en gebruiken bevolkingsgroepen kenmerkt. Dit geeft ons veel energie en inspiratie. We halen de verschillende materialen die we gebruiken overal vandaan; van Azië tot aan Zuid-Amerika.

Waar zijn jullie echt trots op?

We zijn er trots op dat we allebei naast onze drukke baan een succesvol bedrijf voor mama- & kindersieraden runnen. We benutten ieder vrij moment om hiermee bezig te zijn. Ook krijgen we regelmatig foto’s toegestuurd van trotse moeders met hun kindje met een van onze armbandjes. Dit is natuurlijk heel bijzonder.

IMG_7311

Wat is jullie best verkochte artikel?

Het best verkochte artikel uit onze collectie is een armbandje van zoetwaterparels en rozenkwarts. Klassiek en eigentijds tegelijkertijd. De klanten kiezen daarbij meestal voor een “hartje”-bedel. Om deze nog persoonlijker te maken graveren we hier héél vaak de eerste letter van het kindje in. Dit vinden de (groot)ouders fantastisch!

Jullie staan op de Negenmaandenbeurs!

Waarom maakten jullie die keuze?

De Negenmaandenbeurs is de perfecte plek om onze doelgroep te bereiken. Het persoonlijke contact met onze klanten vinden wij heel belangrijk en vooral erg leuk! Al onze producten zijn handgemaakt en klanten kunnen op de beurs een armband naar keuze laten maken.

Hoe gaat de voorbereiding?

Het organiseren van een beurs kost heel veel tijd, we vinden dit echter erg leuk. Vooraf aan de beurs gaan we meestal op reis om inkopen te doen in verschillende landen. Dit is leuk en druk tegelijkertijd. Het aanleggen van een flinke voorraad kost het meeste werk.

Daarnaast laten we ieder jaar een nieuwe brochure maken die gedurende de Negenmaandenbeurs gepresenteerd wordt. Hiervoor hebben we veel contact met onze grafisch vormgever en fotograaf.
De maanden voorafgaande aan de Negenmaandenbeurs zijn hysterisch druk, maar daarnaast ook juist weer de leukste maanden van het jaar.

Om alles op de beurs te krijgen dient een transport geregeld te worden en alle waardevolle sieraden veilig vervoerd te worden.

IMG_6642

Wat hopen jullie dat het je brengt?

Het is ieder jaar weer een uitdaging om nog meer moeders en kindjes blij te maken met ons prachtige product.

Waar kijken jullie het meest naar uit?

Wij kijken ernaar uit om met trots onze nieuwe collectie te presenteren aan de bezoekers van de Negenmaandenbeurs en onze website www.mijneerstesieraad.nl .

Waar kunnen we jullie vinden op de beurs?

Babyshoppingplaza, standnummer 09.221.

Kunnen jullie onze lezers tot slot drie producten tippen die ze niet mogen missen?

Onze collectie is onderverdeeld in drie categorieën: klassiek, lief en stoer.

  • Een absolute must-have uit de klassiek-collectie is het armbandje van zoetwaterparels en rozenkwarts. Klassiek en eigentijds tegelijkertijd.
  • Hoe bijzonder: moeder en dochter met dezelfde armband. Mijn eerste sieraad.nl heeft een prachtige set van roze koraal en zilveren kralen. Maak deze nog persoonlijker door er een prachtige bedel bij uit te zoeken (eventueel inclusief letter-gravure).
  • Ook voor onze mannelijke klanten hebben wij voldoende keuze. Bijvoorbeeld deze prachtige ‘surfers-look’ turkoois armband.

7_uitsnede

 

Volg ons!
Volg Hip & Hot Blogazine via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste tips voor ouders en kinderen!

facebook.com/hipenhotmagazine
twitter.com/hipenhot
instagram.com/hipenhot
pinterest.com/hipenhot

 

Vorig artikelApenkopje voor stoere en speelse jongens
Volgend artikelHappy Belly’s voor de hipste tweedehands zwangerschapskleding
Daniëlle van den Oetelaar
Daniëlle is 35 jaar en woont samen met man, zoontje Loek (juli 2015) en poes Mik in Arnhem. Ze werkt als communicatieadviseur bij een afvalrecyclingbedrijf. Maar het liefst is ze thuis. Lekker het bos in, spelen met Loek, hakend op de bank, een nieuw recept uitproberen en op zondag met z'n drietjes in bed wakker worden. Kleine dingen die groots aanvoelen. Voor Hip & Hot neemt ze onder andere kijkjes achter de schermen van webwinkels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in