Kinderboekenweek

Vandaag is het weer begonnen, Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is ‘Hallo Wereld’. Toen ik zelf klein was nam mijn moeder mij en mijn zus altijd mee en mochten we een boek uitkiezen. Dat begon met mooie prentenboeken en naarmate we ouder werden, kozen we prachtige leesboeken. Nu we zelf kinderen hebben zet mijn moeder de traditie voort, door alle kleinkinderen mee te nemen en een boek voor ze te kopen. Ik ben altijd erg benieuwd waar de kinderen mee thuis komen. Vind je het zelf ook leuk om tijdens de kinderboekenweek een boek te kopen, kijk dan eens naar het boek ‘Nederland‘ van Charlotte Dematons. Een prachtig boek over ons land. De historie, tradities en eigenaardigheden. Neem je kind mee naar Madurodam, het Achterhuis en Koninginnedag. Op elke plaat is een kinderliedje te vinden en wat ook erg leuk is, is dat er in het boek steeds zeven figuurtjes terugkeren. Van een tuinkabouter tot een gele ballon. Het is een prachtig boek om samen met je kind te bekijken, de liedjes te zingen en zo ook wat te leren over Nederland. Als je het boek via bol.com besteld dan betaal je geen verzendkosten.

Vorig artikelWinkelen in de stad
Volgend artikelGeronimo Stilton
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

  1. Wat leuk dat je aandacht besteedt aan dit boek! Ik heb het zelf ook besteld en ik vind het geweldig. Ben er zo blij mee. Het is leuk om thuis in te kijken met mijn kinderen (17, 13, 11, 5 en 0 jaar) maar ik kan het ook voor de klas gebruiken (ik ben leerkracht groep 5/6). Ken je de andere kijkboeken van Charlotte Dematons ook? De gele ballon en Sinterklaas. Zijn ook aanraders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in