Kinderfeestjes met een verhaal

Een tijdje geleden ontving ik het boek “Kinderfeestjes met een verhaal” van Iris Stam en Jikke Kuiper. In dit boek vind je 5 themapartijtjes voor kinderen in de leeftijd van 4-9 jaar. Deze themapartijtjes worden georganiseerd aan de hand van een meeslepend verhaal wat je in delen voorleest. Het feestje staat vervolgens helemaal uitgeschreven en het is heel duidelijk wat je moet voorbereiden. Voor iedereen met kinderen thuis die kinderfeestjes geven is dit boek een heel handig hulpje als je zelf niet zo creatief bent. Wij hebben uit het boek een drakenfeestje uitgeprobeerd. Kinderfeestjes met een verhaal, ik vertel je er in deze blog alles over!

Kinderfeestjes met een verhaal

De thema’s uit het boek zijn een drakenfeestje, een zeermeermensenfeestje, een cupcakefeestje, een bloemenfeest en een regenboogfeest. Stuk voor stuk thema’s die kinderen zullen aanspreken en zich bovendien goed lenen om de hele versiering van het thema er op aan te passen. Op de eerste twee pagina’s van ieder feestje vind je een heldere uitleg, een boodschappenlijst en een stap voor stap uitleg qua tijd. Wat betreft die tijd kan ik wel aangeven dat dit niet altijd klopt hoor. Zorg dus ook altijd voor wat extra activiteiten tussendoor of aan het einde, omdat je vaak sneller klaar bent.

Uitproberen: het drakenfeestje

Met Yuren samen heb ik het boek bekeken en hij koos voor een drakenfeestje. Dat leek mij zelf ook het leukst voor hem. Hij is tenslotte al negen geworden, daardoor vindt hij veel toch te meisjesachtig of te kinderachtig. Voor jongere kinderen maakt dat minder uit. Ik las vooraf het verhaal van Draak Lekkerbek voor, zodat ik een beetje in mijn hoofd had zitten wat de bedoeling was en ging aan de slag met verzamelen van alle benodigdheden.

Uitnodigingen voor een drakenfeestje

Om zijn vriendjes uit te nodigen maakten wij een drakenei als uitnodiging. Eieren uitblazen en verven, kleine briefjes met de uitnodiging maken die je oprolt en dan door het kleine gaatje duwen. Tot slot een doosje vouwen, een beetje gras er in, het ei er in en afsluiten met een stickertje. Zo nam Yuren de uitnodigingen mee naar school en dat was natuurlijk erg leuk om uit te delen.

Het geheim van draak Lekkerbek

We vierden het drakenfeestje op een redelijk mooie dag, met af en toe wat zon en in elk geval droog. Ook voor dagen waarop het minder goed weer is, zijn de opdrachten geschikt. Je kunt de opdrachten downloaden op de website van Kinderfeestjes met een verhaal en daar staat een versie voor binnen en een versie voor buiten.

Drakentaart en drakenlimonade

Bij de HEMA bestelden we een chocoladetaart met opdruk van een draak. Bij de supermarkt haalden we Reine Claude RAAK. Dat is groene limonadesiroop. Als je voor de R een D zet, staat er “Draak”. Zo heb je eenvoudig drakentaart en drakenlimonade. Als versiering kun je natuurlijk groene vlaggetjes ophangen en drakenbordjes bestellen. Op deze manier kun je het hele drakenfeestje doorstylen.

Voorlezen, knutselen en spelletjes

Ik ga natuurlijk niet het hele drakenfeestje verklappen, maar we begonnen met het voorlezen van deel 1 van het verhaal. Daarna gingen de kinderen drakenmaskers en drakeneieren verven. Vervolgens las ik deel 2 van het drakenverhaal voor, en moesten de kinderen geheime documenten zoeken. Toen ze die gevonden hadden, las ik deel 3 voor. Daarna begonnen we met de opdrachten. Dat waren er in totaal acht. Na iedere opdracht kreeg er één kind een groen drakenhesje aan. Opdrachten die er onder andere bij zaten waren: speerwerpen, drakeneierenrace, een evenwichtsspel, twee balspellen die iets met draken te maken hadden en touwtrekken. De jongens vonden dit allemaal erg leuk. Tussen de spelletjes door aten we nog een keer een zakje drakenchips en een (groen) drakenijsje.

Drakenpannenkoeken!

Toen alle opdrachten gedaan waren, liepen alle draken met hun masker en drakenhesje terug naar huis en aten we aan tafel drakenpannenkoeken (met een beetje groene kleurstof of matcha kun je ze groen maken, maar zorg ook voor een paar gewone pannenkoeken, want sommige kinderen durven ze niet te eten als ze groen zijn). Terwijl alle kinderen hun pannenkoek aten, las ik het laatste deel van het drakenfeestje verhaal voor. Als back up plan had ik nog een drakenfilmpje gevonden om te kijken, zodat we het drakenfeestje rustig konden eindigen.

Review boek Kinderfeestjes met een verhaal

Is het boek de moeite waard om aan te schaffen? Ik vind van wel. Naast het drakenfeestje zijn de andere feestjes ook leuk en goed uitvoerbaar. Als er iets tussen zit wat je anders zou willen, dan kun je dat gemakkelijk aanpassen. Heb ik ook gedaan. Als ik een klein minpuntje zou moeten noemen dan is het dat er bij het drakenfeest best veel plastic nodig is. De hesjes zijn gemaakt van plastic pedaalemmerzakken en de vinnen van de draak moeten in boterhamzakjes. Dat laatste heb ik zelf niet gedaan, ik heb gewoon een waslijn in de uit gehangen met alle opdrachten erop. Scheelt toch weer. Verder is het boek Kinderfeestjes met een verhaal een aanrader, ik ga er zeker volgend jaar voor de meiden ook een feetje uit doen! Het boek kost €19,95. Hier koop je Kinderfeestjes met een verhaal.

Datum beoordeling
Beoordeeld bericht
Kinderfeestjes met een verhaal
Aantal sterren
51star1star1star1star1star
Vorig artikelDe Google Nest Hub, wat kun je ermee?
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #228
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in