Onze ervaring met A&O hostels Stuttgart City

A&O hostel in StuttgartJullie grootste fan van A&O Hotstels heeft weer een nieuwe uitgetest hoor! Wij zijn namelijk op doorreis naar Kroatië en als wij dan Duitsland doorrijden kiezen we bijna altijd voor A&O hostels. Inmiddels hebben we er al een heleboel uitgetest, maar in Stuttgart City waren we nog nooit geweest. We maken er een sport van om zoveel mogelijk verschillende te bezoeken, zodat ik jullie goed kan informeren over wat je kunt verwachten.

Lees ook: A&O hostels Bremen 

Onze ervaring met A&O hostels Stuttgart

De reden dat wij zo graag voor A&O kiezen is simpel. Deze keten biedt betaalbare familiekamers, inclusief ontbijt en parkeerplek. Na een lange dag reizen is het superfijn om te weten dat je gewoon met z’n zessen in 1 kamer kunt. Dan heb ik geen zin in gedoe met een kamer op de 1e verdieping voor de kinderen en een kamer op de 6e voor ons, want in de zomervakantie krijg je haast nooit kamers dichtbij elkaar. Dan wil ik gewoon met z’n allen snel naar bed kunnen en de volgende ochtend ook snel de kinderen weer wakker kunnen maken om ze uit bed te trommelen. Anders vertrek je pas weer laat, want die pubers gaan echt niet uit zichzelf om 8 uur uit bed. 

Onze ervaring met A&O hostels Stuttgart City

Familiekamers A&O Stuttgart City

Oke, nu dan over onze familiekamer. Het was een prima kamer, niet heel veel vloer ruimte, maar de koffers konden in een soort kooien onder het bed. Er waren 2 stapelbedden voor de kinderen, die moesten nog wel worden opgemaakt. Het beddengoed lag daarvoor klaar. Het tweepersoonsbed in het midden van de kamer was al wel opgemaakt. De bedden zelf sliepen fijn, maar het was wel ontzettend warm in de kamer en er bleek geen airco. Daardoor hebben we allemaal niet heel goed geslapen. Zelfs met het raam open was het warm. Wel konden we de ramen goed verduisteren met een rolluik en gordijnen. De douche was heel fijn, met een aparte wc, ook erg praktisch als je met z’n zessen bent. Al met al een prima kamer als je op doorreis bent!

Onze ervaring met A&O hostels Stuttgard

Het ontbijt bij A&O

Het ontbijt was zoals in alle A&O’s eenvoudig, maar goed. Er zijn broodjes, jam, chocopasta, allerlei vleeswaren en kaas en deze had zelfs pancakes met ahornsyrup. Erg lekker. Sapjes haal je van de tap en ook koffie en thee kun je zelf regelen. Het buffet was in een grote ruimte en daardoor overzichtelijk opgezet. De ontbijtzaal zag er gezellig en schoon uit. Voor de kinderen was er een speelplek, waar Fee en Lenthe al snel te vinden waren. 

Ontbijtzaal a & o stuttgart

 

Stuttgart

Wij zijn zelf Stuttgart niet in geweest, omdat we er echt alleen op doorreis waren. Jammer, want volgens mij is het best een leuke stad. We hebben er wel even doorheen gereden en leuke straatjes, fonteinen en gebouwen gezien. Ik weet wel dat de omgeving van Stuttgard, Baden-Würtemberg, zeer de moeite waard is. In ieder geval is A&O hostels Stuttgart City ook een prima accommodatie voor een stedentrip, want je zit direct in het centum. Klein stukje lopen en je kunt de stad al verkennen. Wij vonden het dus weer helemaal top voor dit nachtje. Nu rijden we door naar Salzburg, waar trouwens ook een A&O zit, A&O Salzburg Hauptbanhoff en A&O Wolfgang

Tip: Parkeren bij Düsseldorf Airport? Informatie & tips. 

Onze ervaring met A&O hostels Stuttgart City pooltafel

Vorig artikelEten en drinken in Faro
Volgend artikelFotoshoot op het strand
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in