Recept: witlofsoep met geheim ingrediënt

WitlofsoepIn de herfst ben ik altijd gek op soep van winterse groenten. Zoals pompoensoep met kerrie. Maar ik maakte afgelopen week een overheerlijke witlofsoep. Supersimpel, zelfs wie geen ster is in de keuken kan het. En door mijn geheime ingrediënt: witte port, duizend maal lekkerder dan de gewone witlofsoep. Dat zoetje doet ‘t hem! Lekker als lunch, maar ook als maaltijdsoep met wat lekkere broodjes erbij!

Ingrediënten:

  • 500 gr witlof
  • 500 ml kruidenbouillon
  • een scheut witte port
  • cambozola (en voor wie daar niet van houdt: gewoon geraspte kaas)
  • bieslook (voor de finishing touch)
  • een scheut kookroom

Bereiden:

Snijd de witlof in stukjes en kook 10 minuten in de hete bouillon. Pureer met de staafmixer en giet er een scheut witte port doorheen. Laat nog even goed doorkoken en zet het vuur daarna laag. Schenk er een scheut kookroom doorheen en roer het door. Snijd de cambozola in kleine blokjes. Pak borden, of kommen, net wat je wilt. Schenk de soep er in. Strooi de cambozola in de hete soep (of strooi de geraspte kaas er overheen). Knip nog wat bieslook en strooi dat er overheen. Serveren met brood en voilà!

Smakelijk eten…

Vorig artikelKnutselen en griezelen met Halloween
Volgend artikelWelk babymerk je ècht niet mag missen als je zwanger bent
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in