Snelle Halloweenknutsel met een mooi resultaat

Halloween nadert. Op 31 oktober is het weer zover, of misschien vier je het wel al eerder als het niet in het weekend valt? Hoe dan ook, hier zijn de kinderen er alweer volop mee bezig. Terwijl ik het eigenlijk helemaal geen leuk feest vind, dat gegriezel. Ik houd het liever bij wat vriendelijke versieringen, en daarom bedacht ik er zelf eentje.

Snelle Halloweenknutsel met mooi resultaat

Ik wilde graag iets maken met de kinderen wat niet te moeilijk zou zijn, wat voor alle leeftijden te doen was en wat sowieso een mooi resultaat zou geven. Ik haalde de Stockmar verf tevoorschijn, de schilderplankjes, witte vellen stevig papier en een bakje water. Eerst mochten de kinderen met lichtgeel een zon midden op het papier maken. Feetje had daar wat hulp bij nodig, maar Lenthe kon het al helemaal zelfstandig. Daarna gingen we om de zon heen cirkels maken, in steeds een iets donkerdere kleur. Na lichtgeel kwam donkergeel, daarna lichtoranje, vervolgens donkeroranje en als laatste rood. Daarna moest het papier even drogen.

Vleermuizen en andere schaduwen

Ondertussen bekeek ik met de kinderen foto’s van zonsondergang en zonsopgang en liet ze ontdekken dat je mensen, dieren en dingen dan eigenlijk als een soort schaduw ziet. Zwart dus. Deze foto’s vind je eenvoudig als je google gebruikt trouwens. Daarna legde ik uit dat we nu zelf ook dieren, bomen en huizen zouden gaan maken met zwart papier, en deze op het vel met de gekleurde cirkels zouden plakken. We gingen meteen aan de slag met bomen, vleermuizen, huizen, takken, katten, uilen, spinnen en een pompoen.

Knippen en plakken

Fee kon dat natuurlijk nog niet zelf, dus ik heb haar geholpen. Ze knipte wel zelf de staart van de muis en wat reepjes. Lenthe kon het wel zelf, maar wilde af en toe een beetje hulp. Uiteindelijk was het papier droog en konden we alles opplakken. Eerst een compositie maken, dan lijm erop en plakken maar. De kinderen waren supertrots op wat ze hadden gemaakt. Dat is het leuke van deze Halloween knutsel: het duurt niet lang en je hebt snel resultaat. Door de geverfde kleuren ziet het er al snel uit en de zwarte figuren geven een mooi contrast.

Ook maken?

Wil je dit thuis ook maken? Nog voor Halloween of misschien wel tijdens? Je hebt alleen wat wit papier, zwart papier, verf, lijm en scharen nodig. Deze activiteit duurt ongeveer een half uur en kinderen onder de 6 hebben nog wel wat hulp nodig. Door het leuke resultaat zijn ze wel heel blij met hun werk na afloop!

Vorig artikelOver spelen en vervelen
Volgend artikelEen hippe woning die klaar is voor de toekomst
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in