De gaafste schommelstoelen voor iedere (baby)kamer

Sjors Rocks schommelstoelOp de woonbeurs 2015 kwam ik hem al tegen, de geweldige schommelstoel van Sjors. Het maakte mij nieuwsgierig naar meer design schommelstoelen. Zowel ouderwets in een nieuw hip jasje, als heerlijk vintage.

Deze houten schommel heeft dus alles in beweging gezet: de Sjors Rock. Van deze schommelstoel vind je denk ik nergens een tweede. Het verhaal achter Sjors is als volgt: Kinderen moet je zoveel mogelijk kind laten zijn en niet teveel voorkauwen. Hun fantasie moet geëerd en gestimuleerd worden. Meubels moeten daarom geen dominant decorstuk in de kamer moet zijn, maar een levendig en variabel onderdeel daarvan. Juist door de fantasie van de kinderen te stimuleren ontstaat een interieur dat meebeweegt met het kind. Waarvoor zijn dus die gaten in de stoel bedoeld? Precies voor datgene waarvoor jij en je kind ze gebruiken. Om versiering in op te hangen, om de favoriete knuffel zitplekje te geven of gewoon om even je hand of voet door te steken, enzovoorts. De stoel is momenteel alleen verkrijgbaar in wit, maar voor de kussentjes, die zijn gemaakt van zacht en soepel vinyl, kan je kiezen uit vier kleuren met een mooie metallic glans in twee verschillende patronen. Het vinyl oogt als stof en het zit zacht, maar het is ook 100 % waterdicht, zeer sterk, UV- en vuilbestendig en gemakkelijk schoon te maken. En… Sjors heeft nog veel meer mooie kinderkamermeubeltjes!

Sjors van Sjors

Een gouweouwe die echter niet mocht ontbreken in rijtje van hipste design schommelstoelen, want deze bestseller staat al jaren supergaaf in elke woonkamer, kinderkamer of slaapkamer! Deze schommelstoel werd in de jaren 40 ontworpen door het Amerikaanse duo Charles en Ray Eames: RAR. De originele van het merk Vitra is te koop bij o.a. Loods 5 en Flinders in diverse kleuren. De nieuwe versies van de Eames-stoel zijn gemaakt van polypropyleen in plaats van glasvezel, waardoor de stoel nog lekkerder zit.

Schommelstoel Eames RAR

Ook dit is niet zomaar een schommelstoel. De NANA Rocking Chair is speciaal ontworpen door het Spaanse Alegre Design voor moeders die borstvoeding geven. Wat is er zo speciaal aan dit ontwerp? De moeder kan door de vormen van de stoel ontspannen zitten met haar baby. De armleuningen van de stoel ondersteunen de moeder optimaal. De stof ademt en voelt dus niet plakkerig aan na een lange zit. In de stoel zitten vakjes om bijvoorbeeld doekjes en andere handige spulletjes te bewaren. De speciale vorm van de poten zorgen voor een rustige, niet schokkende schommelbeweging. Bij de stoel zit bovendien een voetensteun. Maar wees eerlijk, al geef je geen borstvoeding (meer), dan is het toch nog steeds een plaatje in iedere kamer! Helaas ben ik hem in Nederland nog niet tegen gekomen want hij exclusief te koop bij MiniMoi.

NANA Rocking Chair Alegre Design MiniMoi

Vorig artikelEen hip boek over borstvoeding: De Melkfabriek
Volgend artikelDirty Chai oftewel coftea
Bianca Overboom
Bianca Overboom van Overboomtekstenzo heeft Journalistiek – Geschreven Pers gestudeerd en deze kennis later aangevuld met de opleiding TOP-heao communicatie. Opdrachten volgden bij regionale dag- en weekbladen en al vrij snel kreeg ik de mogelijkheid voor een wekelijkse column bij een landelijk bekend tijdschrift. Na functies in het bedrijfsleven als communicatieadviseur en contentmanager, ben ik terechtgekomen bij een communicatiebureau waar ik diverse content regelde voor verschillende doelgroepen, media en opdrachtgevers. Van multinationals tot eenpitters. Van artikel, persbericht en brochure tot relatiemagazine, corporate story, complete webcontent en sociale media. En toen… lonkte het avontuur van de freelancemarkt. Bianca schrijft voor Hip & Hot artikelen over oa wonen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in