Kom weer in het schoolritme

weekplannerIk weet niet hoe het met jullie is, maar ik was echt heel erg van plan om in de zomervakantie met Sterre het lezen en rekenen te oefenen. Uiteindelijk heb ik het misschien 2 keer gedaan. Het kwam er gewoon niet van. In de vier weken dat we met vakantie waren hadden we het elke dag druk, en daarna eigenlijk ook. Ik voel me er niet al te schuldig over. Tenslotte is het daar ook vakantie voor. En Sterre gaat gelukkig prima op school, dus het is niet zo dat we mòesten oefenen van de juf. Deze week is ze weer begonnen, en natuurlijk komt ze vanzelf in the mood om met leerwerk aan de slag te gaan. Ik krijg dan zelf ook meteen weer zin om leuke dingen met haar te gaan doen. Bij Blijfwijs zag ik weer een heleboel nieuwe, handige spelletjes voor taal en rekenen. Zoals Draaitaal, en Malle Getallen. Draaitaal is heel goed om de woordenschat mee te oefenen. Het blijkt uit onderzoek dat die van kinderen op de basisschool best een beetje tegenvalt. Zo’n spelletje is dan hartstikke leuk, voor thuis en in de klas. Malle Getallen is een kwartetspel om de tafelt te automatiseren. Erg leuk voor Sterre, die daar in groep 4 mee aan de slag zal gaan.

draaitaal

En vergeet de planborden niet! Het is soms weer even aanpoten om in het ritme te komen, een planbord kan je daarbij helpen. Leuke en handige planborden vind je bij:

Gezinnig: al jaren een hit, hij blijft fijn!

Blijfwijs: deze weekplanner is leuk voor schoolgaande kinderen

Gezinnig: deze huisjesplanner vind ik er zò leuk uit zien! Elk huisje is een dag van de week die je kunt vullen met activiteiten.

HEMA: een handig whiteboard met magneetjes voor het hele gezin.

Ferm Living: dit is een muursticker met bijgeleverde krijtjes en post-its. Het is wel een hele dure, maar hij staat zeker mooi!

huisjesplanner

Vorig artikelEen webshop vol prachtig houtspul!
Volgend artikelDoe mee met deze DIY-uitdaging!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in