Krijgen we weer een warme zomer? Zo bereid je jouw huis hier alvast op voor!

zonweringDe warme zomers komen vaker voor in Nederland dan vroeger het geval was. Het kan gaan om gemiddelde hitte die lang aanhoudt. Ook kan het gaan om een aantal dagen met extreme warmtepieken tot tropische temperaturen. In alle gevallen is het belangrijk om hier goed op voorbereid te zijn. De mens is van nature niet geschikt voor grote hitte. Daarom is het zaak om te zorgen dat je ook niet oververhit raakt. Er zijn goede middelen om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt.

Airconditioning in de hele woning

Meer en meer wordt het gebruikelijk om airconditioning in huis aan te leggen. Vroeger was dit echt iets voor bedrijfspanden, maar tegenwoordig is het ook thuis goed te gebruiken. Bij voorkeur leg je het dan in het hele huis aan. Een airco split unit kan je daar dan in ieder geval goed bij helpen. Het geeft je de zekerheid dat je overal in jouw woning voor de verkoeling kan zorgen die nodig is. Het is belangrijk om zeker te zijn van de werking, dus let wel op dat je voor de echt goede kwaliteit kiest.

Goede zonwering laten plaatsen

De kwaliteit van de zonwering laat nog weleens te wensen over. Het is te kort, te hoog geplaatst of verouderd. Daar is dus nog veel te winnen voor veel huiseigenaren. Door tijdig te zorgen voor goede zonwering is te zorgen dat de woning beter koel krijgt wanneer de zon eenmaal fel gaat schijnen. Let er daarbij ook op dat het in de winter ook flink aangetast kan worden. In dat opzicht is het dus ook slim om de specialist er in de wintermaanden voor te laten zorgen dat het van de muur geschroefd wordt en veilig wordt opgeslagen.

Gebruikmaken van een ventilator

Een goede airconditioning helpt bij het verkoelen. Een andere manier die helpt, is het gebruik van een ventilator. De combinatie van beide kan ook goed werken. Zet de unit aan op het moment dat de hitte echt toeslaat. Gebruik de ventilator echter op momenten dat het is afgekoeld. Het verplaatsen van de lucht gaat met behulp van de ventilator een stuk gemakkelijker. Dit is een beproefde techniek om te koelen die al vele jaren goed werkt in allerlei opzichten. Het werkt bijvoorbeeld ook om elektrische apparaten te koelen. Dit werkt dus ook in huis.

sfeervolle zonwering

Vorig artikelMake over van de overloop
Volgend artikelTwee grote voordelen van TL verlichting
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in