Binnenkijken bij… Judith van Hip & Hot

verjaardag van Sterre in de studioNaam: Judith van Wijk
Werk: Onderwijsadviseur & mijn eigen bedrijf Kidzovoort
Locatie: Den Haag, centrum
Grootte: 121 m2
Woont er sinds: 2008
Met: Maikel en mijn 4 prachtige kinderen!

Voor wij dit huis kochten woonden we op 10 stappen bij de HEMA en de Bijenkorf vandaan, in een appartement van 60 m2. Echt heel klein dus, zeker toen Sterre geboren was. We hebben lang getwijfeld of we dit zouden kopen. Dat kwam vooral omdat we vooraf al wisten dat het eigenlijk net iets te klein was. We wilden toen al graag 3 kinderen, en het had daar net te weinig slaapkamers voor. Omdat ik een aantal miskramen had gehad en we daardoor niet wisten of we ooit meer dan 1 kind zouden krijgen, besloten we het toch te doen. Met 1 of 2 kinderen is dit huis perfect!

Judith Eettafel
De lampen boven de eettafel kochten we bij een Chinese winkel. Helaas worden ze wel stoffig en kun je er niet goed bij om dat schoon te maken.

Ik vind het heel fijn dat ik zo naar de stad kan lopen. Sporten, lunchen met vriendinnen, naar de bioscoop of het theater, ‘s avonds uit eten of even een boodschap doen: het kan allemaal. De woningen zijn in een vierkant gebouwd, in het midden is een binnentuin. Die tuin is helemaal afgesloten, kinderen kunnen er veilig spelen. Er worden regelmatig leuke dingen georganiseerd, zoals afgelopen weekend. Toen mochten de kinderen met Pasen eieren zoeken.

Mijn stijl is vooral modern denk ik. In de tijd dat we dit kochten vonden we allebei natuurlijke materialen en kleuren mooi. Je ziet in de woonkamer veel bruin en hout. In de andere kamers heb ik meer kleur gebruikt: geel vind ik lekker zonnig, ijsblauw heb ik in de werkkamer gekozen voor de rust en onze eigen kamer is momenteel roze. Dat komt, omdat de kinderen hier eerst sliepen, en we voor de geboorte van Fee een interne verhuizing hebben gehad. We zijn er nog niet aan toe gekomen om dit aan te passen, en omdat we verhuisplannen hebben, gaan we dat waarschijnlijk ook niet meer doen.
Mijn inspiratie haal ik uit woonbladen, televisieprogramma’s, interieurwinkels en Pinterest.

Judith Woonkamer Bank
Onze salontafel is een hocker met een groot dienblad erop. Heel praktisch met kleine kinderen: ze vallen nooit hard.

Mijn favoriete voorwerp in huis is een schilderijtje dat ik meenam uit Australië. Het was een fantastische reis en de souvenirs die ik meenam herinneren mij dagelijks aan die fijne tijd.
Een uitdaging vind ik het om dit huis te verkopen. We willen graag een grotere woning kopen, maar dit moet wel eerst verkocht worden. Dat doet ook een beetje zeer: we vinden het zo’n fijne plek om te wonen en gaan de buren, de binnentuin en ook het huis missen. Helaas zij we er echt uitgegroeid. We gunnen de kinderen een eigen kamer.

Judith Woonkamer Styling
Ik zet graag wat nieuwe accessoires neer op de kast, zo heeft je huis snel een andere look

Wij zijn de eerste bewoners van dit huis. We hebben het dus van het begin precies zo gemaakt als we wilden. Recent hebben we de zolder nog veranderd. Wij sliepen daar zelf, maar nu slapen de kinderen er. Er staat een mega-driedubbel stapelbed en ik vind die kamer goed gelukt. Voldoende speelruimte en toch een plek om 3 kinderen te laten slapen.

Judith Kinderkamer
Dit 3-stapelbed hebben we speciaal laten maken. Handig als je meerdere kinderen op 1 kamer kwijt moet

Ik zit het liefste aan de eettafel, nabij de keuken. De keuken vind ik sowieso een fijne plek, want ik kook graag. Ik kijk vanaf de eettafel de woonkamer in en ik zie het terras. Heerlijk licht allemaal, ik kan er goed werken.

Judith Keuken
De keuken is heerlijk licht en voorzien van alle gemakken

Het meest trots ben ik dan ook op de keuken. Alles zit er in, van inbouw koffieapparaat tot wijnkoelkast. Hij is eenvoudig en wit, maar ik vind ‘m nog steeds mooi. In mijn nieuwe huis wil ik weer een witte keuken. Tijdloos.

Een andere fijne plek is de slaapkamer. Ik breng hier momenteel vrij veel tijd door, omdat Fee graag tegen mij aan in slaap valt en dan ben ik vaak zo moe dat ik maar meteen blijf liggen. Ik kijk dan nog wat tv ofzo.

judith slaapkamer detail
Onze nachtkastjes gaan de hoogte in. Zo kunnen we er lekker veel in kwijt. Op iedere kast staat een oude foto van ons als kind.
Als ik een 2e huis zou hebben dan stond deze op een plek waar het mooi weer is. Ook Noorwegen of IJsland klinkt aantrekkelijk, omdat ik dat prachtige landen vind, maar ik ga toch voor de zon. Italië denk ik, want daar vind ik het eten en de wijn ook heerlijk. 
Mijn droomhuis heeft een grote werkkamer en voor alle kinderen een eigen kamer. In de woonkamer wil ik graag de ruimte hebben voor een enorme eettafel, waar ons hele gezin aan kan zitten inclusief aanhang later. 
Judith Woonkamer
De schilderijen boven de bank zijn gemaakt door Sterre & Yuren voor vaderdag. Ik kocht 2 canvas doeken, schilderde ze in het bruin van de bank en liet de kinderen abstract kliederen met diverse tinten bruin en goud.

Mijn woontip is dat je de basis het beste simpel kunt houden. Kies voor neutraal en geef kleur met accessoires zoals lampen, kleden, behang, gordijnen, enz. Zo kun je zonder al te veel kosten nog eens iets vervangen en creëer je eenvoudig een geheel nieuwe look.
Favoriete shopadresjes zijn Femkeido in Voorburg, Flinders en Mooibelle.

Judith Slaapkamer
De boomsticker op de muur kocht ik online, evenals het mibo vogelhuisje en de hertenkop. Ik ben er nog steeds niet op uitgekeken.

Verkooppunten accessoires:
Groen vaasje: Xenos
Mandje: Sostrene gene
Kussen plant & kussen tekst: H&M
Kussen groen: Sostrene gene
Snijplank: Hema
Servetten: H&M
Fotolijst: Xenos
Witte Kaars: Hema
Dienblad: Xenos (zelf geverfd met krijtverf)

Judith Babykamer

Fotocredits: Anuschka Odau

Vorig artikelPersonaliseer je slimme thermostaat nu met ThermoArt
Volgend artikelZo geef je je interieur eenvoudig een boost!
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in