De leukste thee- en pluktuinen van Zeeland

De leukste thee- en pluktuinen van ZeelandAls er iets is wat ik leuk vind om te doen met kinderen in het voorjaar en de zomer, dan is dat wel het bezoeken van thee- en pluktuinen. Die zijn vaak heel kinderproof, met dieren, ruimte om te rennen, speeltoestellen en activiteiten. Je kunt er soms ook kinderfeestjes vieren of rondleidingen volgen. En natuurlijk je eigen fruit plukken! Of groente. Of bloemen! Na het schikken van je bos bloemen of het afrekenen van je zelfgeplukte fruit strijk je neer op het terras voor een kop koffie, thee of limonade. Dit zijn de leukste thee- en pluktuinen van Zeeland. Mocht je er nog eentje weten, geef het dan door bij de reacties, dan voeg ik ‘m toe!

Tip: Zo maak je van je eigen tuin een theetuin: kweken, oogsten & mengen
Tip: Geef een High Tea bon cadeau

Pluktuin in Kruiningen

Pluktuin Bloemenzee in Kruiningen is erg bijzonder, vanwege het feit dat je naast het plukken van bloemen, ook terecht kunt om zeekraal en lamsoor te kopen. Omdat zeekraal in de zee groeit, weet bijna niemand van het bestaan af, en hoe dit eten nu in werkelijkheid groeit. Vanaf het terras kijk je zo de bloementuin in. In de winkel zijn droogbloemen te koop. 

pluktuin bloemenzee
pluktuin bloemenzee

Pluktuin en theeschenkerij in Koudekerke

Sint Anthonijshoek in Koudekerke is waar ik ben opgegroeid. Mijn ouders wonen in Koudekerke en ik heb er tot mijn 19e gewoond. Toen bestond Sint Anthonijshoek nog niet als Pluktuin en Theeschenkerij. Inmiddels ben ik er al een aantal keer geweest. Het was zelfs het laatste uitje met mijn oma afgelopen zomer… Het is een heerlijke plek, waar de kinderen op het veld spelen op de trampoline of de andere speeltoestellen en wij lekker een homemade taartje eten in de Theeschenkerij. De camping en Bed & Breakfast zijn ook echt een aanrader trouwens!

oma87eettaartje
Sint Anthonijshoek

Aagtekerke

Pluktuin Hof Hazenberg in Aagtekerke kwam ik op het spoor toen ik vorig jaar bij Farmcamps Mariekerke logeerde. Hier ga je eerst met een mand en snoeischaar de velden in om mooie bloemen te plukken. Eventueel pluk je ook fruit en je sluit af op het terras met een lekker stukje rabarbertaart.

rabarbertaart hof hazenberg aagtekerke
Thee met taart in Aagtekerke
Hof Hazenberg bloemen plukken
Hof Hazenberg bloemen plukken

Pluktuin in Tholen

Pluktuin Akkerlust mag niet ontbreken in deze blog over de leukste thee- en pluktuinen van Zeeland. Dit is een fijne plek voor ouders en kinderen in Tholen. De eigenaars zijn al meer dan 25 jaar actief in de zomerbloemen teelt. Als uitbreiding zijn zij begonnen met een pluktuin. De bloemen staan in bedden van ongeveer een meter breed, met daartussen paden. Bij elkaar is het meer dan een kilometer aan bloemen! Je krijgt een mand en een schaartje en kunt zoveel bloemen knippen als je wilt. Als je er genoeg van hebt kun je er, eventueel met wat hulp, een mooi boeket van maken. Er staan emmers met water klaar, voor het geval dat je nog een kopje koffie of thee blijft drinken. Want de bloemen kunnen vooral met warm weer, niet lang zonder water!

pluktuin akkersloot
pluktuin Akkersloot

Elleowoutsdijk theetuin

Bij Saartjes Theetuin in Ellewoutsdijk kun je even pauzeren tijdens je wandel/fietstochtje of autorit door de mooie natuur van de Zak van Zuid-Beveland. Even uitrusten onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij, een koel drankje of een heerlijke sorbet! Er is ook een Bed & Breakfast.

saartjes theetuin ellewoutsdijk
Saartjes theetuin

Theetuin de Stokroos in Nieuwerkerk

In Nieuwerkerk vind je Theetuin de Stokroos. In de heerlijk rustgevende theetuin kun je terecht voor een zalig vers kopje koffie of  thee naar keuze ( minimaal 50 verschillende soorten thee)  of een frisdrank, waarbij je ook nog eens een zalige huisgemaakt taart kunt nuttigen. Huisgemaakt appeltaart, huisgemaakt seizoentaart of een hartige taart, er is keuze te over. Er is tevens een camping waar je kunt overnachten met je tent of caravan.

thee tuin de stokroos
Theetuin de Stokroos

Lewedorp theetuin

Theetuin “Op Sloe” in Lewedorp ligt op een plek die ooit een van de drukste verkeersknooppunten in Zeeland. Nu kun je er genieten van een hapje en een drankje in alle rust. Op de website vind je een mooie fietsroute. Dit is zeker een goede aanvulling op dit overzicht van de leukste thee- en pluktuinen van Zeeland.

De leukste thee- en pluktuinen van Zeeland theetuin op sloe
Theetuin “Op Sloe”

Pluktuin en theetuin Scharendijke

Nabij Scharendijke, in het idyllische dorpje Looperskapelle zit de Pluk en Thee tuin. Het gehucht is slechts enkele straten groot en straalt de sfeer van weleer uit. Veel groen zorgt voor een oase in de polders. Rondkijken, ruiken en genieten van de meest natuurlijke kleuren en geuren. Je kunt prachtige bloemen plukken in de bloemenpluktuin. Op de zonnige terrassen zit je midden in de pluktuin te genieten.

De leukste thee- en pluktuinen van Zeeland theetuin pluktuin looperskapelle
De Pluk en theetuin Looperskapelle

Zeeuws-Vlaanderen

In Nieuwvliet in Zeeuws-Vlaanderen vind je Landgoed In de Morelleput. Een Bed & Breakfast, theetuin en spellenschuur waar kinderfeestjes gehouden worden. Naast de theetuin ligt er een jeu de boules- & krulbolbaan. Deze mogen vrij bespeeld worden door gasten van de B&B en de theetuin. Er loopt een wandelroute over het vrij toegankelijke landgoed. Vanuit „in de Morelleput” kun je een bestaande fietsroute (knooppunt 41) starten. Ook een route van het wandelnetwerk van Zeeland loopt langs ons landgoed. Ook leuk: huur de Picknickwagen!

De leukste thee- en pluktuinen van Zeeland in de morelleput
In de morelleput

Theetuin Plantlust in Veere

In Veere vind je de minicamping en Theetuin Plantlust. Wie graag een fietstochtje maakt en hierbij langs Knooppunt 62 komt, doet er goed aan even te stoppen om op het terras  te genieten van een drankje en een punt appeltaart of monchoutaart. Het terras ligt op het Zuiden, dus als de zon schijnt, schijnt ie daar!

Lees ook: de allerleukste thee- en pluktuinen in Nederland

Theetuin Plantlust Veere

Dit was mijn overzicht van de leukste thee- en pluktuinen van Zeeland die ik kon vinden. Woon jij in Zeeland en heb je leuke aanvullingen? Laat ze ons weten! Dat voeg ik ze toe aan deze blog.

Vorig artikelWat kun je doen met overgebleven parmezaanse kaas?
Volgend artikelOp de fiets door Maastricht
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

5 REACTIES

  1. Wat leuk om te lezen, woon in Zeeland maar was opzoek naar iets van thee/high tea. Maar hier op Schouwen Duiveland is helaas niet veel meer te vinden volgens mij

  2. Hoi ik weet nog twee leuke pluktuinen op Tholen,
    De Stelhoek in oud Vossemeer ( Patrijzenweg 52) waar je bloemen kunt plukken, de boerderijwinkel kan bezoeken en in de tuin met uitzicht op de bloemen iets kan drinken.
    pluktuin van Dijke in Sint Annaland( Nieuwlandse weg 1) is helemaal super, er is een pluktuin, een mini camping en een jungletuin waar je iets kan drinken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in