Foto weekoverzicht Judith #264

juut eerste keer skienTerwijl ik dit schrijf is het zondagavond. We zijn net thuis van een geweldig weekend Winterberg en ik heb werkelijk overal spierpijn. Hopelijk kom ik morgen mijn bed nog uit 🙂 Maar, het was alle pijn absoluut waard hoor! Wintersport is leuk! En Winterberg ook!

Maandag

De week begon heel gewoon: op maandag vergadering op mijn werk en ‘s middags een cursus over hoogbegaafdheid. Daarna had ik ook nog een paar afspraken. Ik was laat klaar, dus ik reed meteen door naar de voetbal om Yuren op te halen. Hoewel ik geen zin had, besloot ik ‘s avonds toch nog te gaan sporten.

Dinsdag

Ook dinsdag was een drukke dag, maar iets minder hectisch dan de maandag. Ik had rond de lunch 2 uur niks, dus ik besloot mijn lunchpauze te gebruiken als sportmoment. Daarna snel douchen en naar mijn afspraak. Zo hoefde ik ‘s avonds niet meer weg, dat scheelt weer. Kon ik toen nog even mijn laptop openklappen om te werken.

kids iPad momentje

Woensdag

Opnieuw een drukke dag, ik ging van school naar school. Dit keer kon ik niet overdag gaan sporten helaas, dus dat heb ik na het avondeten nog even gedaan. Wel vroeg in de avond, want ik moest nog inpakken. Er stond namelijk een leuk weekend gepland.

yuren en mama jan 2020

Donderdag

Er werd natuurlijk gestaakt, dus we hadden alle kinderen thuis. Ik bakte ‘s morgens vroeg een worteltaart, die we vervolgens als ontbijt aten. Deze maandag is het namelijk carrot cake dag, dus deel ik mijn favoriete carrot cake recept op mijn blog. De kinderen vonden het helemaal niet erg dat ik die taart bakte.

carrot cake als ontbijt

westfahlenpark dortmund

Vrijdag

Sterre voelde zich niet zo fit, dus ze skipte school. Daar baalde ze wel van, want ze had een rap ofzo die ze moest doen voor muziek. Gelukkig ging het in de middag wat beter, want we hadden een weekend weg gepland! We gingen via Dortmund en het Ruhrgebied (bleek verrassend leuk om te bezoeken, zeker even de blog lezen die ik er over schreef!) naar Landal Winterberg om een weekendje te skiën. Hoe dat was ga ik nog allemaal uitwerken, want ik kan je vertellen dat op je 43e voor het eerst op ski’s staan een heel avontuur is. Ook voor de kinderen trouwens, maar die pakten het toch vrij snel op. Over die ervaring ga ik nog apart vertellen. Op vrijdag hebben we overigens nog niet op de ski’s gestaan, want we waren er pas laat in de middag. Het was wel heel mooi weer toen en we hebben nog even in de sneeuw gespeeld. Daarna nog een taartje gegeten in Winterberg zelf na een tip van iemand op Instagram en tot slot in het huisje nog wat broodjes gegeten.  Maik ging ‘s avonds alvast een rondje snowoboarden op de verlichte piste.

spelen in de sneeuw in winterberg

winterberg poppenberg feb 2020

Zaterdag

Op zaterdag begonnen we met een ontbijtje in het restaurant van Landal. Daarna hadden de kinderen ik onze eerste skiles. Fee mocht helaas niet mee, omdat ze nog net geen 5 is. Bij de skischool daar was dat de leeftijdsgrens. Ik zat in een klasje van 8 mensen en allerlei oefeningen doen die me niet supergoed afgingen. Ik lag regelmatig op de grond. Toch vond ik het wel leuk en na 2 uur les was ik vooral blij dat ik niets gebroken had. Het regende flink en ik was helemaal doorweekt na afloop. De rest van de middag waren we allemaal moe (maar voldaan) en hebben we lekker in het huisje gedoucht, pasta gegeten en Wie is de Mol gekeken.

juut winterberg skien gevallen

Zondag

Ik had helaas slecht geslapen en ik was ook een beetje zenuwachtig voor de tweede skiles. Er was namelijk gezegd dat we met de lift naar boven gingen en we een blauwe en rode piste af gingen skiën. Ik zag mezelf dat echt totaal nog niet doen. De kinderen gingen ook mee naar boven. Ze gingen meteen de blauwe piste af en toen dacht ik: naja, als zij het kunnen, dan ik ook lijkt me. En dat klopte, het ging eigenlijk meteen al best lekker. Pas na een heleboel keer de blauwe piste mochten we de rode doen, aan het einde van de les. Om eerlijk te zijn durfde ik niet. Ik vond het echt heel steil. Ik heb het begin stuk gelopen. Halverwege was een wat vlakker stuk en toen ben ik weer op mijn ski’s gaan staan. Maar na een paar minuten werd het weer steil en kwam er ook nog een bocht. Ik had teveel snelheid en daardoor kon ik niet meer goed nadenken, dus ik heb mezelf maar laten vallen, mijn ski’s uitgedaan en heb het laatste stuk op mijn billen naar beneden gegleden. Ook best leuk. Conclusie: je bent nooit te oud om te leren! Ik vond het echt heel leuk om te doen en ben trots op wat ik al kan na twee lessen. Voor de rode piste moet ik nog wel wat meer ervaring op doen en wat meer lesjes hebben denk ik. Wie weet volgend jaar?

Lees ook: Foto weekoverzicht Judith #265

na 2 dagen skiles op de piste

Vorig artikelCarrot Cake, de lekkerste ooit!
Volgend artikelLandal Winterberg review
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in