Wie is de mol? Alles wat je wil weten over WIDM2020!

wie is de mol molboekjeBinnenkort is het zover, dan gaat het programma Wie is de Mol 2020 beginnen. Ben jij een echte WIDM fan, dan staat deze datum waarschijnlijk al in je agenda. Het mollen gaat weer beginnen! Molloten kijken er al maanden naar uit en eindelijk is het nu bijna zover. Puzzelen en ontcijferen, hints zoeken, opschrijven in je bollenboekje en hopelijk de juiste mol ontmaskeren. Ik heb er zin in!

Wie is de Mol 2020

Iedereen kent WIDM, want het programma gaat inmiddels het twintigste seizoen in. Dit Nederlandse televisieprogramma wordt uitgezonden door de Avro in de maanden januari tot en met maart. Alles draait om het spel, waarbij de kandidaten moeten samenwerken om geld voor een pot te verdienen. Eentje speelt echter een dubbelrol, die is de mol en saboteert stiekem (of soms niet zo stiekem) het spel. De kandidaten moeten elke week een test maken met vragen over het spel. Dat is spannend, want wie de minste goede antwoorden heeft, moet naar huis. Je wil natuurlijk blijven tot de finale, de mol ontmaskeren en het liefst de winnaar van Wie is de Mol 2020 worden. De mensen thuis kunnen meespelen via de Wie is de Mol app.

Lees ook: Nou, wie denk jij dat de mol is?

app wie is de mol

Wie is de mol 2020: wie zijn de kandidaten?

Alle kandidaten voor Wie is de mol 2020 zijn bekend gemaakt via een mysterieus doosje met daarin de eerste hints. De kandidaten van dit jaar zijn modeontwerper Claes Iversen, presentatrice Miljuschka Witzenhausen, presentator Buddy Vedder, cabaretier Johan Goossens, actrice Jaike Belfor, muzikant Rob Dekay, presentatrice Leonie ter Braak, oud-voetballer Nathan Rutjes, presentatrice Anita Witzier en actrice Tina de Bruin. De presentatie ligt in handen van Rik van de Westelaken.

Locatie Wie is de mol

Dit jaar speelt WIDM 2020 zich af in het prachtige China. Ik vind dat extra leuk, omdat ik zelf in China geweest ben. Altijd leuk om plekken waar je zelf heb rondgewandeld terug te zien in zo’n programma. Op de een of andere manier heb je er dan meer een beeld bij hoe het er uit ziet. Via de kanaaltrailer kun je alvast een voorproefje zien. WIDM is opgenomen in de provincie Henan.

Molboekje

De kandidaten krijgen een molboekje waar ze opvallende zaken kunnen opschrijven. Hoe meer het spel vordert, hoe meer informatie ze bij elkaar hebben om de mol te ontmaskeren. Toch blijft het spannend tot het einde, want soms mollen de kandidaten ook om zichzelf verdacht te maken, terwijl ze niet de mol zijn. Je kunt trouwens voor thuis ook een Molboekje kopen voor je eigen aantekeningen, als je echt een fanatieke meespeler bent 🙂 De invulschema’s helpen je bij het ontrafelen van geheimen en trucs van de kandidaten. Er staan ook biografieën in van de deelnemers en interessante informatie over de omgeving China en de plekken waar het spel gespeeld wordt. Daarnaast bevat het molboekje tips en tricks, leuke weetjes en interviews.

Tip: op Pinterest vind je free printables van een molboekje

WIDM 2020

De bekende afkorting voor Wie is de Mol is WIDM of WIDM2020. Wil je meespeuren en de mol ontmaskeren, check dan regelmatig de hashtags #widm #widm2020 #widmaflevering1 #widmhints #wieisdemol2020 op twitter en Instagram om op de hoogte te zijn van wat andere mensen gezien en geïnterpreerd hebben. Al die informatie kun je dan weer opschrijven in je molboekje om up to date te zijn en de juiste mol te vinden.

Wie is de mol terugkijken

WIDM 2020 is vanaf 11 januari 2020 elke zaterdagavond om 20.30 uur op televisie. Het liefst kijk je natuurlijk live mee, maar als dat een keer echt niet lukt, kun je het programma gewoon terugkijken. Het hele uitzendschema vind je hier en ook alle afleveringen om terug te kijken kun je op de fansite van WIDM vinden. Ook het forum is daar altijd erg leuk om te volgen na een uitzending, alle echte molloten zetten daar op wat ze gezien hebben/ Na afloop van WIDM is er ook altijd nog Moltalk, waarbij de uitzending nog eens helemaal wordt doorgenomen op opvallende zaken, meestal met wat oude mollen in de studio.

Wie is de Mol hints

Het hele programma door worden er hints gegeven over de mol. Dat doet de echte mol zoveel mogelijk onopvallend, maar ook het programma heeft molhints ingebouwd. Die zijn soms zo subtiel, dat je ze niet eens ziet. In de finale worden alle hints van Wie is de Mol besproken en soms denk ik echt: jeeeej dat ik dat nou niet gezien heb! Je focus ligt vaak net ergens anders, waardoor het niet opvalt. Daarom kijken echte molfans het programma soms wel 10 keer terug, scene voor scene. En dan nog weet je niet 100% zeker of het nou een aanwijzing was of toch toeval.

Wie is de Mol spel

Wil je thuis zelf aan de slag met het spelen van dit spel? Dat kan! Er zijn namelijk ook spellen voor thuis van dit programma. Wie is de Mol code opdracht is daar een voorbeeld van. Er is ook een pocket editie van het WIDM spel die je alleen kunt spelen of samen met het basisspel. Voor molfanaten èn spelletjesfanaten is dit een musthave!

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #259
Volgend artikelJaaroverzicht 2019
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in