Leer wildplukken en laat je culinair inspireren!

boek wildplukkenDe laatste tijd doe ik het steeds vaker: wildplukken. Het liefst met de kinderen. Niets is immers leuker dan kastanjes, bessen of planten plukken en hier de lekkerste dingen mee maken als je thuis bent. Of het nu herfst, winter, lente of zomer is, er valt altijd iets te oogsten. Mijn kinderen vinden het reuzeleuk om lekker buiten te zijn, mee helpen met zoeken, tassen vol verzamelen en dan thuis, onder het genot van een warme kop thee, de boel te verwerken. Zo hadden we laatst een tas vol tamme kastanjes. En ook vond ik een plekje waar toevallig pompoenen in het wild stonden! Vast door iemand gepland in het voorjaar.

duindoorntaart

In het boek “Wildplukken” vind je informatie over welke producten uit de natuur je in welk seizoen kunt oogsten. Extra leuk aan dit boek vind ik de geneeskrachtige inslag. De schrijfster, zelf fervent wildplukster, beschrijft met name ook de gezondheidsvoordelen van de producten. Zo benoemt ze bijvoorbeeld dat Fluitenkruid goed zou werken tegen insectenbeten, maar ook tegen slaperigheid. Ook beschrijft ze wanneer planten giftig zijn en je ze dus niet zou moeten eten (bijvoorbeeld bij Fluitenkruid als er bruine vlekken op de steel zitten en bij paardebloemen de jonge blaadjes zodra ze in bloei zijn )

brandnetelsmoothie

Duindoorn is goed tegen maagklachten, ik vind alleen de duindoorntaart er al zo overheerlijk uit zien, dat de geneeskrachtige werking me niet eens zoveel uitmaakt. De rozenbotteljam heb ik mijn moeder aanbevolen. Zij kampt wat met artroseklachten, en daar zou dit prima tegen helpen. Leuk toch?

rozenbotteljam

Het boek mist wel wat echt duidelijke, praktische informatie. Bij de paardenbloemen staat bijvoorbeeld dat je de stengels en de middelste bladnerven van de bladeren als de planten bloeien niet kunt eten, maar ik zou dan graag een foto zien van die middelste bladnerven, zodat ik weet hoe dat er uit ziet. Zo staan er meer wat onduidelijke termen in die ik niet helemaal kan plaatsen. Maar verder is het een waanzinnig leuk boek, culinair inspirerend voor iedereen die van wildplukken houdt of dit in de toekomst wil gaan doen! Je koopt Wildplukken oa via Bol.com.

hop is hip

Vorig artikelDit boek heeft iedereen nodig die van bloemen houdt!
Volgend artikelThe best of Pinterest: Halloween!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in