LEGO World Week, een lego challenge in de vakantie

LEGO world week challengeDe komende week hoeven je kinderen zich niet te vervelen, want jij laat ze gewoon meedoen aan Lego World Week. Dit is een lego challenge voor de herfstvakantie. De kinderen krijgen elke dag een toffe opdracht om te vervullen. Zo krijgt de bestaande lego weer een nieuwe boost. Je kunt natuurlijk ook een nieuwe doos lego bestellen om de feestvreugde de verhogen. Zo’n LEGO classic doos is betaalbaar en heeft genoeg stukjes in allerlei kleuren om weer nieuwe dingen te bouwen.

Lees ook: LEGO House in Denemarken, de moeite waard!
Lees ook: Met korting naar LEGO land Denemarken

LEGO World Week, een lego challenge in de vakantie

Op de website van LEGO World Week kun je alles lezen over deze challenge en ook de opdrachten vinden. Het komt er op neer dat je kind 5 opdrachten kan volbrengen tussen 15 oktober en 21 oktober. Elke creatie kun je vervolgens insturen via de LEGO® Life App en je kind maakt dan ook nog eens kans op fantastische prijzen! Ik kan je vertellen, die winkans verhoogd de motivatie bij kinderen aanzienlijk!

Waarom deze LEGO Challenge?

Deze week zou LEGO World zijn 20ste verjaardag vieren. Door Corona moet dit worden uitgesteld tot nader order, want feestjes vieren kan nu niet. Vandaar dat er een leuk alternatief is bedacht voor de herfstvakantie. Daar zijn alle ouders natuurlijk heel blij mee, want de kinderen vinden deze uitdagende bouwopdrachten erg leuk om te doen. Hebben ze meteen elke dag een uur plezier.

Vijf opdrachten

De vijfopdrachten staat op de website van LEGO World Week. Je kunt ze in elke volgorde maken die je wenst. Je kan alle opdrachten op 1 dag maken, of elke dag eentje. Begin gerust met opdracht 4, om daarna opdracht 1 te maken. Of start met opdracht 1. Dat deden ze hier, ze zijn begonnen met het bouwen van een stad van de toekomst. Dit huisje van Yuren hieronder op de foto is nog maar het begin van een hele dag bouwen. Al pratend ontstonden de leukste ideeën bij de kinderen. Dat proces is leuk om te volgen.

creatie stad van de toekomst

Fan van LEGO

Ook zonder deze challenge zou hier in de vakantie met LEGO worden gespeeld. Wij hebben bakken vol en de kinderen vinden het altijd leuk om er mee te bouwen. Daarom bezochten wij vorig jaar ook LEGO House en LEGOland in Billund. Daar kunnen ze ook eindeloos bouwen met LEGO. Voor de echte fans zijn dat natuurlijk de beste uitjes. Helaas kunnen we momenteel niet op vakantie, dus vind ik deze LEGO challenge heel tof bedacht. De opdrachten geven het thuis spelen met LEGO een extra uitdaging. Ze moeten nu ergens voor gaan èn er zijn prijzen te winnen! Doen jouw kinderen ook mee?

legohoek winterberg landal

 

Vorig artikelLequ, leestips voor kinderen om de leesmotivatie te bevorderen
Volgend artikelWingspan review
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in