Wingspan review

Wingspan bordspelWij zijn hier thuis inmiddels aardig fan van het spel Wingspan. Dit spel is uitgegeven door 999 Games en heeft ook al een uitbreiding met Europese vogels. In het begin is dit spel wel wat ingewikkeld qua regels enzo. Het beste is het om maar gewoon te gaan spelen, al doende leer je vanzelf hoe het werkt en het is echt heel leuk! Verslavend leuk zelfs.

Lees ook: Spelletjes met konijnen, leuk voor Pasen

Wingspan review

Wij leerden het spel van onze buren. Op zich is dat makkelijk, want dan hoef je niet alle spelregels zelf te lezen. In het begin had ik echt geen idee wat ik aan het doen was en ik verloor dan ook dik van de mensen die al wat meer begrepen over de strategieën die het slimste zijn in het begin. De tweede keer dat ik het speelde kon ik al wat meer vooruit denken en ging het spel me beter af. Wat leuk is, is dat je er tegelijk ook nog iets van leert. Er komen ontzettend veel vogels voorbij. Bij iedere vogel staat wat de spanwijdte van de vleugels is en waar ze leven. Dat maakt het spel sowieso al realistisch en origineel. Ook leer je over het gebied waarin ze leven. Deze eigenschappen van de diverse vogels zijn meteen ook elementen om punten mee te halen in het spel.

Wingspan review bordspel

Hoe gaat het spel?

Iedereen krijgt zijn eigen spelbord. In het middel ligt de kaart met de opdrachten voor de 4 rondes die gespeeld worden, de eitjes, de voedselfiches en de vogelkaarten. De opdrachten zijn per spel verschillend, daardoor blijft het leuk. Je moet bijvoorbeeld in een ronde zoveel mogelijk vogels halen die in het water leven. Als jij die ronde de meeste van die vogels haalt, krijg je de meeste punten. Uiteindelijk win je natuurlijk als je de meeste punten hebt na 4 rondes. Je hebt ook nog een geheime opdracht, die je soms wel en soms niet kunt halen. Naast strategie zit er ook zeker een dosis geluk in het spel. Je kunt, naast de opdrachten, ook punten halen met gebroede eitjes of vogelkaarten die iets waard zijn. De voedselfiches heb je weer nodig om de vogelkaarten te kunnen spelen. Je moet dus aan best veel dingen denken en je kunt ook verschillende keuzes maken die tot het behalen van weer andere (en soms dus meer) punten leiden. Je kunt elkaar niet echt pesten, maar soms kaapt iemand wel net een voedselfiche dat beschikbaar is voor jouw neus weg, waardoor jij een bepaalde kaart niet meer kunt spelen die je wel van plan was. Er zitten nog veel meer regels in het spel, maar dat is teveel om hier uit te leggen.

Wingspan vogelhuisje

Wat vinden wij van het spel?

Wij vinden het spel heel erg leuk, het is zeker één van onze favoriete spellen van dit moment. Door de vogels als onderwerp is het weer eens wat anders dan anders. Daarnaast zit er veel in het spel om het uitdagend te maken. Er is niet 1 route die leidt tot de meeste punten, maar je kunt verschillende strategieën toepassen om proberen de winnaar te worden. Er zit niet een duidelijk pestelement in, want ik zelf bij spellen altijd wel prettig vind, zeker als je het met kinderen kunt spelen. Het spel is geschikt vanaf 10 jaar. Onze dochter van 8 speelt het ook wel mee, maar zij is dan niet echt een volwaardige speler. Ze snapt het wel, maar kan nog niet zo goed een aantal stappen vooruit denken. Toch vindt zij het wel leuk om mee te doen.

Wingspan eitjes

Uitbreiding Wingspan

De uitbreiding hebben wij vrijwel meteen gekocht. Deze voegt nog eens een heleboel extra vogelkaarten toe van Europese vogels. Daarnaast zijn er ander soort opdrachten, die het spel nog iets uitdagender maken. Je moet daar wel weer even inkomen, maar dat went snel. De uitbreiding is absoluut niet noodzakelijk om te hebben, ook zonder uitbreiding is Wingspan echt een heel leuk spel. Ik hoop dat je iets aan deze Wingspan Review hebt gehad. Dit spel is echt een leuk cadeau om te geven met de feestdagen of aan een spelletjesgek.

Uitbreiding wingspan europa

Specificaties Wingspan review

Aantal personen: 1-5 spelers
Leeftijd:10-99jaar
Uitgeverij: 999 Games
Spelsoort: strategisch spel
Speeltijd: wisselt, maar zeker wel 1 uur
Prijs: €48,99
Uitbreiding: ja, Europese uitbreiding
Waar te koop: oa via bol.com

Wingspan review

Vorig artikelLEGO World Week, een lego challenge in de vakantie
Volgend artikelThe Mind review spel
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in