Recept Picanha van de barbeque met vlees van Bollensteak

Recept Picanha van de barbeque met vlees van BollensteakDe meeste mensen zijn minder vlees gaan eten, maar willen op de dagen dat ze wel voor vlees kiezen ook echt een lekker stukje vlees. En met alle respect, maar echt goed vlees komt meestal niet uit de supermarkt. Toch vind ik het gemak van online bestellen wel ideaal. Recent heb ik de online slager Bollensteak eens geprobeerd. In deze blog vertel ik er alles over èn deel ik ook het perfecte recept voor Picanha van de barbecue met jullie!

Lees ook: waar moet je opletten wanneer je varkensvlees gaat kopen?

Recept Picanha van de barbeque met vlees van Bollensteak

Bestellen gaat heel eenvoudig. Je kiest op de website van Bollensteak eerst het soort vlees wat je wenst en krijgt dan een submenu om uit te kiezen. Je ziet gelijk hoeveel ze hebben. Wij wilden dus Picanha kopen. De Picanha is rundvlees voor in de oven of op de barbecue. Nu zijn wij fervente barbecuers bij mooi weer, dus de keuze was snel gemaakt. Ze hebben 3 soorten Picanha, wij kozen voor de Wagyu versie. Er staat ook nog een uitleg bij over de verschillende soorten, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Het vlees zou de volgende dag geleverd worden, maar daar kwam een kleine kink in de kabel door een probleem bij Bollensteak. Gelukkig werd ik daar heen netjes van op de hoogte gesteld, zodat ik niet voor een verrassing kwam te staan en de dag erna kwam het alsnog. Netjes verpakt in een koelverpakking en het kon zo de vriezer en de koelkast in. Ik had namelijk ook nog wat hertenbiefstuk en spareribs besteld. 

Picanha gesneden recept

Hoe is het vlees ons bevallen?

Afgelopen week hebben we de Picanha op de barbecue klaargemaakt. Het was namelijk heerlijk weer en het rook gewoon naar zomer buiten. Dan gaan hier de kooltjes op het vuur hoor! Maik heeft ook zo’n vleesthermometer, waarmee hij perfect het vlees langzaam kan laten garen. Dat bepaalt natuurlijk voor een groot deel het succes. Hoe je dat precies doet, vertel ik verderop, maar eerst wil ik laten weten dat het vlees heel goed was. Picanha hoort een mooi vetlaagje te hebben, dat geeft veel smaak af aan het vlees en zorgt er ook voor dat het heerlijk mals is. Wij hebben het vlees vooraf gemarineerd, zodat de smaak er goed in kon trekken. 

Picanha kopen

Hoe maak je perfecte malse Picanha op de barbecue?

Het lekkerste is om het vlees ‘s morgens al te marineren. Wij maakten een marinade van bruine basterdsuiker, paprikapoeder, knoflook, zout, peper en eventueel wat ketjap en oregano. Het kan er dan de hele dag goed intrekken. Je kunt ook een marinade of rub maken uit dit boek of een kant en klare rub kopen. ‘s Avonds steek je de barbecue aan en gaar je het vlees indirect op 110 graden. De kerntemperatuur moet ongeveer 48 graden worden en de barbecue dus 110 graden. Stook je ‘m te hoog op, dan wordt het vlees gegarandeerd te droog. Als de kerntemperatuur van 48 graden is bereikt stook je de barbecue op en grill je ‘m af. De kerntemperatuur loopt dan op tot zo’n 52 graden. Haal het vlees van de barbecue en pak het in aluminiumfolie en laat 10 minuten staan. Als het goed is, heb je nu een krokante korst vol smaak en een malse, rosé binnenkant. 

Recept Picanha van de barbeque

Wat serveer je erbij?

Wij gooien bij dit gerecht altijd wat doorgesneden courgette en een gepofte aardappel met kruidenboter op de barbecue. Die aardappels moet je wat eerder erop doen, want ze hebben wat langer nodig om gaar te worden. Snijd het vlees in dunnen plakken en leg op weer bord een paar plakken vlees, wat courgette en een gepofte aardappel met verse kruidenboter. Smullen!

Recept Picanha Bollensteak

Vorig artikel3 x gezonde recepten met noten
Volgend artikelLekker toeren in de zomer op de motor
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in