Foto weekoverzicht Judith #116

Nou, dit was me het weekje wel. Het begon op maandagochtend met een heftig bericht, waardoor ik best eventjes van slag was. En dat sudderde de hele week door. Gelukkig had ik af en toe ook wat afleiding. Hier is mijn Foto weekoverzicht Judith #116!

Maandag

Ik heb op mijn werk al 2 jaar dezelfde teamleider die een fantastisch en hecht team heeft weten neer te zetten. Ook buiten werktijd is er nu en dan contact en dat verliep prettig. Afgelopen maandag had mijn teamleider ons al vroeg uitgenodigd bij Carpiole om koffie te drinken. Dat was nog nooit gebeurd, dus ik had al een voorgevoel dat er iets aan de hand was. Ik kan niet teveel in details treden, maar het komt er op neer dat mijn teamleider ons vertelde dat hij per die donderdag voor het laatst zou zijn. Whaaat? Niks toeleven naar een afscheid en veranderingen, gewoon pats boem van wel een teamleider naar geen teamleider. We waren allemaal in shock. De rest van de dag kwam er dan ook weinig uit mijn handen, zo flabbergasted was ik van dit bericht.

‘s Middags moest ik ook even naar de huisarts. Ik heb al vrij lang last van een hoest en een schorre stem. Ik heb dat wel vaker, omdat ik mijn stem verkeerd gebruik. Bij mijn werk moet ik veel praten, dus dan krijg je bij langdurig je stem fout gebruiken klachten. De huisarts verwees met door naar de KNO-arts, dus to be continued.

Fee besloot ‘s avonds zelf even een reep chocola te regelen 🙂

Dinsdag

Op dinsdag zat ik al vroeg in de auto. Sterre naar school brengen en daarna een afspraak op een school. Later belde ik naar de Nederlandse Antillen in verband met een werkcasus (ik was liever even er naartoe gevlogen, maar helaas kon het telefonisch ;-)) en ik heb wat thuis achter de laptop gezeten. Eind van de dag moest ik nog even naar de school van Yuren voor een gesprekje over hoe het gaat.

Woensdag

Een drukke werkdag, ik zat ongeveer de hele dag op scholen voor vergaderingen. Na deze drukke dag ging ik naar huis, waar Maik ook al thuis was. Dat was niet voor niets. We hebben besloten om te stoppen met onze gastouder. Het is heel jammer, maar op de een of andere manier geven de kinderen aan geen klik met haar te hebben. Daarbij heeft zij zelf een kindje, en dan komt het natuurlijk wel eens voor dat ze niet kan oppassen, omdat haar eigen kindje ziek is. Of mijn afspraak loopt uit, waardoor ik niet op tijd thuis ben als zij haar eigen kindje moet ophalen. We hebben dan niet makkelijk een andere oplossing, en dat geeft ook praktische problemen. Na een aantal weken wikken en wegen hebben we dus de knoop doorgehakt. Vanaf het nieuwe schooljaar gaan onze kinderen naar de NSO en een kinderdagverblijf. Of dat gaat bevallen zal de tijd moeten uitwijzen, maar voor nu voelt het in elk geval goed. De huidige gastouder blijft nog tot 1 juni. Daarna is het nog 5 weken tot de zomervakantie. Die weken gaat mijn moeder opvangen, waar we natuurlijk heel blij mee zijn. En Maik en ik doen ook een paar dagen, zodat het voor mijn moeder behapbaar blijft.

Na deze mededeling sprong ik snel weer in de auto, want ik ging uit eten bij Mama Kelly met het team van mijn werk. Dat was gezellig, maar uiteraard stond het ook veel in het teken van het plotselinge vertrek van onze teamleider.

Donderdag

Mijn vrije dag was op donderdag. Toch is dat altijd ook weer druk. En helemaal vrij was ik niet, want in de ochtend had ik een gesprek op mijn werk over het vertrek van mijn teamleider. We kregen uitleg over het hoe en waarom en we maakten afspraken over de praktische zaken die er nu liggen. Op zich een verhelderend gesprek, maar nog steeds vond ik het lastig.

Het was gelukkig lekker weer, dus einde van de dag ben ik buiten geweest met de kinderen. Fee speelde met de paalspullen die ik tevoorschijn haalde. De post kwam een Hortensia brengen, die volgens het persbericht maarliefst 150 dagen mee zou moeten gaan, mits je deze genoeg water geeft natuurlijk. Hortensia’s houden immers van water. Ik vind het wel leuk om deze uitdaging aan te gaan, dus ik ben benieuwd!

Tot slot besloten we ook dat het bbq seizoen geopend moest worden. Dus we kochten vlees, schonken rosé in, staken de bbq aan en legden de kinderen veel te laat op bed. Maar het was reuze gezellig.

Vrijdag

Op vrijdag kwam mijn moeder uit Zeeland. Eigenlijk zou ze pas op zondag komen, maar er bleek allerlei gedoe met de treinen in het weekend waardoor ze al eerder kwam. Gezellig natuurlijk. De kinderen zijn ook altijd blij om oma te zien. En voor mij was het ook makkelijk, want daardoor hoefde ik niet met de hele bubs naar het zwembad.

Zaterdag

We hadden zaterdag dus onverwacht oppas. Maik bracht wat spul naar het grof vuil, haalde tegels op voor wc nummer 3 die ze 18 april komen plaatsen en regelde een groot stuk hout met schoolbordverf voor op de kamer van Lenthe. Dat project stond ook al een hele poos op ons lijstje, maar ja, er zijn nog zoveel dingen die moeten… Hij verfde het schoolbord zwart en daarna moest het drogen.

Eind van de dag gingen Maik en ik samen uit eten. Als je dan ineens oppas hebt, moet je er ook gebruik van maken hè. Het was fijn om weer eventjes samen weg te zijn, dat was al best weer eventjes geleden. En we hebben heerlijk gegeten, bij VOC in Delft.

Zondag

Op zondag had ik ook een leuke dag. Met mijn moeder ging ik naar The Bodyguard in het Beatrixtheater in Utrecht. De voorstelling was leuk. Het verhaal zelf uiteraard niet erg spectaculair, maar de muziek van Whitney Houston is natuurlijk wel echt uit mijn tijd. Terug naar Delft hadden we gedoe met de trein, maar we kwamen toch precies rond etenstijd weer op het station aan. Daar liepen we een stukje de stad in, om te gaan eten bij een visrestaurant. Dat was erg gezellig en lekker. We waren niet al te laat thuis, maar wel redelijk vlot in bed gegaan, want de dag begon op maandag alweer vroeg.

Nou, dat was ‘m weer, mijn week! Hoe was die van jullie?

 

Vorig artikelEen hippe verjaardagsmuts
Volgend artikelLekker slapen onder een dekbedhoes van Natural Balance
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in