Foto weekoverzicht Judith #106

Tja, er verschenen maar weinig blogs afgelopen week. Nog steeds zijn we enorm druk met uitpakken. Ik heb gewoon heel veel behoefte om te ordenen en op te ruimen. Weten waar alles ligt, dat ik mijn spullen weer zo voor de pak heb. Anders heb ik geen rust in mijn hoofd. Dus stonden mijn avonden in het teken van uitpakken. Ik zal vertellen wat we deze week weer allemaal zijn opgeschoten.

Maandag

Een werkdag, en dus geen geklus, maar met de auto naar afspraken. Ik vind dat ook niet erg, een beetje afleiding is goed en fijn. Ik observeerde onder andere een kleuter met een vermoeden van spraak-taal ontwikkelingsstoornis. Ook overlegde ik op een school over wat zorgleerlingen. ‘s Middags was ik thuis, waar ik heel veel administratief werk heb gedaan. Ik voelde me ontzettend productief en dat was fijn. Fee hielp me met koken, terwijl ze een appeltje at. Salami op je benen is trouwens heel normaal 🙂

Dinsdag

Al heel vroeg stond de loodgieter voor de deur. Hij kwam eindelijk de wasmachinekraan en afvoer in orde maken, zodat ik na 3 weken eindelijk weer zelf kon wassen. Ik kan je vertellen, dat is een verademing met een groot gezin. Gelukkig heeft mijn schoonmoeder en mijn moeder de afgelopen weken af en toe wat voor me gewassen, maar het liefst regel ik het gewoon zelf. Verder heb ik ook deze dag gewerkt overdag. We aten een makkelijke salade.

Woensdag

Helaas had ik ontzettend slecht geslapen. Ik bleef maar malen over het uitpakken van de dozen. Steeds weer pakte ik mijn iPhone om op de website van Ikea te kijken welke handige opbergsystemen ze allemaal hebben voor bijvoorbeeld het washok en de werkkamer. Superstom natuurlijk, maar het lukte me gewoon niet om mijn hersenen uit te zetten. Hebben jullie dat ook wel eens? De wereld was wel mooi wit. Ik heb er helaas niet zoveel foto’s van kunnen maken als ik wilde, daarvoor was ik te druk. ‘s Avonds was er een prachtige lucht, zichtbaar vanuit de slaapkamer van Sterre.

‘s Middags had ik een informatiemiddag voor mijn werk en ik had serieuze moeite om mijn ogen open te houden. Toen Maik ‘s avonds thuis kwam ben ik meteen naar bed gegaan, ik was zo ontzettend moe. Ik ben vervolgens nog heel even wakker geweest toen Maik naar bed ging, maar heb verder het klokje rond geslapen.

Donderdag

Yuren z’n bed was bezorgd en Maik zette deze in elkaar. Zijn kamertje wordt nu steeds leuker, hij is er zelf ook erg blij mee. Overdag was ik druk met de kindjes van en naar school brengen. ‘s Avonds haalde Maik een boekenkast bij Ikea, zodat ik weer een heleboel dozen met boeken kon uitpakken. Ook voor de kinderen, alle prentenboeken, ik ben blij dat we die nu weer voor de pak hebben.

Vrijdag

In de ochtend kwam Niky, een vriendin op bezoek. Zij had het huis nog helemaal niet gezien, dus was benieuwd hoe het er in onze bouwval aan toe was. Nu zijn we al best een eindje vind ik zelf, maar goed, er moet natuurlijk ook nog heel wat gebeuren. Het was gezellig en ik kreeg vrolijke voorjaarsbolletjes voor in het huis.

Daarna de kinderen van school halen, Yuren nam een vriendinnetje mee. Er werd druk gespeeld tot haar vader haar weer ophaalde. ‘s Avonds dronken we een wit wijntje om het weekend in de luiden en vond ik in een doos een jasje van Lenthe wat Fee nu mooi aan kan als winterjas.

Zaterdag

Maiks ouders kwamen helpen met kasten in elkaar zetten en behangen. Voor de werkkamer hebben we rekken gekocht. Zo kunnen we verder met uitpakken, en later komen daar nog witte schuifdeuren voor. Dan zie je alle spullen niet meer. Maiks vader zette de rekken in elkaar, Maiks moeder hielp Maik met het behangen. Ondertussen ging ik naar het tuincentrum (hier op 5 minuten loopafstand) samen met Fee. Ik liep gewoon wat rond, kocht een draadmandje om het fruit in op te bergen en nam wat verse bloemen mee.

Fee was niet zo in haar hum, ze gilde alleen maar in het tuincentrum en was hartstikke dwars. “Nee, kinderwagen!” riep ze steeds. Thuis spotte ik de eerste waterpokken, dat was natuurlijk te verwachten. De rest van de middag sliep ze en ging ik met de kinderen naar zwemles, zoals elke zaterdag. Niet mijn favoriete bezigheid, maar ja.

‘s Avonds pakte ik toch weer dozen uit. De rekken stonden klaar en dus ging ik doos voor doos aan de slag. Rond half 11 waren al mijn dozen uitgepakt. Er staan nu alleen nog dozen van Maik met stekkers, snoeren, oude apparaten, dozen van oude apparaten en administratie. Dat mag hij lekker zelf doen 🙂

Zondag

We waren al weer vroeg wakker door Fee, dus ging ik onder de douche en besloot ik maar weer eens productief te zijn. Ik bakte wentelteefjes voor de kinderen, we ontbeten, de kinderen speelden spelletjes en bouwden hutten en Maik ging het vliesbehang bij de kamer van Yuren verven.

Daarna reden we naar de bouwmarkt, om verf te kopen voor 1 muur van Yuren. Ik wilde ook nog wat extra plastic bakken kopen, maar helaas was de Leenbakker dicht. Ik heb bijvoorbeeld alle sinterklaas en kerstspullen voor de kinderen gesorteerd in van die bakken. Cd’s, prentenboeken enz, van een bepaald thema ligt nu zo voor de pak, superhandig. Maar sommige dozen puilen uit van de spullen, dus daar heb ik een grotere voor nodig.

Verder kwamen Laura en Eddo op bezoek. Laura had het huis een paar weken geleden ook al gezien, maar Eddo nog niet. Bovendien waren we natuurlijk flink opgeschoten inmiddels. Dus voor Laura was het deels ook weer leuk om te zien.

Maik verfde ondertussen de muur van Yuren in de kleur grijs Bibliotheek, wat eigenlijk een beetje blauwgrijs is. Daarna zette hij een deel van de kasten in elkaar. Yuren krijgt een soort bankje in zijn kasten. Helaas ging de tijd sneller dan Maik kon werken, dus komende week moet het nog afgemaakt. Er komt nog een laag kastjes boven en er moeten nog deuren voor en planken in.

De waterpokken bij Fee vallen trouwens erg mee. Ze heeft er tot nu toe maar 10 ofzo. Ben benieuwd of het nog erger wordt, of dat dit het is.

Voor volgende week is mijn doel om ook een paar avonden rust te nemen en weer wat meer aan Hip & Hot te werken. Ik heb oa een paar leuke blogs voor Valentijnsdag in petto, dus daar wil ik mee aan de slag. Ook komt er een supertoffe nieuwjaarswinactie, in samenwerking met een aantal leuke webwinkels zoals Roos & Tijn en Happybellys.nl.

Vorig artikelBetalen met je telefoon, ideaal!
Volgend artikel10 x inspiratie voor uitgesproken horloges
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in