Leuk om te maken met kinderen: een Koningsdagsmoothie

Koningsdag smoothieGisteren zat Lenthe maar te zeuren om een groene smoothie. Wij doen echter altijd in het weekend de boodschappen, dus echt veel groente en fruit was er niet meer in huis. Wel had ik nog enorm veel sinaasappels in huis, wortelen in de koelkast en een gele paprika. Deze ingrediënten inspireerden me tot het maken van een Koningsdag-smoothie. Ik had namelijk net een leuke kleurplaat van Maxima en Willem-Alexander + de prinsesjes uitgeprint en een werkblad waarbij Lenthe dezelfde kroon moest zoeken. Dit paste dus helemaal in het “oranje” thema.

Hoe maak je het?

Heel eenvoudig: je gooit 6 sinaasappels, 4 wortelen, een gele paprika en eventueel nog wat water of kokossap toe om het te verdunnen (naar smaak). Schenk het oranje sap in een mooi glas of, zoals ik deed: my favourite jar. En serveren maar!

Leuk om te maken met de kinderen, maar ook heerlijk om te drinken voor jezelf!

ingredienten oranje smoothie

Vorig artikelBloesems in bloei
Volgend artikelApps over het het menselijk lichaam
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

2 REACTIES

  1. Hoi Cathelijne,

    Nee ik maak dit in een blender. Maar met een slowjuicer kan het natuurlijk ook. Graag gedaan!

    Groetjes,
    Judith

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in