Apps over het het menselijk lichaam

apps-menselijk-lichaamZoveel apps in de App Store en hoe vind je nu de leuke en goede apps voor kinderen? Ook vandaag help ik je weer met tips. Deze keer gaat het over het menselijk lichaam. Uiteraard die van de mens, maar voor jonge kinderen kun je dit ook goed doen bij dieren. Door bijvoorbeeld in de rol van dierenarts te kruipen. Ik heb weer 5 apptips voor je. En mocht je op zoek zijn naar meer? Dan kun je hier ook nog een kijkje nemen.

Het menselijk lichaam– Geschikt voor iPad en iPhone – € 3,99

Een interactieve en geanimeerde app over het menselijk lichaam. Denk hierbij aan een kloppend hart, longen die uitgezet worden en meer. Kom alles te weten over de namen van alle botten. Grafisch ziet de app er ook erg mooi uit. Kinderen krijgen een duidelijk beeld over het menselijk lichaam.

Het menselijk lichaam

Dr. Panda’s Dierenziekenhuis- Geschikt voor iPad en iPhone – € 2,99

Inmiddels bekend bij veel kinderen: Dr. Panda! In deze app help je dr. Panda bij het verzorgen beter maken van de dieren. Al spelenderwijs kom je meer te weten over het lichaam. Bijvoorbeeld door röntgen. De app bevat elf leuke spelletjes en is eenvoudig in gebruik. Wederom een aanrader!

Dr. Panda's Dierenziekenhuis

Het menselijk lichaam, uitgelegd door Tom- Geschikt voor iPad en iPhone – € 2,99

Omdat deze app ook tekst bevat en dieper ingegaan wordt op de werking van het menselijk lichaam is dit een mooie app voor kinderen vanaf 8 jaar. De app behandelt acht onderwerpen, zoals: spieren, organen, skelet. Maar ook voortplanting en zwangerschap.

Het menselijk lichaam - uitgelegd door Tom

Chucko is ziek- Geschikt voor iPad – € 1,99

Chucko is ziek en kan niet naar school. Gelukkig helpt mama en wordt ze goed verzorgd. Deze app is een interactief kinder(prenten)boek met spelletjes.

Lees ook mijn uitgebreide review.

Chucko is ziek

Toca Doctor- Geschikt voor iPad en iPhone – € 2,99

Ook de apps van Toca Boca heb ik al vaker besproken. Deze keer wil ik jullie ook kennis laten maken met Toca Doctor. Eén van de eerste apps, dus niet nieuw meer, maar zeker de moeite waard! De app bevat 21 mini spellen en puzzels voor jonge kinderen om zo kennis te maken met het menselijk lichaam. De app bevat geen gesproken taal. Leuk om samen met uw kind te spelen en zo de lichaamsdelen te leren. Hoe heet dit en kun je dit aanwijzen op je eigen lichaam?

Toca Doctor

Vorig artikelLeuk om te maken met kinderen: een Koningsdagsmoothie
Volgend artikel10 hippe zomerjurken in kleurtrend blauw
Susan Spekschoor
Mijn naam is Susan Spekschoor, getrouwd en trotse moeder van twee dochters. Ik werk als ambulant begeleider in het onderwijs. Daarnaast heb ik een website over apps en ebooks voor kinderen. Dagelijks wordt de website aangevuld met de nieuwste en (tijdelijk) gratis/afgeprijsde apps en ebooks. Ik blog en schrijf reviews. Vind je het leuk om op de hoogte te blijven?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in