Snelle keto cupcakes

Snelle keto cupcakes voor moedAls je een ketogeen dieet doet, heb je gewoon af en toe trek in iets zoets. Tussendoor, of bij je ontbijt. Officieel horen recepten met stevia niet in een ketogeen dieet thuis. Dat komt, omdat je lijf blijkbaar toch even denkt dat er insuline aangemaakt moet worden. Deze snelle keto cupcakes zouden dus eigenlijk meer uitzondering dan regel moeten zijn. Ik merk zelf ook dat ik minder snel afval als ik dit als ontbijt eet, maar alsnog is het wel lekker. Dus soms bak ik er een stuk of 12 en dan eet ik er een week lang 2 als ontbijt. Of ik gebruik het als dessert of taartje als de rest een echt stukje taart neemt.

Snelle keto cupcakes

Deze snelle keto cupcakes zijn best droog, maar met een flinke dot slagroom en wat rood fruit zijn ze heerlijk. Ik eet ze dus vaak als ontbijt, als ik de eieren met spek en kaas of koolhydraatarme crackers met gerookte zalm en avocado in de ochtend weer even beu ben. De voedingswaarde is per cupcake ongeveer 70 cal, 2 gr eiwit, 6 gram vet en 1 gram koolhydraten.

Wat heb je nodig?

Je hebt natuurlijk koolhydraatarme ingrediënten nodig voor deze snelle keto cupcakes. Het meeste koop je gewoon bij de supermarkt. Hebben ze iets niet, dan heb ik een link eraan gehangen voor een online verkooppunt.

Zo maak je het

Verwarm de oven op 200 graden en zet 12 cupcake vormpjes van siliconen klaar. Doe alle ingrediënten in een kom en mix het goed door elkaar met de mixer. Vul de cupcake vormpjes met het mengsel en zet ze ongeveer 10 minuten in de oven. Laat afkoelen. Ik bewaar de snelle keto cupcakes altijd in een tupperware bak voor de hele week. Invriezen kan ook. Het lekkerste zijn ze met een flinke dot slagroom, die je ook weer zoet met wat stevia druppels. Met een paar frambozen, aardbeien of blauwe bessen smaakt het nog beter.

koolhydraatarme cupcakes

Vorig artikelKoolhydraatarm cacao slagroom ontbijt
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #278
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in